Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2014 RECEP ESER
RECEP ESER

RECEP ESER

DİYARBAKIR’DAN BASKETBOL HABERLERİ VAR

Ben hep basketbolun güzelliklerinden ve alınan başarılardan bahsedeceğimi her zaman söylemiştim. İşimizin de hep güzellikler olduğunu bahsetmiştim. Bundan sonrada öyle olacak. Bu yazımda yine sizlere Diyarbakır Basketbolunun güzelliklerinden bahsedeceğim. Sanırım bizde bahsetmez isek kimsenin bahsedeceği yok.

GÖKHAN YILDIRIM ÖDÜLLERE DOYMUYOR

İlimiz basketbol antrenörlerinden sevgili Gökhan YILDIRIM 2012 Türküye Fair Play Ödülleri Jürisi Tarafından SPORTİF KARİYER ŞEREF DİPLOMASI ÖDÜLÜNE değer görüldü. Antrenörümüz Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu'nun oluşturduğu jüri tarafından bu değerli ödüle layık görülürken bu ödül ile bir kez daha göğsümüzü kabarttı.    

Daha öncede Türkiye Basketbol Federasyonu ve SOLAKOĞLU ailesi tarafından Türk basketboluna büyük hizmetleri olan Merhum Osman SOLAKOĞLU adına düzenlenen BASKETBOLLA TOPLUMA HİZMET ÖDÜLÜNE layık görülen Gökhan YILDIRIM kazandığı bu ödülle de başarısını perçinleştirdi. 22 Kasım'da İstanbul Olimpiyat Evinde düzenlenecek olan törenle ödülünü alacak olan Gökhan YILDIRIM kardeşimi yürekten kutlarım.

KIZLARIMIZ MİLLİ TAKIM ADAY KADROSUNDA

İlimiz Bağlar Belediyesi Yıldız Kız Basketbol Takımı oyuncularından sevgili Aleyna ÇELİK, Şeval ERCAN ve Evin İKTO Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 2015 yılında düzenlenecek olan Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Yıldız B Milli Takım Aday Kadrosuna davet edildiler. Düşünsenize koca ülkede seçilen kısıtlı sayıdaki sporcular arasından Diyarbakırlı 3 kızımız var ve bu kızlarımız gösterdikleri başarılarından dolayı Milli Takım Aday Kadrosuna davet edildi. Büyük bir başarı. Diyarbakır olarak bu büyük başarının farkındamıyız acaba? Kızlarımızın hocaları sevgili Remzi ATLI Hocamız takım olarak çok iyi bir jenerasyon yakaladıklarını, çok çalıştıklarını ve böyle bir davetin kesinlikle sürpriz olmadığını söylediği zaman gerçekten büyük onur duydum. Biliyorum ki kızlarımızın hepsi birer değer. Hepsi de milli takım seviyesindeler. Ve biliyorum ki kılarımıza imkan verilirse çok daha başarılı olacaklar. Yeter ki önleri tıkanmasın.

DERNEĞİMİZ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Bu sene Mayıs ayında kurmuş olduğumuz GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TÜM BASKETBOL ADAMLARI VE SPORCULARI DERNEĞİ hızla büyüyor ve çalışmalarına da hızla devam ediyor. Bu çalışmaların bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

•-         Çok yakın bir zamanda açacağımız basketbol kurslarına özellikle maddi durumu düşük olan ve zamanını sokaklarda geçiren çocuklarımızı basketbola kazandırmak ve topluma faydalı birer birey haline getirmek.

•-         Bölgemizdeki antrenör arkadaşlarımıza ve Dicle Üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversitelerde okuyan antrenör ve antrenör adaylarına ülkemizin başarılı antrenörlerinin katılacağı Basketbol Antrenör semineri çalışmalarımız devam etmekte.

•-         Okullarımızla devam eden görüşmeler neticesinde okullarımızda basketbol ile ilgili söyleşi ve paneller yapılacak.

Bu ve bunun gibi dana nice etkinliği başta Dicle Üniversitemiz olmak üzere birçok kurum ve kuruluşlarla birlikte akademik olarak yapmak için durmaksızın çalışmaktayız.

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Diyarbakır ve Bölge basketboluna büyük hizmetleri olan sevgili dostum Engin Serdar MEYLANİ'nin babası Mehmet Emin MEYLANİ amcamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Yüce Rabbimden rahmet, Engin kardeşim başta olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Bir başka yazıda başka güzelliklerle buluşmak üzere herkese mutlu günler Mutlu BAYRAMLAR dilerim.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250