Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2014 RECEP ESER

Geçen hafta sonu Galatasaray Besiktas Tekerlekli Sandalye Basketbol maçini izlemek için televizyonun karsisina geçtim. Hafta sonu keyifli bir maç izlemek istedim hepsi o. Maç öncesi, maç sirasi ve maç tatil edildikten sonra yasanan olaylari dehsetle ve büyük bir üzüntü ile izledim. Izledikçe de daha çok üzüldüm. Istanbul'un göbeginde bunlar oluyor mu diye kendi kendime defalarca sordum. Evet maalesef oluyormus. Istanbul burasi arkadaslar. Medeniyetlerin baskenti dedigimiz Istanbul.

Bence spor tarihinin en büyük kara lekesi olarak tarihe geçen bu maçta gerek sahada gerekse tribünlerde maçi izlemeye gelen sevgili beden engeli olan arkadaslarimiza yapilanlar. O arkadaslarimiza ait tekerlekli sandalyelerin kirilmasi. Sapasaglam adamlarin birbirlerine düsman gibi saldirmasi. Ne kadar aci verici bir olay. Insanlar bir tekerlekli sandalye alabilmek için kapaklar toplamada yarisirken bu BEYIN ÖZERLÜLER o insanlarin elleri ayaklari olan tekerlekli sandalyeleri kaldirip yerlere vuruyorlar, kiriyorlar. Sonrada büyük bir zafer kazanmis gibi yangin tüplerini havaya sikip kendilerince gövde gösterisi yapiyorlar.

Spordaki siddet engelli maçlarina kadar yayildi ise spordan söz etmenin bir anlami kalmamistir artik. Düsünün herkes bu insanlarin önündeki engelleri kaldirmak için ugrasirken böyle akil almaz olaylarla daha çok engel çikariyoruz karsilarina. Onlar beden engellinin önemli olmadigini, bu tür insanlarin neler yapabildigini ispatlamaya çalisip, engelli olup hayatlarina küsenlere mesajlar vermeye çalisirken bu BEYIN ENGELLILER bu tür olaylari yapip hayir sizin bir sey yapmaya hakkiniz yok diyorlar adeta. Birbirlerine saldirmak için sahaya iniyorlar sporcularin içinden geçiyorlar. Güzelim birlikteligi, dostlugu, kardesligi sabote etmek için birbirleri ile yarisiyorlar. Nedir yani bu. Bin tane maç kazanmak yada kaybetmek, bin tane pankart açmak, bin tane kupa almak bile deger mi buna söyleyin bakalim. Hiçbir olan bu olaylari yapmanin gerekçesi olmaz olmamali.

En geri kalmis ülkelerde bile böyle bir olay olmazken güzelim Istanbul'da, dünya takimlari dedigimiz takimlarimizin maçinda bunlar oluyorsa lütfen artik susmayalim. Nasil ki bu olaylar hepimizi üzdü. O halde hepimiz ayaga ya kalkalim. Türkiye'de7'den 70'e yasayan herkes bu olaya tepki göstermeli. Gerekirse her ilde ayni saatlerde protesto yürüyüsleri yapilmali. Hafta sonu oynanacak olan tüm spor müsabakalarina tüm takimlar siyah bantlarla çikmali. Tüm statlar ve spor salonlarinda protesto için pankartlar açilmali. Ama bunlari yaparken kimseyi kirmadan, kimselere satasmadan yapmali. Sesimizi duyuralim. Lütfen artik böyle seyirciler istemiyoruz.  Bunlari yapanlar bu iki güzide kulübümüzün taraftari asla olamazlar onu da biliyoruz. Bunlari tüm spor müsabakalarinda yok etmek hepimizin görevi olmali.   

Degerli büyüklerimiz, Federasyonlarimizin çok degerli baskanlari, spor kulüplerimiz sevgili baskanlari, yönetim kurulu üyeleri, antrenörler, sporcular, seyirciler, spor yazarlari, yazili ve görsel basinimiz, kisacasi herkes lütfen üzerimize düseni yapalim.

Devlet Büyüklerimiz; lütfen kanunlar ile ilgili gerekli adimlar atilsin ve istisnasiz uygulansin. 

Degerli Federasyon Baskanlarimiz; lütfen gerekli cezalari istisnasiz uygulanmasi ve Federasyonlarimizca alinacak baska tedbirlerin alinmasinin saglasinlar.

Degerli spor kulüplerimizin Baskan, Baskan Yardimcilari ve Yönetim Kurulu Üyeleri; lütfen bu ve bunun gibi seyirci diye geçinenlere prim vermeyelim ve kulübümüzden dislayalim. Verdigimiz demeçlere de çok dikkat edelim.

Degerli antrenör ve sporcular; lütfen çok daha dikkatli olalim. Unutmamaliyiz ki tüm taraftarlarimiz bizim sözlerimizi ve hareketlerimizi izlemekte. Olumlu ve olumsuz her seyimiz seyirciye de olumlu veya olumsuz yansimakta.

Degerli seyirciler; lütfen aramiza bu tür insanlara yer vermeyelim. Çünkü onlar en büyük zarari basta seyirci olarak sizlere vermekteler.

Degerli spor yazarlari, yazili ve görsel medya; lütfen bu tür olaylari daha çok yayimlayalim ve bu olaylari çikaranlari daha çok teshir edelim. Insanlarimizi sporun güzelliginde birlestirmek için daha çok yayin yapalim.

Ayristirici olmak kolay bir iki kelimeye bakar ve insanlar bu takim su takim diye ayristirilirlar. Önemli olan birlestiriciliktir. Unutmayalim ki spor en büyük birlestiriciliktir.

Sporun güzelliklerinde bulusmak dilegi ile mutlu günler dilerim.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250