Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-05-2015 RECEP ESER

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tüm basketbol Adamları ve Sporcuları Derneği (GABBASDER) olarak 120 DEV ADAM isimli projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız onayı başladı. Daha önce de yazmıştım. Ama tekrar yazma gereğini duyuyorum. 120 DEV ADAM nedir. Bu projedeki amacımız nedir. Biraz bunlardan bahsetmek istiyorum.

Projemiz 2 ana konudan oluşmakta


1- Madde Bağımlılığı ile Mücadele
2- Sağlıklı Yaşam ve Spor


Projemiz ilimizdeki 14-29 yaş arasındaki gençlerimizi kapsamaktadır. 
Kısaca projemizin amaçları:
1- Sporu özellikle de Basketbolu gençlerimize sevdirerek geleceğin basketbol yıldızlarını yetiştirmek

2- Engelli bireylerimiz ile diğer normal akranlarını bir araya getirerek basketbol ve diğer sosyal aktivitelerle kaynaşmalarını sağlamak.

3- Gençlerimize öz güven kazandırarak, topluma katkı sunan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak

4- Gençlerimizi sokaktaki kötü alışkanlık ve frekasyonlara karşı korumak, fiziki ve ruhsal yönden sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak

5- Gençlerimize enerjilerini doğru yolda harcayabilecekleri güvenilir ortamlar oluşturmak

6- Sporu da bir meslek olarak kabul edersek, gençlerimize vereceğimiz akademik eğitim vasıtasıyla meslek edinmelerini sağlamak

7- Özellikle engelli gençlerimizi toplumdan soyutlanmalarını engellemek

8- Engelli bireylerinde spor dallarında başarılı olabileceklerini bir kez daha kanıtlamak

9- Çeşitli sorunlar nedeni ile okulunu bırakmış olan gençlerimizi okullarına devam etmelerini sağlamak, okulları ile sorunları olan ve okulunu sevmeyen gençlerimizin sorunlarını spor yolu ile çözerek okullarını bitirmelerini ve okulları sevmelerini sağlamak.

10- Yeteneklerine göre gençlerimizi spor akademisi sınavlarına hazırlayarak yüksek öğrenim görmelerini sağlamak

11- Yapılacak olan spor çalışmaları, sosyal ve kültürel etkinliklerle çocukların ufuklarını açacak eğitim ve öğrenimlerine ve kişilik gelişmelerine katkı sağlayarak geleceği umutla bakılacak, bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşayacak ve kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak.

12- Ekonomik ve sosyal yoksunlukları nedeni ile sportif aktivitelere ulaşma şansları düşük olduğundan kendilerini geliştirmelerine fırsat ve olanak sağlanmak.

13- Sokakta, kahvehanede, internet cafede vb. yerlerde boş zamanlarını geçirerek kötü alışkanlıklar edinecek olan gençlerimizin zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak.

14- Gençlerimizin spor yolu ile benlik saygısına olumlu bakmalarını ve dışlanmışlık, yabancılık ve yalnızlık duygularından kurtarmak.

Bu amaçlar doğrultusunda bu projemiz ile 14-29 yaş arasındaki 120 gencimize basketbol eğitimi vermenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

 

 

Projemizin 9. Maddesi olan

  • Çeşitli sorunlar nedeni ile okulunu bırakmış olan gençlerimizi okullarına devam etmelerini sağlamak, okulları ile sorunları olan ve okulunu sevmeyen gençlerimizin sorunlarını spor yolu ile çözerek okullarını bitirmelerini ve okulları sevmelerini sağlamak.

Kapsamında kursumuza başlayan bir kursiyerimiz basketbol sayesinde okuluna başlama kararını alarak okuluna geri döndü. Buda ayrı bir mutluluğumuz.

 

Dostlarımızın desteklerini bekler. Projemizin Diyarbakır’ımıza ve hepimize hayırlara vesile olmasını dileriz.

Başka bir yazıda buluşmak üzere hepinize hayırlı günler dilerim…




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250