Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

02-06-2015 ÖZGÜR BÜYÜK

27 Mayıs 2015 tarihinde Ankara da gerçekleşen Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunda seçimde oy hakkı olan 187 delegenin 174 ünün kabul gören oylarıyla rakibi Lütfi ARIBOĞAN ı 81 oya karşılık 93 oyla geçen Harun ERDENAY,2016 yılında (Eylül veya Ekim ayı olabilir) yapılacak olan Olağan Genel Kurula kadar Federasyon Başkanı oldu.

Seçimden önce kendi düşüncem seçimin birbirine yakın oylarla gideceği fakat ibrenin eski Başkan Turgay DEMİREL tarafından desteklenen Harun ERDENAY dan yana olduğu yönündeydi.

Peki, Arıboğan neden kaybetti veya bir diğer deyişle Erdenay nasıl kazandı.

Son yıllarda aşikâr olan bir şey var; bu tür seçimler de özellikle siyasetin işaret ettiği kişinin çok büyük bir itiraz ve başkaldırı olmadığı sürece kazandığıdır. Bu seçimde de aldığım duyumlara göre özellikle son akşam Arıboğan nın listesindeki 2 üst düzey bürokratın el çekmesi, listenin kimse tarafından tam anlaşılamaması ve son gün Erdenay ın TKBL maç yayınları için TRT ile ön anlaşılma yapılmasını duyurması ibrenin Başkan a dönmesine sebep olmuş.

Sonuç olarak kazanan Harun ERDENAY oldu. Bundan sonrasında ne olacak. Geçen hafta yazdığım yazıda seçilecek Başkanın özellikle Güneydoğu Anadolu için neler yapması nelere dikkat etmesi hususunda yazmıştım. Yenilemekte yarar var, Bundan sonraki süreçte özellikle Doğu takımlarından lige katılım paylarının alınmaması, lisans bedellerinin alınmaması, üst klasman hakem sayılarımızın arttırılması, Bölge takımları birliği kurulması ve alınan kararlara mevzuata uygunsa uyulması yani sadece yapmak için yapılmaması, gelirleri arttıracak anlaşmalara ön ayak olunması, özellikle bölgedeki tek adamlık ve ben size çalıştım benim dediğim olacak anlayışının bir an önce sona erdirilmesi ve kulüp ile tüm basketbol emekçilerinin seslerine kulak verilmesi, sıkıntılı salon ve takımlara pozitif ayrımcılık yapılması.

Tüm bunlar özellikle kendi bölgemizde Basketbolu seven ve takım sayısını arttırıcı olacak böylelikle güneydoğudan birkaç takımın ve alt yapının batı takımları ile mücadele etmesine yardımcı olacak düşünceler. Yoksa maalesef bir piyon olmaktan çıkamayız.

Son olarak oy verilsin verilmesin seçilen Başkanın kesinlikle tüm takımlara eşit mesafede olması en büyük dileğimdir. Seçimi kazanan sayın Erdenay a görevinde başarılar diler bu seçimin tüm basketbol ailesine hayırlı olmasını dilerim…         




ÖZGÜR BÜYÜK Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250