Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-05-2015 ÖZGÜR BÜYÜK

Eski Başkan Turgay DEMİREL in FİBA Başkanı olmasından sonra alınan karar gereği 27 Mayıs 2015 tarihinde Ankara da gerçekleştirilecek olan Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunda 2 aday bulunuyor. Birincisi Basketbol Federasyonu eski Başkanı Turgay DEMİREL in FİBA Başkanı olmasından sonra göreve vekâleten bakan eski Milli takım oyuncusu Harun ERDENAY, İkincisi eski Milli Takım Oyuncusu ve Duayenlerinden Lütfi ARIBOĞAN.

Yapılacak olan seçimlerde 187 delege oy kullanacak. Bu delegelerin oy dağılımı Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile seçilen eski oyuncu, antrenör ve hakemlerden 40 oy, diğer kalan 147 oy ise oy hakkı kazanmış 1.ve 2. lig kız-erkek ile 3. Lig ve bölgesel lig erkek takımları tarafından kullanılacak.

Bu seçimde İl olarak bizi mutlu eden olay ise 2 yıl önce kazanılmış 3.lig ve daimi katılmış olunan Bölgesel ligin şartlarını yerine getirdiğimizden dolayı Bağlar Belediye Spor takımımızın o 147 delegenin içinde Mardin takımımız ile oy hakkının da olmasıdır. Bu oy ne anlama geliyor denecekse öncelikle Basketbol Federasyonunda bir değerinizin olduğunu göstermesi, kulüp ve il bazında eksikliklerin üzerine daha sağlam gidilmesi, bölge takımları için olumsuz şartların giderilmesi için çalışmalara ön ayak olmak, malzeme ve salon eksikliklerinin giderilmesi için daha güçlü ses ve en önemlisi prestij anlamında çok önemlidir. Mardin İdman Yurdu S.K. adına Mehmet Mirzaoğlu Bağlar Belediyesi Spor kulübü adına ise Nazmi İLHAM hocamız oy kullanacak. Konu hakkında bilgisine başvurduğum Nazmi hocamızın hoşuma giden en önemli özelliği oyu sadece kulüp olarak düşünmeyip tüm İl ve hatta Bölge takımları için kullanacağını belirtmesi ve o düşünce de olması, bu düşünce tarzı beni çok mutlu etti.

Ayrıca iki adaydan Harun beyin Kulübü ziyaret etmesi, Lütfi beyin ise İstanbul a davet edip detaylı görüşmeleri sonucunda istenen tüm istek ve dilekler tamamıyla kulüp işleyişi yanında Bölge ve İl için olmuş ve çok olumlu dönüşler sağlanmış. Bu anlamda bende her iki adaya da seçimde başarılar dilerim.

Kim kazanırsa kazansın artık Güneydoğu Anadolu Basketboluna bakış açılarının daha geniş ve olumlu anlamda pozitif olmasını, takımların özellikle maddi ve malzeme ile salonlarının eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar yapılması ve büyük turnuvaların uygun salonlar olan iller de yapılması, hatta bir Milli Takım müsabakasının burada bir İlimizde yapılmasının düşünülmesi, tek adamcılıkla değil de daha geniş kapsamlı bir topluma hitap edebilecek insanlarla çalışılması, Bölge Müdürlüğünün kurulması, eski ve popüler basketbol adamlarının bu iller de konferans ve söyleyiş yapmalarına ön ayak olunması,Bölge hakemlerimizin üst klasmanlarda olabilmelerine destek verilmesi gibi düşünceler gerçekleşmesini diler, yapılacak seçimin başta İlimiz ve Bölgemiz olmak üzere tüm Ülke Basketboluna hayırlı olmasını dilerim.

Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere Basketbol dolu günler…  




ÖZGÜR BÜYÜK Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250