Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

22-09-2015 ÖZGÜR BÜYÜK

5–20 Eylül 2015 tarihleri arasında Berlin (Almanya), Montpellier (Fransa), Riga (Letonya) ve Zagreb’te (Hırvatistan) oynanan FIBA 2015 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Takım şampiyonaya 2.tur da veda ederek 14.oldu.

Şampiyonada B Grubu’nda yer alan Ay Yıldızlar Almanya,İspanya, İzlanda, Sırbistan ve İtalya ile çok zorlu bir grupta yarıştı. Milliler ölüm grubu diye lanse edilen grupta 3 galibiyet 2 maglubiyet alarak 4.oldu ve 2.turda Turnuvanın ev sahiplerinden Fransa ile karşılaştı. Oynanan maçta bir türlü oyuna giremeyen ve savaşma özelliğini kaybeden takımımız maalesef yenilerek turnuvaya veda etti.

İlk grupta oynadığımız maçlara bakarsak temel amacımız iyi savunma yapmak ve sonuna kadar mücadele etmek. Pota altı kırılganlığımızı ekstra oyuncuların alacağı Hücum ve Savunma Ribauntlarına verecekleri destek ile kırmak ve dixon,melih ve Sinan ile bulacağımız şutlarla oyunu pota altına gömülmekten kurtarmamızdı.Bunu bazı maçlarda son derece iyi yaptık. İspanya ve Sırbistan maçlarında ise açıkçası erken kırılıp istemediğimiz sonuçlar elde ettik. Özellikle İspanya maçındaki bu kırılgan yapımız bizi ilk 3 planlarımızın dışına itti.2.turda ise ev sahiplerinden Fransa ile oynamamız bizim gibi kırılgan bir takım için talihsiz bir durum oldu.

Öncelikle Kadro seçimimiz ve 2 NBA oyuncumuzun kadro da olmaması kritik maçların sıkışık anlarında oyunu rahatlatamamamıza sebep olmuş en önemli olgudur diye düşünüyorum

Ayrıca ligimizdeki Yabancı kuralının da sıkıntılı olduğuna inananlardanım Özellikle Sırplar yabancı seçerken yetişecek oyuncularına yardımcı olabilecek işçi yabancılar seçerler, yıldızları değil. Fakat ligimizdeki Yabancı durumu evet oyun zevkini artırmış görünebilir fakat oyuncu yetişmesi anlamında büyük sıkıntılar oluşturmaktadır. Bu yaz sezonunda tüm erkek altyapı takımlarımızın aldığı başarılı sonuçlar bizleri gururlandırmış fakat bu yapı da yer alıp almaması konusunda endişelerimizi artırmıştır.
Milli Takım planlaması yaparken önce ekol oluşturmak gerek. Özellikle de Sırbistan, Yunanistan ve İspanya gibi liglerinde önce kendi oyuncularını ön plana çıkaran, takımı kurarken önce onları sayıp sonra yanına yabancı yerleştiren ülkeler buna en güzel örneklerdir.
Turnuvanın genelinde ise kendi gençlerine ve vatandaşlarına güvenen takımların üst sıralarda yer aldığını görüyoruz. Özellikle Yarı Final ve Finaldeki oyunuyla kaptan Gasol un önderliğinde İspanya turnuva şampiyonluğunu sonuna kadar hak etti. Burada beni şaşırtan Finali Litvanya nın oynamasıydı. Bu da mücadele oturtulmuş bir ekol anlayışı ve son topa kadar istekli olmanın önemine en büyük örnektir Litvanya takımı 
Pau Gasol Euro Basket 2015'i en değerli oyuncusu seçilirken turnuvayı sayı kralı olarak tamamladı. Turnuvanın en iyi 5'inde İspanya'dan Sergio Rodriguez, Pau Gasol, Fransa'dan Nando De Colo, Litvanya'dan Jonas Maciulis ve Jonas Valanciunas yer aldı. Ayrıca İspanya ve Litvanya 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda direkt katılma hakkını kazanırken Fransa, Yunanistan, Sırbistan, İtalya ve Çek Cumhuriyeti Olimpiyat Elemeleri’ne katılmaya hak kazandı...




ÖZGÜR BÜYÜK Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250