Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

03-05-2017 NEJAT SAYMAN

 

Efes son Yunan Tanrısını aşamadı...

Spanoulis ne kadar kararlı olduğunu ilk periyod belli ederken bizim en iyi oyuncumuz Cedi kenarın yolunu tuttu.

Perasovic iyi kimya kuran ve takımını çok iyi çalıştıran ve maça hazırlayan bir Antrenör... Ancak Koç değil...

Yönetebildiği maç 1-2 tanedir... Onu böyle kabul etmek gerekiyor. Çok şey beklerseniz olmuyor. Yunanlılar Basketbol zihniyeti olarak bizden 2 gömlek yukarıda... Kabul edelim.. Bu Perasovic ya da Efes'in sorunu değil... Banvit'in finaline gelmeyip Euroleague maçına giden ŞOVMEN DEMİREL basketbolumuzun çöküşünün tek sorumlusudur.

Efes elense de Euroleague'de kötü sezon geçirmedi. Daha iyisi İstanbul'da 4.maçı kazanmak olabilirdi. Yunan ekibi maçın büyük bölümünü 4 Yunan oyuncu ile oynarken bir Cedi'yi bile tam oynatamıyoruz. Mantık farkı korkunç. Diamantidis sonrası Basketbol oyunculuk kariyerinin sonuna yaklaşan Spanoulis takımını yine zorlanmadan Final Four'a taşırken efsane olmanın kolay olmadığını gösterdi.

Maç sonu röportajında 'Ben Basketbolu çok seviyorum' dedi... İstediği gibi oynadı ve oynattı. Printezis,Papapetrou,Mantzaris çok büyük katkı yaptı... Yani Yunanlılar oynadı bizim Amerikalılar öğrendi... Olympiacos büyük bir Basketbol kültürü olduğunu ve hiç bir şeyin tesadüf olmadığını kanıtladı....

Efes'e gayreti ve inancı için teşekkürler...

Final niteliğinde bir maçı oynayacak oyuncu adedinin azlığı sezonu noktalamasına neden oldu...




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250