Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-09-2015 NEJAT SAYMAN

Çok şık Almanya galibiyeti sonrası tam sevinmişken İtalyanlar beklediğim patlamayı yapıp İspanyolları denize döktü. Şimdi İtalya Almanya'yı yenerse üçlü averajla dördüncülüğe düşüp Fransa ile eşleşme olasılığımız ortaya çıktı.Tek çıkar yol Sırbistan-İzlanda galibiyetleri.

Bu Sırbistan'ı yenecek donanıma pek sahip olmasak da Tanjevic ile 2009 yılında Polonya'da ve yine Tanjevic ile 2010 yılında İstanbul'da Sırpları yenmiştik. O zaman ki kadrolarımız daha derindi ama Sırplar'ın kadroları da daha derindi bence.. Özellikle 2010'da..

Bugün Stefan Markovic Dixon'ı çok çok hırpalar. Bunun ötesinde Sırplar Papatya Alman Milli Takım Koçu gibi yapmaz ve Dixon'ın oynadığı ikili oyunlarda SHOW-UP yapıp Dixon'ın şutunu bozarlar, hatta attırmazlar... Sırp çember altı bence zayıf.. Özellikle skor olarak. Ancak çok kültürlü ve delici kısalara sahip oldukları için uzunları iyi besliyorlar.. 4/3 saha zone press etkili olmaz diye düşünüyorum... Sırplar uzun uzun makina intizamında set oynamazlar.. Basit bir ikili ile 7-8 saniyede basket bulabilirler... 4/3 saha press risk olur... Turnike atarlar.. Sırplar sete set hücumu da iyi oynarlar fastbreak hücumunu da... Yani iki tarafı çok sivri bıçak.....

12 Dev Adam'a iyi şanslar dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor...

İyi takım herkese diş gösterendir...Unutmayalım...




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250