Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-07-2016 NEJAT SAYMAN

Turnuva öncesi tabloyu yazarken dikkat ederseniz sadece Fransa maçından bahsetmiştim çünkü onlarla oynamadan turnuvayı kapatma ihtimalimiz sadece erken elenerek olabilirdi.Bu Fransa'nın da elenme olasılığı yoktu zaten. Kanada finalinde de bence favori onlar...3. ve 4. guard maç kazandırdığına göre çok konuşmanın gereği yok.

12 Dev Adam'ın bu turnuvada yapabileceği fazla bir şey yoktu. Değişen jenerasyonlara alışık olmadığımız için kriz masası oluşturamıyoruz. Demirel'in derece hastalığı nedeniyle 2010 Dünya Şampiyonası sonrası yazdığım ve söylediğim 'Belli oyunculara teşekkür edip genç bir takım oluşturma' fikrimi tabiki muhtemelen gülerek karşılamıştır. 2011 Litvanya'dan başlamak üzere her seferinde keyif vermeyen ve acaip şeyler yapan takımlarımız oldu.Harun Erdenay yaklaşan seçimler öncesi ACİL olarak Ergin Ataman-Ufuk Sarıca ikilisi ile uzun bir kontrat yapmalıdır.Sadece Milli Takım Koçluğu yapan isimler yıl boyu tribünde maç izlediği için turnuvalara geldiğinde olayları görme ve takımı yönetebilme konusunda yabancılaşırlar,yetenekleri sınırlı olmaya başlar.İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR mantığı ile Koçun işine karışmamak gerek. Tarihimizin en büyük başarısını yakalarken Tanjevic hem Fenerbahçe hemde Milli Takım Koçu değil miydi? Erdenay'ın kendi tarzını oluşturup Demirel'in yanlışlarını Basketbolumuzdan yok etmesi gerekir. İki önemli ALTIN JENERASYONU neredeyse yok ettik.Bari Dünya Finali oynayan takımımızın önünü açalım.Bu yabancı sınırsızlığını 2002-2004 yılları arasında İtalya-İspanya-Yunanistan yaşadı ve tövbe etti. Yunanistan'da halk tribünleri terketti çünkü izleyecek Yunanlı oyuncu kalmamıştı.Onlar tıpkı İspanyollar gibi erken toparlayıp kulüp takımları kadrolarını oluştururken kağıda önce kendi oyuncularını yazıp kalan yerlere yabancı yerleştirdiler.Bizde ise yabancı işini iyice görgüsüzlük seviyesine çıkardık.Tek şansımız kaldı...o da Ataman-Sarıca ikilisi ile en az 3 yıllık olmak üzere kontrat yapıp maceradan vazgeçmek ve yaşlanan isimlere teşekkür edip çok genç bir kadro oluşturmaktır.2007 skandalı sonrası Sırplar bunu yapıp önce elemelerden bile çıkamadılar ama 2009 Polonya Avrupa Şampiyonasında İspanya ile final oynadılar.O takımın oyuncularının neredeyse tamamı Avrupa'da büyük kontratlar bulup hayatını kurtardı.Biz de yabancıların hayatını kurtarıyoruz !!!

Acil olarak takımlarımızın yerli oyun kurucuya sorumluluk verip yardımcı yabancı sistemine dönmesi gerekir.EL şampiyonluğu kovalayan kulüpler için olmasa da 7-8 kulübün buna destek vermesiyle bir sürü oyun kurucu kazanırız.Unutmayalım ki Olympiacos'un İstanbul'daki ve ardından ertesi yıl yaşadığı Euroleague şampiyonluğunda 3 Yunanlı Guard vardı.Spanoulis-Sloukas ve Mantzaris.

Hadi biraz cesaret !!!




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250