Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

08-05-2016 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

Muğla'da ikinci gün favoriler kazandı...

Muğla’da devam eden Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi Final Grubu müsabakalarında ikinci gün tamamlandı. İkinci günde sahadan favori takımlar galibiyetle ayrılırken, İzmit Belediyespor ve Bayraklı Belediyespor henüz galibiyetle tanışamadılar.

Günün ilk maçında ilk gün kaybeden iki güçlü ekip Ekiz Yumurta Foça Basketbol ve İzmit Belediyespor karşı karşıya geldi. 24 saat önce bitik vaziyette olan Foça ekibi kendini toparlamış gelmişti maça. Özellikle Gülizar Sezer’in hırslı oyunu ve Pelin Gürçavdı’nın ribauntlardaki üstünlüğü; 23 top kaybına rağmen galibiyeti getirdi Foça ekibine. İzmit Belediyespor, kötü başladığı maçta zaman zaman kıpırdansa da güçlü rakibine direnemedi. Yarın Kırçiçeği Bodrum Basketbol ile karşılaşacak olan İzmit Belediyespor olası mağlubiyetinde ilk iki şansını büyük olasılıkla yitirecek.

***

İkinci günün ikinci maçında sahada Dostlukspor ve Becker vardı. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Becker, sahadan farklı galip ayrılırken; Dostlukspor’da ilk mağlubiyetini almış oldu. Ligin tartışmasız en baskın ismi Nazlı Güler’in domine ettiği maçta Pınar Turan ve Gönül Atila takımlarının 24 asistinin 12’sine imza attılar.  50-29’luk ribaunt üstünlüğü de maçın kilidini çok rahat açtı Becker adına.

***

Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Çekmeköy Belediyespor’u yenerek ikinci günü de kayıpsız atlattı. Belgin Onbaşı maçın yıldızı olurken Gamze Türkoğlu 9 sayı-10 ribaunt ile gizli kahraman konumundaydı. İlk gün çok zorlu bir galibiyet alan Çekmeköy Belediyespor düşük şut yüzdesiyle kaderine razı oldu.

***

Günün son maçında ise Urla Pera Bayraklı Belediyespor karşı karşıya geldiler. Bayraklı Belediyespor ilk gün olduğu gibi yine maça çok kötü başlayarak devre sonunda 18 sayı geriye düştü. İkinci yarıda Bayraklı temsilcisi gaza bassa da Urla Pera öne geçmesine izin vermedi ve Hakan Yiğit’in öğrenileri sahadan galibiyetle ayrıldı. Urla Pera’da Şebnem Özçelik 9’u üç sayılık olmak üzere 29 sayıyla galibiyeti getiren isim oldu. Bayraklı Belediyespor’da ise Burcu Alakuş’un 29 sayısı yenilgiyi önleyemedi. 




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250