Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

24-11-2016 EMRE DAĞDELEN

İzmir bu hafta TBL'de yerel bir karşılaşmaya şahit olacak. Farklı bütçelere ve oyun tarzlarına sahip olan iki ekip Gelişim Koleji'nin ev sahipliğinde karşılaşacak.

Bende her iki takımı kağıt üstünde değerlendirmeye çalıştım.

GELİŞİM KOLEJİ:

Altyapısından çıkarttığı oyuncular ile ön plana çıkan Gelişim Koleji bu sezonda altyapısından çıkan 3 oyuncuyu kadrosunda bulunduruyor. Ayrıca Tamer Gürpınar ( şu an sakat, en kısa sürede sahalara dönmesini yürekten temenni ederim ) ve Aydın Ergen gibi İzmir altyapısından çıkan oyuncularda kadrosunda bulunuyor.

Oynadığı 10 maç sonunda 4 galibiyet 6 mağlubiyet ile TBL'de 10. sırada bulunuyor.

Attığı 768 sayı ile ligde 10. ve yediği 814 sayı ile ligde en çok sayı yiyen 15. takım.

Evinde oynadığı 5 maç sonunda maç başına 82.2 sayı yiyen Gelişim Koleji, 80 sayı atıyor.

Evinde oynadığı 5 maçta 2 galibiyet alan Gelişim Koleji 3'de mağlubiyet aldı.

Takımın asist lideri maç başına 5.2 asist ile tecrübeli isim Rebii Barış Güney.

Takımın sayı yükünü çeken ilk 4 isim

1. Hasan Rızvıç

                                 17.9

2. Joshua Parker

17.7

3. Rebii Barış Güney

8.3

4. Murat Erensoy

7.8

Gelişim Koleji mevcut yapısı itibari ile maç temposunu her an değiştirebilecek nitelikte bir takım. Genç oyunculardan aldığı verim onlar için çok kıymetli ki bunu içeride oynadıkları Akhisar Belediye maçında Alihan Deniz Genç'in 22 sayılık performansı ile gördük. Rebii Barış Güney'in akıl dolu oyunbu, Hasan Rızvıç'in pozitif katkısı, Joshua Parker'in savunulması zor oyunu, Feyzi Çelebioğlu'nun dış şut tehdidi ve olgunlaşan oyunu, Murat Erensoy'un çok yönlü katkısı ve genç oyuncuların basketbol oynama isteği seyri güzel bir basketbolu ve rakiplerini zorlayan bir performansı ortaya çıkartıyor.

 PETKİM SPOR:

TBL'ye renk katan İzmir temsilcisi Petkim Spor ise kadrosunu ağırlıklı olarak Ankara kökenli oyunculardan oluşturmuş durumda. Ciddi bir kadro yapısına sahip olan ekip bu ekip ile üst sıralarda yer alabilecek potansiyele sahip.

Oynadığı 10 maç sonunda 6 galibiyet 4 mağlubiyet ile TBL'de averaj ile 7. sırada bulunuyor.

Attığı 714 sayı ile ligde 15. ve yediği 732 sayı ile ligde en az sayı yiyen 3. takım.

Deplasmanda oynadığı 5 maç sonunda maç başına 75.4 sayı yiyen Petkim Spor, 66.6 sayı atıyor.

Deplasmanda  oynadığı 5 maçta 2 galibiyet Petkim Spor 3'de mağlubiyet aldı.

Takımın asist lideri maç başına 4.3 asist ile tecrübeli isim Orlando Campbell Jr.

Takımın sayı yükünü çeken ilk 4 isim

1. Orlando Campbell Jr

                                 16.9

2. Polat Kaya

12.6

3.  Pertev Öngüner

6.75

4. Gökhan Karabıyık

6.7

 

 

 

 

 

 

 

Geniş rotasyona sahip olan İzmir temsilcisi yaptığı savunma ve tecrübeli isimleri ile ön plana çıkıyor. Yabancı oyuncuları kadar Polat Kaya, Pertev Öngüner, Önder Külçebaş, Sercan Ergin, Murat Kaya gibi maça her an imza atabilecek olan isimleri kadrosunda bulunduruyor.

GENEL DEĞERLENDİRME:

Gelişim Koleji yıllardan beri evinde oynadığı maçlarda çok ciddi başarılara imza atmış bir ekip. Hızlı hücum ve perdeleme oyunlarına dayalı hücum sistemi ve tempoyu yakaladıkları zaman inanılmaz yüzdeli dış şut isabeti, Rebii Barış Güney gibi oyunu okuyan bir asist uzmanı, sektörde yer almak isteyen genç oyuncular ve top ellerinde olduğu zaman ciddi tehdit olan yabancı oyuncuları ve Feyzi Çelebioğlu ile Murat Erensoy'un enerjisi ile her zaman ciddi bir potansiyele sahipler.

Petkim Spor ise bir harman iyi bir bütçe ile yola çıkan ekip, her oyuncusu ile skor bulabilecek kapasitede. Bu da onları zor durdurulabilir bir takım haline getiriyor. Bir çok takımın aksine, skor yükünü çeken oyunculardan ilk iki sırada bir Türk oyuncu olması bunun en büyük örneği.

Gelişim Kolei'nin yüksek tempolu oyununu sahaya yansıtması ya da Petkim Spor'un istediği savunmayı yansıtması bence maçın en kritik noktası. Petkim Spor, Gelişim Koleji'nin genç oyuncularının sahaya performanslarını hücum/savunma izin vermemesi ise diğer bir kritik nokta. Bilindiği gibi yerel maçlarda takımların sıralamadaki yerinin çok bir önemi kalmıyor. Maçlar daha duygusal boyutta oynanıyor. Bunu yenen takımın bir kaç adım daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

Tecrübeli ve yüksek sıralı hedefleri olduğunu düşündüğüm Petkim Spor ile play off kovalayan Gelişim Koleji'nin keyif veren mücadelesine şahit olacağımızı düşünüyorum. Her iki ekibin antrenörünün elindeki kadroları en iyi şekilde kullanacağından şüphem yok.

Her iki antrenöre, ekiplerine ve oyunlarına şimdiden başarılar dilerim.

Not: Yazımı yazdıktan sonra her iki takımda da değişikliler oldu, her iki değişiklikte farklı yönlerden takımlara artı katacak yönde. Ev sahibi Gelişim Koleji kadrosuna 4 numara pozisyonunda oynayan ve atletik yeteneklere sahip ve aynı zamanda 3 sayı tehdidi olan Sercan Tülek'i alarak, Tamer Gürpınar yokluğunda oluşan rotasyon sıkıntısını giderecek, Petkim Spor ise yabancı oyuncu tercihini Kenan Bajramoviç yönünde değiştirerek yeni bir hamle yapmış oldu. Her iki oyuncunun katkısını maç günü göreceğiz.




EMRE DAĞDELEN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250