Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

06-09-2015 AVNİ KÜPELİ

Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçımızda,tek resmi galibiyetimizi 1948 yılında aldığımız ve özel maçlarda dahil olmak üzere 1957'den beri yenemediğimiz İtalya'yı 89-87 mağlup ederek tam 58 yıl aradan sonra çizme karşısında ''ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIK'

Şampiyona öncesindeki hazırlık turnuvalarında MAÇLARIN SONLARINI BİR TÜRLÜ GETİREMEDİĞİMİZ düşünüldüğünde İtalya karşısında SON ANLARDA yaşanılan pozisyonlarda eyvah yine maç gidiyor mu? diye düşünmeden edemedik ama ahlarla-vahlarla mücadeleyi NİHAYET MUTLU SONLA NOKTALADIK.

Bir ara 16 sayı farkla öne geçtiğimiz İtalya'nın farkı eritmesine rağmen oyun disiplininden asla taviz vermeyen tüm oyuncularımız ellerinden gelen gayretin çok üstünde bir mücadele örneği sergilerken özellikle SEMİH ERDEN'e  çok ayrı bir parantez açmamız gerekiyor.SEMİH ERDEN için kariyerinin hiç şüphesiz en iyi maçında İtalya çemberini adeta yerle bir eden kahramandı dersek fazla da abartmış olmayız hani...Çizmenin NBA patentli altın çocuğu Danilo Gallinari(33 sayı,5 ribaund) sahnede baş role soyunmuş bir görüntü çizse de SEMİH ERDEN 22 sayı ve 8 ribauntluk performansına hırsı ve azmini de ekleyerek Gallinari'den baş rolü çalan isimdi.

Kısaca;sert-baskılı savunmamız,topu iyi paylaşmamız,oyun disiplininden kopmamamız,maçı kazanma isteğimiz ve  özellikle de MAÇ SONUNU iyi oynama başarımız galibiyeti de beraberinde getirdi.

58 yıl aradan sonra gelen bu TARİHİ GALİBİYETLE(!) işte şimdi ''TAKIM OLDUK'' dedik.Tabii ki sadece takım olmak da yetmiyor.Bu uzun maratonda rakip ayırımı yapmadan özellikle MAÇ SONLARINDA her topun altın değerinde olduğunu asla unutmadan  kazanmaya endeksli oyunumuzu sürdürmemiz gerekiyor.

Evet,devler arenasına İtalya galibiyetiyle çıktık,yine aynı zaferlerle podyumdan inmek de var.Neden olması diyor ve 12 Dev Adama inancımızı yineliyoruz.

 SAHNE SENİN,MAÇ SONUNU HEP BÖYLE OYNA,YOLUN SONU AYDINLIKTIR TÜRKİYEM...




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250