Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

13-09-2015 AVNİ KÜPELİ

NASIL GİTTİK?

Milli Takıma alınmaması veya gelmesi spekülasyonlara neden olan Enes Kanter ile gündemi uzun süre meşgul eden atışmaların yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın coach Ergin Ataman ile mahkemelik olmasından dolayı  Fenerbahçeli oyuncuları Milli Takımdan çekerim söylemleri ve ardından da Doğuş Balbay'ın talihsiz sakatlığına Birkan Batuk ve Kenan Sipahi gibi iş yapabilecek oyuncuların kadrodan çıkarılması eklenince Avrupa Şampiyonası'nın 4 ayağından biri olan Berlin'e KAFALAR DOLU VE BİR O KADAR DA MORALSİZ-İSTEKSİZ gittik.

NE GÖRDÜK?

Şampiyonadaki ilk maçımızda ne hikmetse(!) 58 yıldır bir türlü yenemediğimiz İtalya'yı burun farkıyla mağlup edince AMAN ALLAHIM BU NASIL GÜZEL BİR BAŞLANGIÇTIR diye milletçe hop oturup-hop kalktık ve kendimizi bir anda DEV AYNASINDA GÖRÜR GİBİ OLDUK ama ertesi  gün İSPANYA karşısında boyumuzun ölçüsünü alınca ne kadar yanıldığımızı anlamakta gecikmedik.Ardından Almanya galibiyeti ile hadi yine durumu kurtarıyoruz derken Sırbistan'dan da İspanya'nın uyguladığı farklı tarifeye maruz kalınca; olsun yenildiğimiz bu takımlar AVRUPA'NIN DEVLERİ dedik.Peki ama bizim adımız neydi? ''12 DEV ADAM'' acaba hangisi doğruydu? İşin içinden bir türlü çıkamadık.Ne yapalım bizde basketbolda adı sanı duyulmamış İzlanda'yı farklı yener stresimizi atar ve 2.turdaki Fransa(son şampiyon) karşısına bambaşka bir havayla çıkarız dedik  ama yine yanıldık.Bizim yapmamız gerekenleri yapan yani topu iyi paylaşan,rakibi yıpratan,MAÇA ERKEN HAVLU ATMADAN SONUNA KADAR MÜCADELE EDEN,banch katkısı alan,sorumluluk almaktan korkmayan 12 GÖREV ADAMIYLA İzlanda karşısında maçı ancak uzatmada koparabildik.Galip geldiğimiz için mutlu muyduk?  Tabii ki KOCA BİR HAYIR...Şampiyonanın ev sahiplerinden Fransa karşısında ne mi yaptık? Bakınız;İspanya ve Sırbistan maçlarında olduğu gibi...

Nelere mi şahit olmuştuk ?

-Takımı oluşturmuş ama kimyayı yine oluşturamamıştık.

-Avrupa'nın en önemli ligleriyle yarıştığını iddia ettiğimiz(!) ÇOK YABANCILI LİGİMİZDE kenarda oturmaktan adeta buz tutan yerli oyuncularımızın milli takımda uzun süreli oynama şansı bulmaları karşısında bile eski alışkanlıklarından kurtulamamış olmalarına dikkat kesilmiştik.

-Avrupa'da söz sahibi olduğumuzu iddia eden çok değerli basketbol şahsiyetlerinin(!) DAR BİR ROTASYONLA şampiyonada mücadele etmemizi görmemezlikten gelmesi karşısında ''bu kadar da olmaz'' demiştik.

-Milli Takımımızın İlk 5'indeki 2 hatta 3 oyuncunun kendi pozisyonlarının dışında oynatılmasında ZORUNLULUĞUN etkisini yakalayabilmiş miydik?

-İzlanda,Polonya,Çek Cumhuriyeti,Finlandiya ve Belçika basketbollarının son yıllarda ne kadar ilerlemiş olduğunu bizler görmüştük ama bu işin içinde olanlar acaba görebilmiş miydi veya bu örneklerden bir ders çıkabilmiş miydi?

-Milli takımla iç-içe(!) yaşayan Hidayet Türkoğlu'nun televizyon ekranlarından Federasyon Başkanı Harun Erdanay'dan rol çalmasına

 anlayabilmiş miydik?

ERKEN DÖNDÜK...

Eller aya-biz yaya misali yine ERKENDEN KÖYÜMÜZÜN YOLUNU TUTTUK.

Hiç kuşkunuz olmasın çok kısa bir süre sonra LİG HEYECANINA kendimizi kaptırıp,Milli Takımımızla ilgili gerçekleri yine halının altına süpüreceğiz.Ne zamanki Milli takımımız gündeme gelecek o zaman birbirimize acaba biz NEREDE KALMIŞTIK? sorularını sormaya devam edeceğiz ve yine KISIR DÖNGÜLER İÇİNDE KALIP,YİNE LABİRENTTE ÇIKIŞ BULMA ATIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ. Şampiyonalardan yine erken dönüş yapınca ÇÖZÜM YERİNE BAHANELER ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ.

Hani bir laf vardır...''Leyleğin ömrü laklak ile geçer'' derler ya işte öyle...

PEKİ,ÇÖZÜM NE?

Çözüm;GENÇLERDE...

''Oyuncu oynayınca oyuncu olur'' mantığından yola çıkarak genç  ve istikbal vadeden oyuncularımızın kendi takımlarında veya oluşturulacak özel bir ligde uzun süreler almalarına olanak sağlamalı ve uzun süreli kamplar sonucunda oluşturulacak 20'şerli (A),(B) ve (C) Milli takımlarından(NBA'de forma giyen oyuncularımız hariç) yani en az 60 oyuncu arasından Milli takım kadrosunu belirlemeliyiz.(Avrupa Basketbolunda söz sahibi ülkelerin yaptığı gibi) Peki,bu yeterli midir? Tabii ki hayır...Şampiyonalara 2 ay kala çalışmalara başlamak görüldüğü gibi itici bir güç olmaktan uzaktır. O halde bu tür şampiyonalara hazırlıkların çok daha öne çekilmesi zorunluluğu gün gibi aşikardır.Yılların deneyimli-kurt başkanı Turgay Demirel'den bayrağı devralan çiçeği burnundaki başkan Harun Erdanay'ın bir an önce bu önemli konuya el atıp gerekli düzenlemeleri hayata geçirmesinin yanı sıra YUMUŞAK YÜZLÜLÜĞÜNÜ de bir kenara bırakmasını öneririm.

KISACA;YİNE KENDİMİZ ÇALDIK YİNE KENDİMİZ DİNLEDİK.

MİLLİ TAKIM CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK.

SÜREKLİLİK Mİ? O DA NE(!)..GÜNÜ KURTARALIM BİZE O DA YETER...

AVRUPA ŞAMPİYONASINDA MADALYA MI,OLİMPİYAT OYUNLARINA KATILMAK MI?

GEÇİN BUNLARI...GELECEK SONBAHARA NE KALDI Kİ...




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250