Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Yiğitcan Turna: Bahçeşehir Koleji’nin oluşturacağı güce inandım

Bahçeşehir Koleji’nin tecrübeli oyuncusu Yiğitcan Turna, hazırlık döneminden başlayarak ekibin bugüne dek geçirdiği süreci tbf.org.tr için değerlendirdi.

Yiğitcan Turna: Bahçeşehir Koleji’nin oluşturacağı güce inandım

-2017 – 2018 sezonu için Bahçeşehir Koleji ile yollarınız nasıl kesişti?

Yiğitcan Turna: Geçen sezon Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile şampiyonluk yaşadıktan sonra güzel teklifler geldi. Bahçeşehir Koleji organizasyonu ise beni adı konduğundan beri heyecanlandıran bir organizasyondu. Benden önce kulüple anlaşan oyuncular ile daha önce bir arada oynamışlığımız da vardı. Bu sene burada ne kadar iddialı bir kadro kurulacağının zaten farkındaydım. Oluşturacağı güce inandığım Bahçeşehir Koleji’nden gelen teklifin ardından bu çatı altında olmayı seçtim.

-İddialı bir kadronuz olduğu aşikâr ancak sizin başka bir artınız da oldukça erken toplanıp çalışmaya başlayan bir takım olmanızdır mutlaka…

Yiğitcan Turna: Tatilde olduğu dönemde de kendini geliştirecek programlar uygulayıp, çalışma disiplininden ödün vermeyen bir ekip olarak bir araya geldik. Toplandığımız dönemde herkes kişisel hazırlıklarını da yapmış haldeydi. Erken çalışmaya başlamamızın takımdaki uyum sürecine de olumlu yansıdığına inanıyorum.

-Yabancı oyuncularınızın aranıza biraz geç katıldığını biliyoruz, o süreçten de bahsedebilir misin?

Yiğitcan Turna: Davon Jefferson yazın ligi devam ettiği için aramıza geç katıldı. Öbür yandan bilindiği gibi ilk olarak benim Uşak Sportif’ten eski takım arkadaşım Chris Warren ile anlaşmıştık. Onda bir sağlık problemi ile karşılaşılınca Jerry Randle’ın aramıza katılmasına dek olan süreç de birkaç haftayı aldı.

-Sizin için sezonun ilk resmi maçları Antalya’da Federasyon Kupası B Grubu maçları oldu. Üç galibiyet iki mağlubiyet ile final grubuna yükseldiğiniz o beş karşılaşma nasıl geçti?

Yiğitcan Turna: Federasyon Kupası grup maçları tüm takımlar için lig sezonuna güzel bir hazırlık süreci oluyor. Hiçbir takım orada henüz yüzde yüz performansına ulaşmış olmuyor zaten. Bizimki gibi ciddi bir yatırımın karşılığı Federasyon Kupasında da final grubuna kalmaktı mutlaka. İlk üç maçımızı kazandık ama sonrasında istemediğimiz mağlubiyetler aldık. Ligdeki ciddi rakiplerimizden Türk Telekom ile oynadığımız maçın çoğunluğunu önde götürmüştük ama maç içinde bir duraksama yaşayınca galibiyet alamadık. Düzce Belediyespor karşısında ise iyi değildik, bize yakışmayan bir oyunla kaybettik o mücadeleyi. Neticede amacımız final grubuna kalmaktı, bunu başardık. O dönem de bizim için önemli bir tecrübe oldu.

-Sonrasında lig sezonu başladı ve dört hafta geride kaldı. Bu süreci nasıl değerlendirirsin?

Yiğitcan Turna: Takımımızda bu ligi çok iyi bilen isimler olduğu gibi ligde ilk defa oynayan yabancılarımız ve birkaç Türk oyuncumuz var. TBL, dinamikleri çok farklı bir lig ve burada tecrübesiz olmanın etkileri mutlaka oluyor. Burada oynamayan, dışarıdan gözlemleyen TBL’yi yeterince analiz edemiyor. Biz de hala tamamen uyum sağlama sürecindeyiz ve bu aşamayı ne kadar seri geçersek bizim için o kadar güzel olacak. Bu sene yenilenen statü gereği normal sezonu birinci bitiren takım direkt Süper Lig’e yükseldiği için normal sezon maçlarında alınan her galibiyet azami önem taşıyor.

-Bu hafta da evinizde Afyon Belediyespor’u ağırlayacaksınız. Daha önce karşılaşmadığınız bir takım, nasıl bir maç olacağını tahmin ediyorsun?

Yiğitcan Turna: Afyon Belediyespor, yıllardan beri önemli yatırımlar yapan, bizim ciddi rakiplerimizden biri. Lig başlamadan önce kadro yapılanması itibarı ile herkes Bahçeşehir Koleji ve Türk Telekom’un favori olduğu bir sezon öngördü. Oysa ben sahaya çıkılmadan, maç oynanmadan hiçbir şeyin belli olmayacağını düşünüyorum. Kâğıt üzerindeki kadrolarla, sahada mücadele vermeden hiçbir maç kazanılmıyor. Afyon Belediyespor’un çok başarılı oyuncuları var. Yönetimi, teknik ekibi de oldukça kaliteli bir kulüp. Sert bir maç olacaktır. Biz evimizde olmanın avantajını kullanmak istiyoruz. Kafamızdaki basketbolu sahaya yansıtabildiğimiz sürece sıkıntıya düşeceğimize inanmıyorum. Maçların içinde zaman zaman düşüşlerimiz ve çıkışlarımız oluyor. Bu durumu aşmamız gerektiğini de biliyoruz.  

-Son olarak henüz sezonun başındayken önümüzdeki uzun maraton için kendinden ve takımından neler beklediğini de öğrenebilir miyim?

Yiğitcan Turna: Takımımızın hedefi şampiyonluk. Bireysel olarak ben her zaman sahada olduğum süre zarfında maksimum performansımı yansıtmayı hedeflerim. Yine herkes emin olabilir ki ben sahaya girdiğim zaman yüzde yüz mücadele ile oynayacağım.

Röportaj: Şansın Tokyay

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250