Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Yağızer Uluğ: TBL çok zorlu geçecek

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Yağızer Uluğ, final grubuna yükseldikleri Federasyon Kupası maçlarının ardından tbf.org.tr için açıklamalarda bulundu.

Yağızer Uluğ: TBL çok zorlu geçecek

-Ciddi bir iddia ile sezona başladınız ve takımınızı hazırlarken mutlaka üzerinizde büyük bir sorumluluk da vardı. Kadroyu oluştururken ve hazırlık aşamasında nasıl bir süreç geçirdiniz?

Yağızer Uluğ: Haziran ayının ilk haftalarından itibaren üzerinde çalışmaya başladığımız transferlerle aklımızda olan kadroyu kurmaya başladık. Bu konuda yönetimimizin ve kulüp başkanımızın bize çok büyük desteği oldu. Sezon öncesi hazırlık dönemindeki antrenmanlar ile birlikte de kurduğumuz kadronun takım kimyasını oluşturmak için çabaladık. Fakat şöyle de bir durum var ki çalışmalarımızda sekizinci haftanın içinde olmamıza karşın yabancı oyuncularımız kadroya oldukça geç katıldılar. Bir tanesi birtakım değişiklikler sonucu ekibe sonradan eklendi, bir tanesi ise Porto Riko liginden geldiği için aramıza geç katılmak zorunda kaldı. Şimdi takım olma yolunda ciddi bir çaba sarf ediyoruz ve hep birlikte güzel bir ritim yakalamaya çalışıyoruz. Her ne kadar bazı iniş çıkışlar yaşasak da, takım olarak iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum.

-Takım olma yolundayız dediniz ancak bizim Federasyon Kupası maçlarında sahada gördüğümüz, hızlıca takım olmuş bir ekip gibi görünüyor. Siz, istediğiniz oyuncularla yola çıktığınız için o noktaya erken ulaşmış olabilir misiniz?

Yağızer Uluğ: Dışarıdan sizlerin bizi bu şekilde görmesi çok güzel ancak ben önümüzde kat etmemiz gereken uzun bir yol olduğunu düşünüyorum. Söylediğim gibi, 8 haftadır birlikte olan bir takımız ve aramıza geç katılan oyuncularımız oldu. Birbirinden kaliteli ve değerli oyuncularla çalışıyor olsak da hedeflediğimiz noktaya ulaşıp, takım olarak ideal uyumu yakalamak adına epey bir zamana ihtiyacımız var. Gereken bu zamanın ise Federasyon Kupası gibi ciddi turnuvalar ve ligde yapacağımız maçlar ile hızla tamamlanacağını umuyorum. Özellikle Federasyon Kupası süreci, bizim için güzel bir lige hazırlık fırsatı oldu. Ben şu an bulunduğumuz noktadan oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim.

“Takım Olarak Zorlu Lig Sezonuna Tüm Gücümüzle Hazırlanıyoruz”

-Süper Lig’e aşina oyuncular TBL’ye gelince bir adaptasyon süreci yaşıyorlar. Siz de TBL’de yenisiniz, size nasıl yansıdı alışık olmadığınız bir ligde görev almak?


Yağızer Uluğ: Benim bu ligde ilk fark ettiğim enerjinin ve kalitenin oldukça yüksek olmasıydı. Özellikle geçirilen iki aylık hazırlık sürecinden sonra tüm takımlar sezonla ilgili oldukça umutlu görünüyorlar. Uzun lig sezonu takımlar için oldukça zor bir test olacak. Oyuncular maçları büyük bir istek ve enerjiyle oynuyorlar; bu da oyun kalitesini oldukça yükseltiyor ve çekişmeyi arttırıyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla TBL çok zorlu geçecek. Biz de takım olarak bu zorlu lige tüm gücümüzle hazırlanıyoruz.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay

 



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250