Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

VESTEL'İN CEZASI BELLİ OLDU

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Vestel'in cezasını açıkladı. Karar şöyle:

VESTEL'İN CEZASI BELLİ OLDU

OLAYLAR :

20.05.2014 tarihinde Manisa’da oynanan VESTEL – AYDEM PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TB2L PLAY OFF ÇEYREK FİNAL müsabakasının başlamasına saatler kala Vestel Spor Kulübü sporcuları Alex Gordon ile Enver Ekmen’in kadro dışı bırakılması ve müsabakaya 8 (sekiz) sporcu ile çıkılması, bu durum ile ilgili yazılı ve görsel medyada yer alan haberler nedenleriyle konu ile ilgili dosya Kurulumuza sevk edilmiştir.

İNCELENEN BELGELER;

TBF Sevk Yazısı, Müsabaka Değerlendirme Formu, Yazılı ve Görsel Medyada Yer Alan Haberler, Vestel Spor Kulübü’nün Savunma Yazısı, Cüneyt Kendirci’nin Bilgi Yazısı, Enver Ekmen’in Bilgi Yazısı, Emre Dağdelen’in Bilgi Yazısı. Hayrettin Çelikhisar ve Sefa Şen şahsen Savunma Yapmamıştır, Alex Gordon’un basına verdiği beyan mevcuttur, olayı takiben ülkemizden ayrıldığı tespit edilmiştir.

GEREKÇE VE KARAR;

Disiplin soruşturmasına esas Müsabaka Değerlendirme Formu, yazılı ve görsel medyada yer alan haberler, Kulüpten alınan savunma ile antrenör, genel menajer ve sporcudan alınan beyanlar çerçevesinde konu irdelendiğinde, sporcular hakkında teknik ve idari yönde kanaat sahibi olan yetkili antrenör ve menajerin bilgileri dışında ve hatta muhalefetlerine (müsabakaya çıkmamışlardır) rağmen, kulübün yetkili yöneticileri tarafından alınan bir karar ile bu kritik müsabakada, takımın önemli sporcuları Enver Ekmen ile Alex Gordon’un kadro dışı bırakıldığı, maç günü alınan bu karara karşın idari ve teknik sorumluların müsabakaya çıkmadığı ve söz konusu iki sporcunun takımda bulunmaması sonucunda Aydem Pamukkale Üniversitesi Takımına avantaj sağlandığı belirlenmiştir. Bunun dışında Vestel Spor Kulübü tarafından TBF’ye, Basketbol Şubesi için yetkili olarak bildirilen iki Yönetim Kurulu üyesi; Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikhisar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefa Şen‘den bu sıfatları çerçevesinde savunma istenmiş, ancak Kurulumuza herhangi bir geri dönüş olmamıştır. Ayrıca bu konuda alınmış Yönetim Kurulu kararı var ise, ibrazı istenmiş ancak ibraz edilememiştir.

Dosya yukarıdaki şekliyle değerlendirilmekle;

Vestel Spor Kulübü sorumlu yöneticileri tarafından alınan ani bir karar ile çeyrek final müsabakasına saatler kala takımın en önemli iki sporcusunun gerekçesiz bir şekilde kadro dışı bırakılması ve rakip takıma avantaj sağlanması, basketbol camiasında infial yaratmış ve yapılan soruşturmada; olayın, takımı yakinen takip eden takım menajeri ve takım antrenörünün bilgisi dışında, hatta tepkilerine rağmen geçerli bir mazeret olmaksızın, iki önemli oyuncunun maç kadrosundan çıkarılması şeklinde tezahür ettiği tespit olunmuştur. Bu şartlar dâhilinde Vestel Takımı müsabakayı kaybetmiş ve elenmiştir.

Bu durum, sportif anlamda kabul edilemez olduğu gibi, anılan müsabakanın doğal sonucunu etkileyecek, eleme turunda Vestel Takımının elenmesine neden olacak ve daha da önemlisi, ileriki turlarda, 3. takımlara avantaj sağlayacaktır.

Kurulumuzca, bu davranış biçiminin, play off eleme turunda olması nedeniyle doğrudan Vestel Takımını etkilemediği, diğer rakip takıma ve ileriki turlara çıkarak, diğer kulüplere de sari bir duruma yol açtığı esas alınarak, Disiplin Yönergesi’nin 31. maddesinde tanımını bulan

3. şahıslar lehine “Hileli ve Danışıklı“ bir eylem olduğu kanaatiyle,

1 – Vestel Spor Kulübü Yönetim Kurulu kararı olmaksızın, sezon başında TBF’ye Basketbol Şubesi faaliyetlerinde tam yetkili oldukları yazılı olarak bildirilen, ve dolayısıyla böyle bir kararı almada yetkili ve sorumlu bulunan, Basketbol Faaliyetlerinden Sorumlu Vestel Spor Kulübü Başkanı Hayrettin Çelikhisar’ın ve Başkan Yardımcısı Sefa Şen’in Disiplin Yönergesi’nin 31, 54 ve 11.6. maddeleri çerçevesinde ayrı ayrı 2’ŞER (İKİŞER) YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI VE 30.000-TL’ŞER PARA CEZASI ile tecziyelerine,

2 - VESTEL SPOR KULÜBÜ’NÜN ise, gerek ilgili sporcularının ve gerekse takımdan sorumlu antrenör ve menajerlerinin, kayıtlarda tespit edilen, alınan karara karşı açık muhalefet ve tepkileri dikkate alınarak, Kulübe, Takım Antrenörü ve Takım Menajerine ceza vermeye yer olmadığına,

iş bu kararın ilgililere tebliğine, Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para cezalarının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250