Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

ÜMİT MİLLİLERİMİZ FRANSA'YA KAYBETTİ

Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finali garantileyen Türkiye, Ümit Milli Erkek Takımı, Fransa’ya 68-64 mağlup oldu.

ÜMİT MİLLİLERİMİZ FRANSA'YA KAYBETTİ

Çok iyi bir Avrupa Şampiyonası geçiren ve dün İsrail’e karşı oynadığı maçı kazanarak çeyrek finali garantileyen Ümit Milli Erkek Takımımız, Fransa’ya karşı turnuvadaki ilk yenilgisini aldı. Geçtiğimiz haftalarda Turgut Atakol Turnuvası’nda iki defa karşılaştığı rakibini her defasında mağlup eden Ay Yıldızlılar, bu sefer bir kez daha galibiyete çok yaklaştı ama son çeyrekte rakibin yakaladığı 15-0’lık seri yenilgi getirdi.

Maçın ilk devresi dengeli geçti. Türkiye Tayfun ve Cedi ikilisi ile skor üretirken, Fransa Yabusele, Jaiteh ve Bouteille ile karşılık verdi. Oyuncularımızın konsantre oyununa karşı Fransa atletizm kozunu kullandı ve her iki takım da maçın kontrolünü ele geçiremedi. Savunmaların ön plana çıktığı bu kısımda ilk çeyreği 20-19, devreyi ise 35-34 Türkiye önde kapattı.

Ay Yıldızlı oyuncularımız üçüncü çeyrekte pota altındaki performansıyla farkı arttırmaya ve öne çıkmaya başladı. Özellikle işin savunma kısmında iyi bir iş çıkartan uzun oyuncularımız Fransa’yı dışarıdan kötü şutlara zorladı. Emircan, Metecan ve Cedi önderliğinde hareketlenen boyalı alan savunması, parkenin öbür ucunda da meyvelerini verdi ve maçın ibresi Türkiye’ye dönmeye başladı. Üçüncü çeyrek sona erdiğinde Türkiye 52-41 öndeydi.

Dördüncü çeyreğin önemli bir kısmında da Türkiye bu skor verimini korudu. Fransa atletizmi ile bir kez daha takımımızın potasında sayı bulmaya başlasa da Tayfun gibi oyuncularımızın performansı hücum gücümüzü ayakta tuttu.

Ancak son 4 dakika içinde geriden gelen takım olmanın da avantajını kullanan Fransa, Yabusele ve Jaiteh ile ritmi ele geçirdi ve 15-0’lık bir seri yakaladı. Bu seri dördüncü çeyreğin başında farkı 13’e kadar çıkartan takımımızın avantajını yok etti ve Fransa’nın salondan 68-64 galip ayrılmasını sağladı.

Ümit Milli Takımımız bir sonraki maçını yarın 14:45’te Letonya’ya karşı oynayacak.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250