Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

16-07-2014 NBA

ÜMİT MİLLİLER ÇEYREK FİNALİ GARANTİLEDİ

Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda ikinci turda İsrail ile karşılaşan Ay Yıldızlılar, sahadan 79-66’lık skorla galip ayrılmayı bildi ve çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

ÜMİT MİLLİLER ÇEYREK FİNALİ GARANTİLEDİ

İlk periyoda hızlı başlayan taraf İsrail oldu. Egor Koulechov ve Tomer Ginat’ın üst üste bulduğu isabetli atışlarla maçın henüz beşinci dakikasında fark 8 sayıya kadar çıktı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren ve isabetli şutlar bulmaya başlayan Ümit Milliler, Tayfun Erülkü’nün gösterdiği ekstra performansla periyot sonunda farkı 5 sayıya kadar indirdi. İlk periyot 17-22 İsrail üstünlüğüyle tamamlandı.

Muhsin Yaşar’ın bulduğu iki sayılık isabetle başlayan ikinci periyodun ilk yarısında karşılıklı bulunan sayılar vardı. Periyodun bitimine 4.25 dakika kala Kartal Özmızrak’ın bulduğu üç sayılık isabet skora dengeyi getirdi. Etkili oyununun sürdüren Ay Yıldızlılar 38-34’lük skorla soyunma odasına üstün giden taraf oldu.

Kartal Özmızrak ve Muhsin Yaşar’ın üst üste bulduğu sayılarla periyodun üçüncü dakikasında fark on bir sayıya kadar çıksa da Naor Sharon ve Rafael Menco’nun gösterdiği etkili performans periyot sonunda farkın bir sayıya inmesini sağladı. Milliler üçüncü periyodu 54-53 önde kapattı.

Son 4 dakikaya kadar dengeli giden dördüncü periyotta, Cedi Osman’ın bulduğu üç sayılık isabetin ardından Tayfun Erülkü üst üste isabetli şutlarla takıma 7 sayı kazandırdı. Etkili oyununu sürdüren Ay Yıldızlılar bitime 2.22 dakika kala on bir sayıya çıkan farkı maç sonuna kadar korumayı bildi ve karşılaşmayı 79-66 kazanan taraf oldu.

Karşılaşmanın en skorer ismi, 22 sayıyla Tayfun Erülkü olurken, Cedi Osman 17 sayılık performansla galibiyete katkı sağladı.

Ümit Milli Takım, ikinci tur F Grubu'ndaki son maçını yarın 21.30'da Fransa ile oynayacak.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250