Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Uğurata gözünü Dünya Şampiyonası'na dikti

FIBA U18 Gençler Avrupa Şampiyonası'nı altın madalya ile kapatan Türkiye'nin başantrenörü Ömer Uğurata gözünü Dünya Şampiyonası'na dikti.

Uğurata gözünü Dünya Şampiyonası'na dikti

NTVspor'a konuşan Avrupa şampyionu Genç Milli Takımımız'ın antrenörü Ömer Uğurata'nın açıklamaları şöyle:

“Biz 60 gündür hep beraberiz. 19 oyuncuyla başladık. Sakatlığından dolayı uzakta kalan, ‘play-off’lardan dolayı geç katılan oyuncularımız oldu; ama 19 kişilik çok büyük bir takımız. Aday kadromuza çağırabileceğimiz en azından 10 kişi daha var. 25-30 milli oyuncu potansiyelli bir jenerasyonumuz var.”

“Öncelikle o çocukları yetiştiren ailelere teşekkür ediyorum. Çünkü aileleri onlar için çok büyük fedakarlıklar yapıyor. Onlara yatırım yapan kulüplere, onların eğitimlerini sürdüren öğretmenlere teşekkür etmek lazım. Tabii daha sonra Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Milli Takımlar Departmanı’nın, herkesin bize destekleri var. Altyapı Koordinatörümüz Nihat İziç hep yanımızdaydı. Hazırlık döneminde, hazırlık turnuvalarında bize çok katkıları var.”

“Diğer milli takımlarımızın antrenörleri de buradaydı. Ümit Milli Takımımızın antrenörü Erhan (Toker) Abi, geçen seneki Genç Milli Takım antrenörümüz Taner (Günay) Abi, bir alt jenerasyonun antrenörü Mustafa Derin, hepsiyle burada birlik beraberlik içindeydik.”

“Ekibime çok teşekkür ediyorum, çünkü görünmez kahramanlar var takımda. Takımımızın menajeri Orhan Demirel… Ben zor bir insanım açıkçası; etrafımdaki insanlardan zaman zaman çok fazla şey istiyorum. Özellikle asistan koçlarıma çok teşekkür ediyorum. Gökmen’e (Güner), Ozan’a (Havuzlu), Hasan’a (Serbest)… Çok büyük emekleri var. Ne dediysek, ne istediysek hepsini yüzde yüz yapmaya çalıştılar. İnanın burada 10 gündür belki de üç dört saatlik uyku ile ayakta duruyorlar.”

“Sağlık ekibimiz… Başta, zaten bütün Türkiye’nin tanıdığı, masörümüz Hüseyin Er; üçüncü kupasını kaldırdı bugün, benden bile daha kariyerli kendisi. Tebrik ediyorum kendisini. Doktorumuz, tanıdığım belki de en pozitif insanı, Sinan… Çok güzel bir ekibiz biz.”

“Ve tabii arkamızda çok büyük bir güç var. Organizasyonun başında Milli Takımlar Menajerimiz Barbaros Akkaş, onunla çalışan Gönül (Eryiğit) Hanım, Fatoş (Yılmaz) Hanım… O kadar çok insan var ki, şimdi herkesi saysam burada yayın bitmez. Lütfen ismini unuttuklarım da kusuruma bakmasın, hepsine çok teşekkür ediyorum.”

“NTVSpor’a ailesine çok teşekkür ediyorum. Gökhan’a çok teşekkür ediyorum anlatımı için, İhsan Abi yorumlamıştır, ona teşekkür ediyoruz.”

“Bizim için çok özel bir gün. Çünkü Dünya Şampiyonası’na Avrupa Şampiyonu olarak gidiyoruz.”

“Heyecandan Konya halkına teşekkür etmeyi unuttum, kusura bakmasınlar. Gerçekten böyle bir atmosferde o kadar kolay ki maç yönetmek. Çünkü çocukları benim itmeme hiç gerek kalmıyor; seyircimiz, sağ olsun, o işi üstüne aldı tamamen. Onlara da çok teşekkür ediyorum.”

“Seneye Dünya Şampiyonası’nda, daha zor bir turnuvada, bu takım ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir diye düşünüyorum.”

“Bu çocuklar her şeyi sonuna kadar hak ediyorlar. Onlarla gurur duyuyorum. Kampa çağırdığımız 19 oyuncumuz da bence gerçekten A Milli Takım adayı. Ne kadar yetenekli olduklarını burada kanıtladılar. İlk tur maçlarında takım olarak belki biraz yumuşak gözüksek de, beş kişi sahada yedi kişi kenarda yaptıkları savunmayla bunu telafi ettiler. Ciddi takımları yendik. Özellikle Hırvatistan… En az bizim kadar yetenekliler. Sırbistan çok sert bir takım. Gurur duyuyorum onlarla.”

“Ümit Milli Takım’daki sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu çocukları benden daha iyi motive ettiniz. Şimdi biz de elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sayın arkadaşım Onur Çetin, Yıldız Milli Takım Antrenörü… Allah kolaylık versin, başarılar kardeşim.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250