Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ufuk Sarıca: Tüm maçı önde götürmek her zaman kolay değil

A Milli Erkek Takımımızın Ankara Spor Salonu’nda Karadağ’ı mağlup ettiği karşılaşmanın ardından antrenörler ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdi.

Ufuk Sarıca: Tüm maçı önde götürmek her zaman kolay değil

Ufuk Sarıca (A Milli Erkek Takım Başantrenörü)
“Bizim için zorlu bir başlangıçtı. Kadroyla hissetmemiş olabilirsiniz ama Karadağ çok sert ve fiziksel oyun oynayan, Slovenya’yı da deplasmanda yenen bir ekip. Tahmin ettiğimiz gibi çok sert bir maç oldu. Sezondan önü gelip ne kadar hazırlık maçı oynasak da istediğimiz farkla galibiyete ulaştık. Kazanmak beni mutlu ediyor. Tüm maçı önde götürmek her zaman kolay değil. Erken zamanda fazla sayıda faul alan oyuncularımız nedeniyle ritim kaybettik. Üç sayı çizgisinin gerisinden çok isabet bulamadık. Boyalı alanda Semih, Ersan ve Ege’nin katkısı bizi rahatlattı. Boyalı alandan sayı bulduğumuzda, faul kaçırdığımız günde bile 79 sayı bulduk. Bir kaç eksikliğimiz var. Şimdi Slovenya’da ülkemize kazanıp dönmeyi hedefliyoruz. Ankara seyircisine de atmosfer için teşekkür ediyorum. Bir kez daha kazanmak hepimizi mutlu ediyor.”

Furkan Korkmaz (A Milli Erkek Takım Oyuncusu)
“Bu maçın bizim açımızdan önemi büyüktü. Çünkü maçı kaybetmemiz durumunda, hedefimize ulaşamayacaktık. İlk hedefimizi gerçekleştirdik. Keyifli basketbol oynadık. Çok güzel bir atmosfer vardı. Şimdi önümüzde Slovenya maçı var. Kazanacağımızı umuyorum. Herkesin eline sağlık.”

Zvezdan Mitrovic (Karadağ Başantrenör)
“Bu müthiş atmosferde oynamak çok keyifliydi. Biz yeni kurulan bir takımız. Oyuncularımın performanslarından memnunum ama galibiyete ulaşamadık. 40 dakika boyunca iyi savaştık ve iyi mücadele ettik. Maçın genelinde rakibimiz kazanmayı hak etti. Dünya Şampiyonası için şansımız bitmedi. Elimizden geleni yapacağız ve bundan sonra daha iyi oynayamaya çalışacağız.”

Nikola Ivanovic (Karadağ Oyuncu)
“Oyuna iyi başlayamadık. Rakibimiz ilk yarıda açık sahada çok pozisyon buldu. Topu istediği gibi de yönlendirdi. Bu tempoyla başlayan Türkiye de avantajını iyi değerlendirdi. Takımımın performansından memnunum. Sonunda 2-3 hücumluk bir fark oluştu ve maçı kaybettik. Bundan sonrası için performansımız umut verici.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250