Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-06-2020 GENEL

Türkiye Basketbol Tarihi kitabı yayınlandı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF), basketbola adanmış hayatlar için hazırlanmış “Türkiye’nin Basketbol Aşkı” kitabını hayata geçiren ekibi tarafından tamamlanan bir diğer eseri, “Türkiye Basketbol Tarihi” kitabı yayınlandı.

Türkiye Basketbol Tarihi kitabı yayınlandı

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Tarihi kitabını da basketbol camiasına kazandırdıkları için gurur duyduklarını belirtti. Türkoğlu, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak temel amaçlarımızdan bir tanesi de basketbola dair doğru bilgiye herkesin ulaşmasını sağlamak, ülkemizde bu alandaki kaynak eksikliğine çözüm üretebilmek için öncü olmaktır. Bu amaçla ülkemizdeki en büyük ihtisas arşivlerinden birini oluşturduk. “Türkiye Basketbol Tarihi” 2 yılı aşkın bir çalışmanın sonucunda, yüzlerce belge taranarak, akademik titizlikte hazırlanmıştır. Basketbolun ülkemize gelişinden itibaren 120 yıllık süreci anlattığımız basketbol tarihimizin görsel hafızası ‘Türkiye’nin Basketbol Aşkı’nın ardından şimdi de ülkemizde basketbol alanında yazılmış ilk akademik kaynak olan ‘Türkiye Basketbol Tarihi’ kitabını camiamıza kazandırdığımız için gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Tarihi kitabı, basketbolun icadından başlayarak ülkemize gelişinden FIBA 2019 Dünya Kupası’na kadar geçen süreç içerisinde, Türkiye basketbol tarihinde yaşananları belge, kaynak ve referanslara dayalı olarak basketbolseverlerin ve araştırmacıların kullanımına sunuyor.

 


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250