Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

05-03-2019 GENEL

Tofaş'ın gençleri bağımlılığa dikkat çekti

TOFAŞ Basketbol Takımı oyuncularından Berkan Durmaz, Emre Tanışan ve Mert Konuk, 1-7 Mart Yeşilay Haftası farkındalığı adına Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

Tofaş'ın gençleri bağımlılığa dikkat çekti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın başarılı genç oyuncuları Berkan Durmaz, Emre Tanışan ve Mert Konuk, Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) öğrencilerin sorularını yanıtladı. BTÜ Yeşilay Topluluğu tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası farkındalığı adına organize edilen ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı’nın yönettiği panelde soruları yanıtlayan oyuncular, tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çekti. Asıl mücadelenin kafada başladığını belirten oyuncular, “Spor üzerine kurulan bir yaşam kötü alışkanlıklardan uzak tutarak kişiye bilinçli, disiplinli, sorumluluk sahibi özelliklerini katıyor. Parkede de zaman zaman çeşitli engeller, sorunlarla karşılaşıyoruz. Bunları aşmak için hem fiziksel hem de mental olarak konunun üzerine gidiyoruz. Her olayda olduğu gibi bağımlılıkla mücadelede de olayların üzerine giderek doğru bir yaklaşımla mental olarak değişimler yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

 

Söyleşide ayrıca öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevaplayan basketbolcular, spor kariyerlerinin yanında üniversite eğitimlerini de sürdürdüklerini belirtirken, profesyonel sporcuların beslenmeleriyle ilgili bilgiler verdi. Milli oyuncu Berkan Durmaz, panelde hedefleriyle ilgili bir sonu üzerine bu yıl draft senesi olduğunu hatırlatarak, “Öncelikli olarak TOFAŞ’ta iyi süreler alıp, iyi işler yaparak sezon sonuna dolu dolu girmek istiyorum. Eğer istediğim şekilde sezonu bitirebilirsem bu yaz NBA draftlarında şansımı denemek istiyorum” dedi.

 

Bir öğrencinin basketbol hayatlarına neler kattığını sorması üzerine basketbol sayesinde yeni kültürler yeni insanlar tanıdığını belirten Mert Konuk, “Bu oyunu oynarken kendine saygıyı, rakibine saygıyı öğreniyorsun. İnsanlara nasıl davranılması gerektiğini öğreniyorsun. Beni şuan olduğum kişi yaptı açıkçası” şeklinde ifadeler kullanırken, Emre Tanışan ise “Yurt dışına çıkmak, farklı insanlar tanımak, farklı kültürler görmek bunlar insanın hayatında vizyon genişleten şeyler. Fiziksel açıdan kattığı kadar kültürel açıdan da çok şey katıyor. Şu an bir şeyler yapabiliyorsam bir şeyler yapabiliyorsam bu basketbol sayesinde” diye konuştu.

 

TOFAŞ Spor Kulübü Pazarlama ve İletişim Menajeri Can Efe Şekerci ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Öğüt’ün de hazır bulunduğu etkinlik sonunda oyunculara katılımları için teşekkür ederek günün anısına Yeşilay sertifikaları verildi.

 

YEŞİLAY: BİR NEDENİM VAR

99 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, bu yıl da 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenleyeceği etkinliklerle bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için “Yeşilaycı olmak için bir nedenim var” mesajını vurguluyor.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250