Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

04-04-2019 GENEL

Tofaş Renk Basketbol Takımı eğitimlerini tamamladı

Euroleague One Team projesi kapsamında oluşturulan Tofaş Renk Basketbol Takımı, otizmli çocukların basketbol aracılığıyla sosyalleşmeleri amacıyla oluşturuldu. Tofaş CEO ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu, “Hem A Milli Takım seviyesinde basketbolcu hem de hedefleri topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren birer birey olmak olan sporcularımızın olması bizi gururlandırıyor” dedi.

Tofaş Renk Basketbol Takımı eğitimlerini tamamladı

Tofaş Spor Kulübü’nün Euroleague One Team projesi olan Tofaş Renk Basketbol Takımı, 8 haftalık eğitim sürecini tamamladı. Kulübün, Renk Otizm Derneği’yle birlikte hayata geçirdiği proje, otizmli çocuklara basketbol aracılığıyla sosyalleşebilmeleri için hayata geçirildi. Kulübün Euroleague OneTeam ‘elçileri’ David Rivers ve Berkan Durmaz’ın da yer aldığı, Yeni Nesil Tofaş antrenörlerinin gözetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde, bir birinden özel anlara imza atıldı. İlk çalışmasını 24 Kasım 2018 tarihinde yapan Tofaş Renk Basketbol Takımı, 30 Mart 2019 Cumartesi günü Mustafa V. Koç Spor Tesisleri’nde gerçekleşen 8. hafta çalışması sonrası sertifika töreniyle proje kapsamındaki eğitim sürecini tamamladı.

 

Tofaş CEO’su ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Sn. Cengiz Eroldu, Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, Tofaş Basketbol Takımı Euroleague OneTeam ‘elçisi’ Berkan Durmaz ve Renk Otizm Derneği adına Başkan Ferhan Özvatan’ın hazır bulunduğu sertifika törenine çocuklar ile birlikte aileler de katıldı. Euroleague One Team projesi kapanış töreninde 40 otizmli öğrenci, 13 antrenör ve 9 gönüllüye sertifikaları Kulüp Başkanı Cengiz Eroldu ve Genel Menajer Tolga Öngören tarafından verildi.

8 Haftalık eğitim süreci sonunda 12 otizmli öğrenci basketbol eğitimlerine devam edecek. Tofaş Renk Basketbol Takımı, ilerleyen dönemde otizm farkındalığına dikkat çekmek adına Tofaş Basketbol A Takım maçında bir gösteri sergileyecek.

 

Tofaş Renk Basketbol Takımı’nın temelleri, 2017-2018 sezonunun ikinci yarısı itibarıyla Bursalı basketbol severlerin katkısıyla atılmıştı. Satılan biletlerden elde dilen gelirin bir kısmı, Tofaş Renk Projesi için değerlendirildi.

 

Tofaş CEO ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Sn. Cengiz Eroldu; Euroleague arenasında bu projelerle ülkemizi farklı şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Türkiye’nin ve Türk sporunun tanıtımı yapmak ve Türk sporunun yalnızca sportif olarak değil sosyal sorumluluk anlamında da yapılan projelere önem veren bir yapıda olduğunu göstermek bizim için oldukça önemli. Basketbolun toplumdaki farklılıkları kaldırmak için ciddi bir araç olduğunu düşünüyorum.  A takımımızın genç oyuncuları da topluma karşı karşı sorumlu insan olma yolunda çok iyi işlere imza atıyorlar. Hem A Milli Takım seviyesinde basketbolcu hem de hedefleri topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren birer birey olmak olan sporcularımızın olması bizi gururlandırıyor.

 

Tofaş Basketbol Takımı Euroleague OneTeam ‘elçisi’ Berkan Durmaz;

İlk zamanlarda sahaya girmiyorlardı, bizden uzak duruyorlardır. Şimdi ise bize sarılıyorlar. İletişimimiz çok güçlendi, bunun da karşılıklı sevgi ile olduğunu düşünüyorum. Böyle bir projenin içinde yer aldığım için çok mutluyum. Bu projenin kişisel gelişimim için de çok katkısı oldu. Çocuklara bir şeyler öğretirken daha özverili ve sabırlı olmayı öğrendim.

 

Renk Otizm Derneği Başkanı Ferhan Özvatan;

Başladığımızdan beri çocuklar çok gelişim gösterdiler. Otizmin spor ile beraber gitmesi otizm için çok önemli. Spor, otizmli çocuklarımızın iletişimi için çok önemli bir unsur. 8 haftalık programın sonunda artık sahada oynar hale geldiler, ilk güne göre çok büyük yol kat ettiler.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250