Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-02-2019 GENEL

TBF Erkek Ligleri Direktörü ve medya öğrencilerle buluştu

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Gedik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Spor ve Medya konulu konferans düzenlendi.

TBF Erkek Ligleri Direktörü ve medya öğrencilerle buluştu

Spor medyasının ve spor camiasının önde gelen isimlerinden Türkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier, Milliyet Gazetesi Basketbol Editörü Ümit Avcı,  Fanatik Gazetesi Basketbol yazarı Gökhan German ve Habertürk Gazetesi Basketbol Yazarı Gökhan Türe’nin katıldığı konferansta, üniversite öğrencileri ile spor, eğitim, yöneticilik ve sosyal medya konuları değerlendirildi.


Konferans katılımcılarından Türkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier ülkede bir spor kültürü oluşması gerektiğinden bahsederek Basketbol Federasyonu’nun bu hedefe yönelik yaptığı projelerden bahsetti. Genç öğrencilere idarecilik yapmanın öneminden bahseden Yannier, bu yolda ilerlemek isteyen öğrencilerin neler yapması gerektiğini anlattı ve alandaki Spor Bilimleri Fakültesi mezunu eleman eksikliğinden bahsetti. 

Konferansta konuşan Milliyet Gazetesi Basketbol Editörü Ümit Avcı ise, sporda düzenli başarının formülünün bir ekol oluşturmaktan geçtiğinden ve bununla birlikte Türkiye’de gelişmekte olan spor kültüründen bahsetti. Türkiye’de düzenlenen uluslararası organizasyonların başarısından bahseden Avcı, yabancı sınırlaması hakkındaki görüşlerinden de bahsetti. 

Fanatik Gazetesi Basketbol yazarı Gökhan German da konuşmasında, spor kültürünün gelişmesi için yapılması gerekenlerden bahsetti. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine bu konuda çok iş düştüğünü söyleyen German, sektörde karşılaşılan zorluklara ve bununla birlikte sosyal medya sayesinde her şeye kolay ulaşmanın mümkün hale geldiğine değindi.

Habertürk Gazetesi Basketbol Yazarı Gökhan Türe de spor medyasının dününden ve bugününden bahsederken, sektörün nasıl bir değişim sürecinden geçtiğini ve yeni medyanın spor üzerindeki etkilerini anlattı. 

Öğrencilerle soru cevap şeklinde gerçekleşen konferansın ardından, İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Özer, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yavuz Taşkıran, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ayla Taşkıran ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Esen tarafından katılımcılara plaket verildi.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250