Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-08-2018 GENEL

TBF 3x3 Red Bull Reign'de Şampiyon CBÜ İndas Teknoloji

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Red Bull sponsorluğunda organize edilen TBF 3x3 Red Bull Reign Basketbol Turu Kuşadası’nda düzenlenen final etabıyla son buldu.

TBF 3x3 Red Bull Reign'de Şampiyon CBÜ İndas Teknoloji

Son yılların en çekişmeli finallerinden birine ev sahipliği yapan Kuşadası’nda rakibi FUCE takımını 15-11 yenen CBÜ İndas Teknoloji şampiyonluğa ulaştı. Türkiye’nin önemli turizm noktalarından biri olan Kuşadası’nda Mustafa Özben’in renkli sunumuyla organize edilen finallere basketbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Kendilerine ayrılan tribünü dolduran basketbolseverler müsabakaları büyük bir heyecanla takip ederken, kalitenin yüksek olduğu organizasyonda takımlar şampiyonluk için kıyasıya mücadele ettiler. Müsabakalarda FIBA 3x3 lisanslı hakemlerimiz Murat Ciner ve Hande Öztürk’ün yanı sıra, klasman hakemlerimizden Ozan Gönen ve Aydın ili hakemlerimiz de görev aldılar.

TBF 3x3 Red Bull Reign Basketbol Turu Kuşadası’nda gerçekleştirilen mini konser ve şut yarışmaları da organizasyona ayrı bir renk kattı. Basketbolseverlerin keyifli vakit geçirdiği konser sonrasında, final maçı öncesinde yapılan ve 12 oyuncunun katıldığı 3 Sayı Yarışması’nda 1. olan Berkay Aydilek, 1.000 TL ödülün sahibi oldu.

Her Maç Final Havasındaydı
18 Ağustos Cumartesi günü yapılan kura çekiminde takımlar kendi kaderlerini tayin ederlerken, erken final olarak nitelendirilen CBÜ İndas Teknoloji ve Hercules aynı grupta yer aldılar. Geçen yıl Türkiye Finalinde karşılaşan iki takım için rövanş niteliğinde olan bu maçı İzmir ekibi 13-11 kazanarak Hercules’i turnuvanın dışına iterek grubunu 1. sırada tamamladı. Turnuvada bir başka şampiyonluk adayı olan Hababam Anatolia da yer aldığı B Grubu’nu Loz Barzos Baskonia’nın ardından 2. sırada tamamlayarak turnuvaya erken veda etti.

Gruplarını ilk sırada bitiren takımlar yarı finallerde karşılaştılar. İlk yarı final maçında Yalova ekibi FUCE, Loz Barzos Baskonia’yı 21-13 yenerek final vizesi aldı. Yarı final ikinci maçında bir başka şampiyonluk adayı Sorun-Baskonia, CBÜ İndas Teknoloji ile karşılaştı. Büyük bir heyecana sahne olan maçta İzmir ekibi, rakibini 20-18 yenerek final biletini alan diğer takım oldu.

Turnuvanın final maçında son bölümlerde bulduğu sayılarla rakibi FUCE karşısında skor üstünlüğünü korumayı başaran CBÜ İndas Teknoloji takımı, 15-11 galip ayrılarak Türkiye Şampiyonu oldu.
 

Şampiyon takım, 14 Eylül’de ABD’nin başkenti Washington’da organize edilecek ‘Red Bull Reign Dünya Finali’nde ülkemizi temsil edecek.

Final maçının arkasından ise madalya ve kupa töreni gerçekleştirildi. Finalleri ikinci sırada bitiren FUCE takımına madalyalarını TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilisi Serdar Çelik ve Aydın Basketbol İl Temsilcisi Ömer Görür verdi.

Şampiyon CBÜ İndas Teknoloji takımına ise madalyalarını TBF Altyapı Faaliyetleri Sorumlusu Gökhan Sunter sunarken, şampiyonluk kupasını da TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser takdim etti.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250