Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Serkan Erdoğan: En büyük hedefimiz bu ligde kalıcı olmak

Federasyon Kupası’nda ilk 8’e kalarak Selçuklu Belediyespor'da Başantrenör Serkan Erdoğan, kupa, oyuncular lig ve hedefler konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Serkan Erdoğan: En büyük hedefimiz bu ligde kalıcı olmak
Kupada güzel bir sonuç elde ettiklerini belirten Serkan Erdoğan, “Çok yeni kurulan bir takımız. Federasyon Kupası öncesi 3 hazırlık maçı oynadık. Onda da tam kadro oynayamadık. Federasyon Kupası’nda oynadığımız maçları hazırlık maçlarının bir parçası olarak görüyorduk. Sonuçta biz ciddi basketbol oynayan ve her maça kazanmak için çıkan bir takımız. Ciddi oynadık bu turnuvayı. Rakiplerimizi iyi analiz ettik. Biz aslında bu sonucu beklemiyorduk. Ama oyuncuların ortaya mücadele ve benim oynatmak istemediğim basketbola çabuk adapte olmaları bizi son 8’e attı” dedi.

HEDEF LİGDE KALICI OLMAK
Federasyon Kupası’nın lig için belirleyici olmadığını savunan Erdoğan, “Daha tam olarak takımdan memnun olduğumu söyleyemem. Daha takım olarak çok yol almamız gerekiyor. Lig çok kuvvetli ve Federasyon Kupası hiçbir zaman belirleyici faktör değil. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Hiçbir şekilde hedefimizi büyütmüş değiliz. Haddimizi biliyoruz. Rakiplerin kadrolarını ve harcadıkları parayı biliyoruz. Gerçekçi hareket etmemiz lazım. En büyük hedefimiz bu ligde kalıcı olmak” diye konuştu.
 
GENÇ OYUNCULAR OYNAMALI
Genç oyunculara büyük önem verdiğini kaydeden genç çalıştırıcı şunları söyledi: “Takımda hem genç hem de tecrübeli oyuncular var. Benim için genç oyuncular çok önemli. Benim antrenörlük hayatımda bu felsefe üzerine kurulu olacak. Ben genç oyuncuların oynatılması gerektiğini düşünüyorum. Bazen maç kaybedilir bu yüzden ama genç oyuncuların sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Genç oyunculara güzel bir şans doğdu. Ligde 13.olursun belki ama Türk basketbolu belki iyi bir oyuncu kazanır.”
YABANCILAR ADAPTE OLUYORLAR
Yabancı oyuncular Fran Pilepic ve Will Daniels hakkında da görüşlerini açıklayan Başantrenör Serkan Erdoğan, “Yabancı oyuncularımız daha önce Türkiye’de oynamadı. Açıkçası TBL de zorlu bir lig. Şu anda lige ve ülkeye adapte olmaya çalıyorlar. İkisinin de şu anda zorlandığını söyleyebilirim. Ama iyi çalılan ve karakterli sporcular. Onlardan da en kısa sürede daha üst düzey bir performans bekliyorum” değerlendirmesinde bulundu.
 
SAVAŞAN BİR TAKIM OLACAĞIZ
Konyalı basketbolseverlere de mesaj gönderen ve destek isteyen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Konya’da basketbol özlendi. Konya’da basketbol potansiyeli çok iyi. Çok iyi bir seyirci var. Ben eskiden Konya’ya deplasmanlara gelirken çok zorlanırdık. Genç ve ateşli bir seyirci VARDI. Yine aynı seyirciyi bekliyoruz. Belki bu yıl kazandığımızdan daha çok maç kaybedeceğiz ama daha emekleme sürecindeyiz. Adımızı yere sağlam basmak adına taraftara ihtiyacımız var. Onlara şunun garantisini veriyorum, mücadele gücü yüksek, 40 dakika boyunca savaşan bir takım izleyecekler. Bunun da keyfine varacaklar, ben bundan eminim. İnşallah taraftarımızın  da desteğiyle Samsun maçını kazanarak sezona iyi bir başlangıç istiyoruz.

Fatih Şeker / Konya



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250