Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

SERHAT ÇETİN: OBRADOVİC HAYALİMDİ

Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Serhat Çetin, “İbrahim Kutluay’ın Panathinaikos’ta oynadığı maçları izlerken, ‘Bir gün ben de onlara rakip olabilir miyim, Obradovic’e kendimi gösterebilir miyim?’ diye düşünüyordum, şimdi onun takımındayım, her türlü rekabete de hazırım” dedi

SERHAT ÇETİN: OBRADOVİC HAYALİMDİ

Tofaş’ta geçirdiği başarılı sezonun ardından daha önce de formasını giydiği Fenerbahçe Ülker’e transfer olan Serhat Çetin, A Milli Takım’ın Çeşme kampında MİLLİYET’e konuştu. Yıldız oyuncu, Obradovic faktörünün kendisini heyecanlandırdığını söylerken, 12 Dev Adam’ın da Dünya Şampiyonası’nda Ergin Ataman ile çok önemli yerlere gelebileceğini savundu...
Serhat Çetin, Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadıktan sonra Tofaş’a giderken, yeniden bir Euroleague takımına dönmeyi hedeflediğini, bunu başardığı için de mutlu olduğunu söyledi. Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe ve Efes’ten teklif gelmediğini, Banvit ile görüştüklerini ancak anlaşma olmadığını, bu nedenle Tofaş’ın cazip teklifini kabul ettiğini belirten Serhat, “Tofaş’ta sadece basketbola odaklanabileceğiniz mükemmel bir ortam var. Efe Aydan ile Coşkun Tezic bu ortamı yaratmıştı. Ben ve Evren takımın tecrübelileri olduğumuz için deneyimlerimizi, gençlerle paylaşarak, kendimizi de geliştirerek sezonu bitirdik. Ben en skorer isim olduğum için rakip takımların en sert savunmacılarına karşı oynama imkanı buldum. Sonuçta da amacıma ulaştığımı görüyorum. Yine Fenerbahçe Ülker’e dönmüş olmak çok güzel bir duygu” dedi.

Langford gelse katkı sağlardı

Langford kritik bir oyuncu, kendi pozisyonunu yaratabilen skorer bir isim. Gelseydi artısı olurdu muhakkak. Sonuçta takımda bir yaratıcı isim daha bulunacaktı. Ben, Melih, Sinan, Birkan, Cenk gibi isimler takımın skor gücünü karşılamak için çalışacağız. Ben iyi bir takım oyuncusu olduğumu düşünüyorum. Takımın set hücumu içerisinde her türlü skora gidebilen bir oyuncuyum. Diğer arkadaşlarım da öyle. Topu birisine ver, o yaratsın ve atsından ziyade, topu daha iyi çeviren, daha organize olan bir takım görüntüsüne bürüneceğimizi düşünüyorum.

‘2 ayımız bile yok’

Milli takımlarda kadro yenilendiğinde işlerin çok zorlaştığını hatırlatan Serhat, “Dikkat edin, yeni bir kadroya sahip kulüplerde, antrenörler 3-4 ay geçtikten sonra bile takımın henüz tam oturmadığını söyleyebiliyor. Ancak milli takımda sisteminizi kurmak için sadece 45 gününüz var, 2 ay bile değil. Bu nedenle işimiz kolay değil ama hepimiz çok istekliyiz, en iyisini yapacağız” mesajını yolladı.

Ergin Ataman zirveyi hedefler

A Milli Takım’da kadronun, sakatlıkların da etkisiyle yenilendiğini ve kendilerini zorlu bir maratonun beklediğini vurgulayan başarılı oyuncu, “Nasıl bir takım olacağımızı zaman gösterecek. Hem tecrübeli, hem genç isimler var. Bormio kampından sonra oynayacağımız hazırlık maçlarının başlamasıyla daha fazla fikir sahibi olabiliriz. Takımın başında çok önemli iki isim var. Engin Ataman ve Ufuk Sarıca varken, kimsenin antrenör konusunda aklında soru işareti bulunmaz. Geçiş jenerasyonun da o iki ismin başımızda olması bir şans. Hedefler konusunda temkinli davranmak lazım. Genel kanı da o yönde. Gerçi ben Ergin Ağabey ile daha önce de çalıştım. Onu yakından tanıyorum. Hep en tepeyi hedefliyor, yine öyle yapacaktır” diye konuştu.

Rekabete hazırım

Serhat Çetin, “Zaten Obradovic gibi bir antrenör sizi istediyse, bir şeyleri doğru yapmışsınız demektir. Fenerbahçe’de çok geniş bir kadro olduğunu biliyorum. Her türlü rekabete hazırım. Obradovic ile çalışmak benim için çok önemli. Kendisi Panathinaikos’un başındayken, İbrahim abi (Kutluay) orada oynuyordu. Bir gün ben de oynar mıyım diye hayal ediyordum, hatta rakip olarak bile olsa onların karşısında olup, Obradovic’e kendimi göstermeyi hayal ediyordum. Şimdi onunla çalışacağım. Basketboluma, hatta basketbol sonrası yaşamıma da çok katkısı olacağını düşünüyorum. Evet dışarıdan sert gözüküyor ama tanıyan herkes onun basketbolu ne kadar iyi bildiğini söylüyor” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Ümit Avcı / Milliyet

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250