Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Sarıca: Şu ana kadar yaptığımız tüm hesaplar tuttu

A Milli Takımı baş antrenörü Ufuk Sarıca açıklamada bulundu.

Sarıca: Şu ana kadar yaptığımız tüm hesaplar tuttu

Şu ana kadar yaptığımız tüm hesapların tuttuğunu ve ikinci tur başlarken İspanya’nın hemen ardında ikinci durumda olduğumuzu hatırlatan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ise şöyle konuştu: “Tabii ki önümüzdeki iki maçın önemi çok büyük. Özellikle Karadağ diğer gruptan getirdiği galibiyet sayısı anlamında bize en yakın takım ve ilk maçımızı evimizde onlarla oynayacağız. Bu maçı mutlaka kazanmamız lazım. Slovenya ise Avrupa Şampiyonu. Geniş kadroları var. O gün hangi kadroyla sahada olacaklarını bilemiyorum ama oradan çıkaracağımız bir galibiyet bize Çin yolunda büyük avantaj getirecektir. Çalışmalarımıza bu doğrultuda başladık.  Şimdilik eksiğiz. Biliyorsunuz belli kurallar nedeniyle NBA oyuncularımız ayın 30’undan sonra bizlere katılacak. Yaklaşık 13 günlük bir süremiz olacak. Kesinleşmiş üç hazırlık maçımız var. Belki dördüncüyü de yapabiliriz. Oyuncularımızın zaten geçmiş dönemdeki performansları, iyi niyetli çalışmaları ilerisi için bizi umutlandırıyor. Yine çok iyi niyetle başladılar. Ben İnşallah maça kadar hazır olacağımızı düşünüyorum. Bizim ilk günden kendimize koyduğumuz bir hedef vardı: Bu şampiyonaya gitmek. Çok çeşitli, değişken kadrolarla sahada olduk. Özellikle sezon içindeki maçlara kısıtlı kadrolarla çıktık. Mesela Ankara’daki son kadro bizim için önemli bir kadroydu. 30’unda toplayacağımız kadro belki Şubat ve Kasım’da bizimle beraber olamayacak. O yüzden bu süreç bizim için çok önemli.”

 

Hazırlık Programı

13 Ağustos’ta İstanbul’da kampa giren ve 19 Ağustos’ta hazırlıklarının ikinci ayağı için Slovenya’ya gidecek olan A Milli Erkek Takımımız, hazırlıklarına 30 Ağustos’ta yine İstanbul’da devam edecek. 7-8 Eylül tarihleri arasında Almanya’da ev sahibi ülkenin yanı sıra Çekya ve İtalya’nın da katılacağı özel bir turnuva oynayacak olan Türkiye, hazırlıklarını 10-13 Eylül'de Ankara’da düzenlenecek kampla tamamlayacak.

 

2019 FIBA Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri İkinci Tur I Grubu'nda mücadele eden Ay-yıldızlılar, 14 Eylül'de Karadağ ile Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. Bu maçın ardından Ljubljana'ya hareket edecek olan Milliler, 17 Eylül'de Slovenya ile karşılaşacak.

 

A Milli Erkek Takımımız, 2019 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri İkinci Turu I Grubu'nda Karadağ ve Slovenya'nın yanı sıra İspanya, Letonya ve Ukrayna ile mücadele ediyor.​

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250