Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-09-2016 Federasyon Kupası

Samsun Bşb. Anakent 5'te 5

Federasyon Kupası A Grubu son gününde Samsun Büyükşehir Anakent, Yalova Group Belediyespor'u 81-66 mağlup ederek 5'te 5 yaptı.

Samsun Bşb. Anakent 5'te 5

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada ilk çeyrek 19-19 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte iki takım da biribirine üstünlük kuramazken soyunma odasına 38-38 berabere gidildi. İkinci yarıya sert savunmayla başlayan Samsun ekibi farkı çarak son çeyreğe 61-47 üstün girdi. Son çeyrekte farkı koruyan Samsun Bşb. Anakent karşılaşmayı 81-66 kazandı.

Maç sonrası görüşler
Orhan Güler (Yalova Belediye Group)
“Samsun takımını galibiyetlerinden ötürü tebrik ediyorum. Turnuvanın son gününde son  maçımızdı bildiğiniz üzere… İki tane yabancısız sahaya çıktık ve artık son maçlara gelindiğinde fiziksel olarak biraz yıprandık rotasyonun dar olması sebebiyle… Ama ben oyuncularımın performansından çok memnunum. Önümüzdeki hafta lig başlıyor. Diğer Amerikalılar da artık yarından itibaren bizimle birlikte olacaklar. İnşallah bundan sonra iyi hazırlanıp lige en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz.”

Asım Özberkan (Yalova Belediye Group)
“Ben de Samsun'u tebrik ediyorum.  Ligden önce burada herkes eksiklerini gördü. Biz de takım olarak eksikliklerimizi gördük. Lig başlıyor ben de bütün sporculara sakatlıksız bir sezon diliyorum.”

Ayhan Kalyoncu (Samsun BŞB Anakent)
“İşin açıkçası bu maçtan evvel en çekindiğim şey son maçlarda bu tip turnuvalarda en can sıkıcı ve tatsız çıkabilecek maçlardır bu maçlar.  Hele ki bizim gibi koçlar açısından. Çünkü sporcuları bu tip maçlara mental olarak hazırlamak mümkün değil. Beşinci gün, son maç artı birinciliğimizi garantilemiştik o yüzden ben açıkçası sakatlıktan çok korkuyordum. Şu ana kadar turnuvada üç sakat verdik zaten... Bunları en kısa zamanda Acıbadem maçına yetiştirmeye çalışacağız. Ama beşte beş yapmış olmak bizim için elbette olumlu. Son sekize kalmış olmayı hedeflemiştik ve bunu başardık. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Şu anda tabii ki turnuva bitti. Artık gerçek hayat önümüzdeki hafta başlıyor. Cuma oynayacağımız maça tüm sakatlık ve dezavantajlara rağmen en iyi şekilde hazırlanıp gideceğiz.”

Anıl Sungur (Samsun BŞB Anakent)
“Karşı takımı tebrik ediyorum öncelikle. Şimdi bizim için cuma günü oynanacak Acıbadem maçı. O yüzden biz de fazla rotasyonla, sakatlık olmadan oynamaya çalıştık.  İyi oynadığımızı düşünüyorum. Biraz konsantrasyon eksikliğimiz vardı maçın çok büyük bir önemi olmadığı için. Ancak bizim için yine de maç çok iyi geçti. Karşı takımı tebrik ediyorum.”


Yalova Group Belediyespor                                                 Samsun Bşb. Anakent




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250