Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Samet Geyik: Hepimizin rüyasını bu hayal süslüyor

Ay Yıldızlı milli takımımızın genç oyuncularından Samet Geyik ile Olimpiyat Elemeleri öncesi Esat Yılmaer konuştu.

Samet Geyik: Hepimizin rüyasını bu hayal süslüyor

Samet Milli Takımın güvendiği genç oyunculardan birisi burada olmak nasıl bir duygu?
Öncelikle burada olmak gerçekten son derece onur veren bir durum. Ben yaklaşık 3 senedir Milli Takım kadrolarında yer alıyorum. Çocukken idol olarak gördüğüm, onları izleyerek büyüdüğüm önemli oyuncularla  bir arada olmak, onların deneyimlerden yararlanmak benim için son derece önemli. Ayrıca burada sorumluluk almak, teknik ekibin size olan güvenini hissetmek son derece gurur verici bir olay. Tek amacım bana verilen bu sorumluluğu en iyi taşıyarak elimden gelenin en iyisi yaparak milli takıma yararlı olmak. Bunun için de tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim.

Önünüzde Olimpiyat gibi tüm sporcuların yer almak istediği önemli bir hedef var. Bu zorlu turnuva için ne söyleyeceksin?
Gerçekten de çok zorlu bir sınav vereceğiz. Burada çok güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Öncelikli olarak guruptaki ilk karşılaşmamız olan Kanada maçı gerçekten bizim için çok önemli. Teknik ekibimizle birlikte onları defalarca izledik. Güçlü ve iyi bir takımlar. Ancak turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istiyorsak ve hedefimize ulaşmak istiyorsak bu maçı kazanmak zorundayız. Bu açıdan baktığımızda Kanada karşılaşmasının kelimenin tam anlamıyla bir savaş olacağını söyleyebilirim. Ondan sonra da Senegal’i geçip, yarı finaldeki rakibimizi bekleyeceğiz. Öyle sanıyorum ki karşı guruptan Fransa ile bir final ve olimpiyatlara gitme maçı yaparız. Fransızlar da son derece güçlü ve tecrübeli bir kadro ile buraya geldiler. Son derece yetenekli oyunculara sahipler. Ama bu noktaya gelebilirsek 40 dakikalık bir olimpiyat mücadelesi olacak. Spor bu kazanmak da var kaybetmek te fakat bu noktaya geldikten sonra elimizden gelenin en fazlasını vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Ersan’ın yokluğunda onun pozisyonda görev yapacaksın buna hazır mısın?
Evet Ersan abi gerçekten çok önemli bir oyuncu. Onun yerinde oynayacak olmam benim için onur verici bir durum. Ergin Ağabeyin de bana güvenip sorumluluk vermesi beni oldukça mutlu  ediyor. Bana duyulan bu güven ve üzerime yüklenilen sorumluluk çalışma ve mücadele şevkimi artıyor.  Ben zaten çalışmayı ve mücadele etmeyi seven bir oyuncuyum. Takım olarak da güzel bir beraberliğimiz var. Birlikte hedefimize kilitlendik inşallah hepimizin rüyası olan Rio Olimpiyat oyunlarında yerimizi alırız. Hepimizin rüyasını bu hayal süslüyor.

Son olarak gelecekle ilgili planlarını öğrenmek ve genç oyuncuların sorunlarının neler olduğunu öğrenmek istiyoruz?
Öncelikle  gelecekte daha fazla süre ve sorumluluk alan bir oyuncu olmak hedefim var. Halen Darüşşafaka ile kontratım var. Ancak geçtiğimiz  sezonun Darüşşafaka’da benim için istenildiği gibi geçtiğini söylemek gerçekten zor. Yeterli süreleri alamadığımı düşünüyorum Tabii bu da bazı sorunları beraberinde getirdi. Önümüzdeki sezon için şu anda net ir durum yok. Daha fazla oynayıp, kendimi göstereceğim bir yerde olmak istiyorum. Tabii şu anda öncelikli hedefimiz milli takım ve orada başarılı olmak tek düşüncemiz. Genç oyuncuların yeterli süreyi alamamaları en büyük sorun. Antrenmanlarla bir yere kadar gelebilirsiniz. Ama gerçek oyuncu maç oynayarak olunur. Bu yüzden takımlarımızın genç oyunculara daha fazla şans tanımaları gerekir diye düşünüyorum.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250