Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

10-08-2016 OLİMPİYATLAR

Potanın Perileri ilk galibiyetini elde etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’ndaki üçüncü maçında A Milli Kadın Takımı, Japonya'yı 76-62'lik skorla mağlup etti.

Potanın Perileri ilk galibiyetini elde etti

Rio Olimpiyat oyunlarında oynadığı ilk iki maçı kaybeden kadın Milli Takımımız mutlak kazanmak amacıyla çıktığı Japonya karşısında her zaman olduğu gibi yine etkili savunma ile oyuna başladı. Japonların etkili silahlarını iyi kontrol eden kadınlarımız  bu kez hücumda da etkili olunca oyunun kontrolünü eline aldı. Rakip pota altında Sanders ve Nevriye ile sayı bulan takımımız savunmadaki direncini de artırınca 5. dakikada farkı çift hanelere çekti (15-5). Ribaunt üstünlüğünü de sağlayan takımımızda Işıl’ın da devreye girmesi hücum etkinliğimizi iyice artırdı. İçerden ve dışardan sayı bulmaya devam ettik. Etkili  savunmamızı sürdürdük ve ilk çeyreği 24-9 önde bitirdik.

İkinci çeyreğe de maçı kazanmaya kararlı bir savunma gösterisi ile girdik. Çember altımıza girmekte zorlanan Japonlar tek çare olarak dış atışlara yönelince oyunun temposu istediğimiz gibi gitmeye başladı. Çok hızlı oyunculara sahip Japonya karşısında bizde iyi geri koşunca onların etkileri iyece azaldı. Bahar’ın savunmadaki ve ribauntlardaki etkisiyle 15. dakikada farkı 20 sayıya çıkardık. 33-13. Bundan sonra Coach Ekrem Memnun, bugüne dek pek şans tanımadığı oyuncularını sahaya sürünce savunmamız biraz düşer gibi oldu peş peşe isabetli şutları potamızda gördük. Ancak mola alıp gerekli müdahale yapılınca oyunun kontrolü yine takımımıza geçti. Savunma direncimizi yine  sergiledik.  Çekinmeden rakibin üzerine gitmeye devam ettik. Serbest atışları kaçırsak bile  ilk yarıyı 38-23 önde bitmeyi başardık.

Üçüncü çeyreğe Japonya etkili ismi Tokashiki’yi çember altında iyi bir şekilde kullanarak başladı. Bu oyuncunun ürettiği sayılara sadece Lara Sanders ile karşılık vermeye çalışınca aradaki fark biraz eridi. Özellikle çember altımıza iyi girip buradan sayılar buldular ve 25. dakika 46-35 üstünlüğümüz ile geçildi. Ancak Tokashiki faul problemine girip kenara alınınca ribaunt üstünlüğümüz  yeniden sağlandı. Nevriye yeniden devreye girdi şutlarımızın isabet oranı yükseldi savunmamız yeniden toparlandı ve bu çeyreği de 57-39 önde bitirdik.
 

Son çeyrekte takımımız her topun değerini bilerek oynamaya başladı ve oyunun temposunu biraz aşağıya çektik. Biz bu süre içinde aradığımız yüzdeyi bulamayınca bundan yararlanan Japonlar peş peşe isabetli üç sayılık atışlar bulunca fark bitime 6 dakika kala 10 sayıya kadar indi (64-54). Mola ile onların hızını  kestik. Sonra günün yıldızı Lara Sanders’ı çember altında kullanarak  skor üretmenin çarelerini aradık.  Zaman zaman isabetsiz atışlar ve top kayıpları yapmamıza karşın, savunmamızdan ödün vermedik. Lara Sanders skor üretmeye devam etti. Ribaunt üstünlüğümüzü sürdürdük. Ve istediğimiz tempoyu koruyarak maçı 76-62'lik skorla kazanmayı başardık.

AMilli KadinTakim Foto_09082016_001_02


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER OLİMPİYATLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250