Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri basınla buluştu

2019 yılında Sırbistan ve Letonya’da düzenlenecek Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’na katılma hakkı elde etmek için Eleme Grubu maçları oynayan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Beyaz Rusya ve Estonya’yla oynayacağı maçlar öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.

Potanın Perileri basınla buluştu

10 Şubat’ta Beyaz Rusya ile deplasmanda, 14 Şubat’ta da Estonya ile İstanbul’da karşılaşmaya hazırlanan Potanın Perileri, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen medya günü etkinliğinin ilk etabında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından devam eden günün ikinci bölümünde ise basına kapalı antrenman gerçekleştirildi.

 

Eleme programının B Grubu’nda yer alan ve gruptaki ilk maçında Estonya’yı deplasmanda 81-56 yenen, konuk ettiği Polonya’yı ise 73-53’lük skorla mağlup eden A Milliler’de Baş Antrenör Ekrem Memnun, ritmi korumak istediklerini söyledi. Memnun, “Kasım ve Şubat aylarında oynanan milli maçlar hem antrenör hem de oyuncular için sıkıntılı. Lig ve Avrupa kupalarında rekabetin en yoğun olduğu anda ara verilip bu maçlar oynanıyor. Oyuncuların ufak tefek sakatlıkları var. Mental olarak ne kadar hazır olduklarını göreceğiz. Kolay bir durum değil. Bu sefer çok ciddi bir durum var. Belarus çok güçlü bir rakip. Çok önemli oyuncuları var. Devşirme oyuncuları dahil hepsini oynatıyorlar. Çünkü herkes Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyor. Bu, Tokyo Olimpiyatları için olmazsa olmaz. Dolayısıyla 4-5 günlük süre var önümüzde. Bunu takıma en iyi şekilde anlatacağız. 2020 Olimpiyatları'nda olabilmemizi etkileyebilecek bir maç oynayacağız. Oyuncuların form durumlarında bir sıkıntı görmüyorum. En iyi şekilde hazırlanıp, Belarus'tan iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz. Ondan sonra burada Estonya maçı var. İki tane önemli maç oynayacağız. İnşallah istediğimizi alacağız. Grupta 6'da 6 yaparsak rüya gibi bir şey olur ama daha çok sadece cumartesi günü oynayacağımız Belarus maçına bakıyorum. Çok kaliteli ve tecrübeli bir takım. Türkiye liginde de oynayan Verameyenka, Snytsina, Papova gibi çok önemli oyuncuları var. Cumartesi günü mutlaka bizi iyi duruma sokacak bir sonuç almak istiyoruz. Maçı çok ciddiye alıyorum. Onun için en iyi şekilde hazırlanacağız.” diye konuştu.

 

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Zeynepgül Ene ise grup liderliği yolunda kritik bir viraja girdiklerini söyledi. Ene, “Belarus, basketbol ekolü sağlam bir ülke. Son 6 ayda 3 kez oynayıp kazandığımız bir rakip. Çok tecrübeli ve yurt dışında oynayan oyuncuları var. Son maçlarına uzun oyuncularını getirmemişlerdi ama bu maçta daha kuvvetli olacaklarını düşünüyorum. Biz de ona göre hazırlanacağız. Belarus maçı, grup liderliği açısında çok kritik bir karşılaşma. Daha hazır, iyi ve konsantre olanın kazanacağı bir maç olacak. Estonya ile oynayacağımız maçın daha kolay geçeceğini düşünüyorum. Hülya Çoklar'ın geçen hafta Avrupa kupası maçında parmağı kırılmıştı. Burada tekrar sağlık kontrolünden geçecek. Çok büyük ihtimalle rapor alarak kadrodan çıkacak. Tilbe Şenyürek'in ise 2 hafta önce baldırında yırtık olmuştu. O da hala oynamıyor. Bugün sağlık kontrolünden geçecek. Bu iki oyuncumuzun kadro dışı olma ihtimali çok yüksek. Galatasaray'dan Gizem Başaran'ı kadroya davet ettik’’ açıklamasında bulundu.

 

Potanın Perileri, 2019 Avrupa Şampiyonası Eleme Maçları’nın B Grubu’nda 10 Şubat günü Beyaz Rusya ile Minsk kentinde karşılaşacak. Milliler, 14 Şubat’ta İstanbul’da da Estonya ile kozlarını paylaşacak. Üç tur halinde oynanan eleme grubu maçlarının ikinci turuna hazırlanan Ay-Yıldızlılar, toplamda 32 takımın 8 ayrı grupta mücadele ettiği eleme grubu programını lider tamamlayarak şampiyona vizesi elde etme mücadelesi veriyor. Gruplarını lider tamamlayan sekiz ülkenin yanı sıra, gruplarını en iyi dereceyle bitiren altı ülke de Sırbistan-Letonya biletini cebine koyacak.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250