Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

08-08-2016 OLİMPİYATLAR

Potanın Perileri Avustralya'yı elinden kaçırdı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’ndaki ikinci maçında A Milli Kadın Takımı, Avustralya'ya 61-56 mağlup oldu.

Potanın Perileri Avustralya'yı elinden kaçırdı

Ay Yıldızlılarımız mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.
 

Turnuvanın güçlü takımlarından Avusturalya karşısında tıpkı Fransa maçında olduğu gibi etkili savunma ile başladık maça. Rakibin etkili silahlarını kontrol ederken hücumda yine isabetsiz atışlar yapınca ilk 5 dakika 7-2 Avusturalya'nın üstünlüğü ile geçildi. Ancak daha sona Nevriye'nin ateşlediği takımımızda Işıl da kaptığı toplar ve bulduğu sayılarla devreye girince kontrolü elimize aldık. İlk güne oranla daha iyi hücum eden takımımız Nevriye ve Işıl'ın sayılarıyla çeyreği 15-12 önde kapadı.

İkinci çeyrekte de etkili savunmamızı sürdürmeyi başardık. Bizden daha uzun oyunculara sahip olmalarına rağmen onları çember altına sokmamayı başardık ve farkı 6 sayıya kadar çıkardık 18-12. Çember altına top indiremeyen Avusturalya dışardan atışlara yönelip bulduğu isabetli üçlüklerle 15. dakikada skoru 22-22 olarak eşitledi. Bundan sonra hücumda zaman zaman hata yapıp top kaptırmamıza rağmen mücadeleyi bırakmadık. Nevriye cesaretle rakip uzunların üzerine gitti. Sanders kıpırdadı, savunma direncimiz arttı ve rakibin sert oyununa aynı şekilde cevap verdik ve ilk yarıyı 29-26 önde bitirmeyi başardık.

İkinci yarıya yine arzulu savunma ile başladık. Çekişmeli geçen ilk iki dakikadan sonra Nevriye”nin üçüncü faulü alıp kenara gelmesiyle hücum düzenimiz bozuldu. Bundan yararlanan Avusturalyalılar çember altındaki etkili uzunları Cambage'i iyi kullanıp ondan buldukları sayılarla oyunun kontrolünü eline geçirdiler. 36-31 Avusturalya'nın üstünlüğü ile geçilen 25. dakikadan sonra yine savunmamızla direnmeye çalıştık ancak rakibe çok hücum ribaundu verip, gereksiz top kayıpları da yapınca bir türlü istediğimiz skoru bulamadık. Çeyreğin sonunda Lara Sanders ile sayı bulunca farkı eritmeyi başardık ve üçüncü çeyrek 43-41 Avustralya'nın üstünlüğü ile noktalandı.

Son çeyrekte savunma direncimiz biraz düştü. Özellikle Avustralya takımının etkili uzun oyuncusu Cambage'i durdurmakta hayli güçlük çektik. Bu oyuncu ile sayı bulan Avustralya takımına cevap vermekte zorlanınca yine skor sıkıntısı çekmeye başladık. Dışarıdan da  isabetli atışlar yapan Avustralya karşısında sadece Sanders ile skor bulunca 35. dakika 55-49 Avustralya'nın üstünlüğü ile geçildi. Son bölümde hücumda biraz toparlandık, Nevriye Birsel ve Sanders ile bulduğumuz sayılarla bitime iki buçuk dakika kala farkı üç sayıya kadar indirdik 59-56. Ancak son hücumlardaki atışlarımızda arzuladığımız isabeti bulamadığımız gibi bir de anlamsız top kaybı yapınca deneyimli oyunculardan kurulu Avustralya takımı bundan yararlandı ve maçı 61-56 kazanmayı başardı.

a milli kadin takim ist 8082016


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER OLİMPİYATLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250