Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ömer Buharalı: Süper Lig’e ulaşmak istiyoruz

Edremit Belediyesi Gürespor’un Başantrenörü Ömer Buharalı, kadın basketbolunun merkezinde yer almak istediklerini dile getirdi.

Ömer Buharalı: Süper Lig’e ulaşmak istiyoruz

-2017 – 2018 sezonu öncesinde Edremit Belediyesi Gürespor ile yollarınız nasıl kesişti?

Ömer Buharalı: Edremit Belediyesi Gürespor’dan bana gelen teklif güzel bir teklifti. Takımlarına yatırım yapmak istediklerini, genç ve dinamik bir kadro ile Süper Lig’e ulaşmak istediklerini söylediler. Edremit Belediyesi olarak kadın basketbolunun daha da merkezinde olmak, üst sıralarda kendilerine yer edinmek amacında olduklarını dile getirdiler. Bu düşünceler doğrultusunda anlaşma sağladık ve Süper Lig’e ulaşma hedefi için bir araya geldik.

-Sizin için de farklı bir sezon oluyor. Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin kendine özgü dinamikleri var… Bir adaptasyon sürecine ihtiyacınız oldu mu?

Ömer Buharalı: Geride kalan yıllarda Süper Lig’de başantrenörlük ve yardımcı antrenörlük yaptım ama ilk kez bu ligde çalışacağım. Söylediğin gibi, bir adaptasyon sürecine ihtiyacım oldu. Takımımızı bir genç takım gibi görüyorum. Altyapılarda da çalıştığım için yabancılık çekeceğimi de düşünmüyorum. Bu ligin dinamiklerinin farklı olduğuna tabii ki katılıyorum, elimizden geleni yapacağız.

-Ligde yabancı oyuncu tercihi de azami önem taşıyor. Siz nasıl seçtiniz yabancı oyuncunuzu?

Ömer Buharalı: O süreç biraz sıkıntılı geçti. İlk tercihimiz olan oyuncuyu kadromuza katamadık. Birçok isimle görüştük ancak istediğimiz sonuçları alamadık. Bir oyuncuyla anlaştık, buraya geldikten sonra bir takım sorunlar yaşadık ve onunla da yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Son olarak aramıza Waltiea Rolle katıldı. Kendisi Bahamalı ve iyi bir geçmişi olan, kaliteli bir oyuncu. Doğum yaptıktan sonra kariyerinde bir gerileme olmuş, eski günlerine dönmek istiyor. Uyumlu ve sıcakkanlı bir oyuncu. Basketbolumuza uyum sağlama aşamasında olduğunu düşünüyorum. İlk kez Türkiye’de oynuyor, kendini tamamen gösterebilmek için mutlaka zamana ihtiyacı olacaktır.

-Peki, Türk oyuncu kadronuzu oluştururken neleri göz önünde bulundurdunuz?

Ömer Buharalı: Öncelikle birbirine uyacak oyuncuları bir araya getirmeye çalıştık. Arkadaşlıklar, güzel dostluklar oluşsun ve takım kimyası sağlam olsun istediğimiz için o konuya çok önem verdik. Yaz dönemimiz yaşadığımız iki sakatlık dışında güzel geçti. Fahriye ve Zilan’ın dizlerinden yaşadıkları sakatlıklar onların uzunca bir süre aramızda olmamasına neden olacak. Süper Lig’den transfer ettiğimiz Fahriye, takımın esas oyuncularından biriydi ve hedefimiz doğrultusunda bize çok şey katacağına inanıyorduk. Yine de diğer oyuncularımızın onun yokluğunu hissettirmemek için çabalayacaklarına eminim. Farklı çözümler bulacağız.

-Belirlediğiniz Süper Lig hedefi için ilerlemek mutlaka büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk duygusunu oyuncularınıza da benimsetmek en önemli konu olmalı…

Ömer Buharalı: Kesinlikle öyle ancak oyuncularımız bu sorumluluğun zaten farkındalar. Transfer sürecinde takımlarını o ekiplerin hedefleri doğrultusunda tercih ediyorlar. Takımdaki diğer oyuncuları da öğrenmek istiyorlar. Sporcularımız kariyerlerinde belli hedefler için ter dökmüş ve hala da dökmekte olan oyuncular. Önümüzde çok uzun bir sezon var ve henüz maratonun başındayız. 18 takımın mücadele ettiği bu ligde 8 – 9 ay geçireceğiz. Geniş bir rotasyonumuz da var ve biz bu geniş rotasyon konusuna çok önem verdik. İyi ki de böyle yapmışız, eğer bu rotasyona sahip olmasaydık yaşadığımız sakatlıklar bizi çok daha fazla yıpratırdı.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: İbrahim Acar




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250