Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Olin Edirne'nin ismi ve renkleri değişti, yönetim Yannier ve ekibine geçti

Olin Edirne’de bugün genel kurul yapıldı ve bir dönem sona ererken yeni bir dönem başladı ve yönetim 5 yıl için Derya Yannıer ve ekibine geçti.

Olin Edirne'nin ismi ve renkleri değişti, yönetim Yannier ve ekibine geçti

Kongrede kulübün ismi de Edirne Basket olarak değiştirildi. Şu anda takımın ana sponsoru belirlenemediği için önüne her hangi bir isim eklenmedi.  Ana sponsorun belirlenmesinden sonra sponsorun ismi, sponsorluk anlaşması süresince kulübün isminin önüne eklenecek.

Genel kurulda benimsenen bir değişiklikle, hem kulübün hem de  Edirne Yağ Sanayi AŞ’nin de kurumsal renkleri olan yeşil-sarı renkler  ”kırmızı, beyaz, siyah” olarak değiştirildi. Kulübün logosunun da değişeceği ve bu konuda bir çalışma yapıldığı Genel Koordinatör Derya Yannier tarafından açıklandı.

9 kişilik yönetim kurulunda başkanlığa Eren  Başer getirildi. Yönetimde Edirne’den sadece Mehmet Kıskaç yer aldı. Oluşumun başında olan Derya Yannier Genel Koordinatörlük görevini üstlendi.

Genel Kuruldan sonra bir araya geldiğimiz çiçeği burnunda genel koordinatör Derya Yannier, “Çok düzgün bir ekip kurarak örnek bir model oluşturacağız. Bu örnek modelimizin ne olacağını Türkiye’de bir örneği olmadığı için herkes merak ediyor. Ama gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu model bir çok Avrupa ülkesindeki kulüplerde başarı ile uygulanıyor.” Dedi. Yannier, Olin ile 5 yıllık bir anlaşma yaptıklarını ama ilerleyen süreçte kulübün tüm haklarını alma opsiyonuna da sahip olduklarını belirterek “ Ama ne olursa olsun, bu takım Edirne’nin takımı olacak. Tüm haklarını devralsak ta takımımız maçlarını hep Edirne’de oynayacak. Edirne ile, taraftar ile daha da bütünleşeceğiz. Zaten düşündüğümüz model içinde bu çok önemli bir yer tutuyor. İstanbul’da alt yapılar için bir pilot takım oluşturmayı düşünüyoruz  ve Edirne’de de basketbol okulu çalışmalarımız devam edecek. Alt yapılardan oyuncu yetiştirmeye özellikle önem vereceğiz” dedi. Derya Yannier devamla “Maçlardan bir gün önce Edirne’ye geleceğiz ve Edirne’de yapacağımız antrenman tüm taraftarlara ve basına açık olarak yapılacak. Edirne halkıyla bağlarımızı hep diri tutacağız” diye devam etti.

Derya Yannier transfer çalışmalarına geç girilmiş olmasına rağmen iyi bir kadro kurulacağını, 5 yabancı alacaklarını, bir iki genç oyuncuyu takıma monte edeceklerini belirterek birkaç gün içinde guard ve 4 numara için 2 Amerikalı ile anlaşma imzalayabileceklerini bildirdi.

Öte yandan kulüpten de konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;

“Son zamanlarda kulübümüzün gündemi meşgul eden geleceğiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettik. Şu an gelinen noktada gururla ifade etmek isteriz ki, kurmakta olduğumuz yeni sistem ve proje ile Edirne bir basketbol kenti olmaya devam edecektir. Olin Şirketler Grubunun ve Sayın Edip M. Ağaoğulları’nın yıllardır Edirne şehrine ve basketbola yaptığı yatırımlar, Edirne halkının yakından tanıdığı eski basketbolcumuz Derya Yannier’in öncülüğünde oluşturulan yeni yönetim kurulumuz ve profesyonel spor yönetim modelimizle beraber artarak devam edecektir. Yeni yönetim modeli ile birlikte amacımız, bugüne kadar yaratılan bu güzel değerin üstüne koyarak Edirne’de istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapı yaratıp, basketbol ve spor kültürünü daha ileri noktalara taşımak. Bunu yaparken, ilk seneden itibaren tüm basketbolseverlerin keyifle takip edeceğine inandığımız bir tablo oluşturmayı ve Edirnelilerin övünebileceği, etrafında kenetlenebileceği mücadeleci ve rekabetçi bir takım yaratmayı hedefliyoruz. Bu takım Edirne’nin takımı ve basketbol Edirne’de devam edecek. Bu kulübün gerçek sahipleri olan Edirne halkının bugüne kadar göstermiş olduğu desteğin çok daha fazlasını bu genç, yenilikçi ve dinamik yapıya vereceğine eminiz. Son 4 yıldır Edirne’yi TBL’nin en zorlu deplasmanı haline getiren taraftarımızın takımımızı her yerde destekleyerek örnek olmaya devam edeceğine inanıyoruz”


Kaynak: edirnebasket

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250