Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Olcay Orak: Şampiyon adayı olmanın üzerimizde baskısı olacak

Bornova Becker Spor’un başantrenörü Olcay Orak, Edremit’te Federasyon Kupası karşılaşmaları sürerken tbf.org.tr için takımını değerlendirdi.

Olcay Orak: Şampiyon adayı olmanın üzerimizde baskısı olacak

-Bornova Becker Spor ile yollarınızın tekrar kesişme sürecini ve bu sezon için önünüzdeki hedefleri sizden dinleyebilir miyiz?
Olcay Orak: Ben geçen sezon başında İzmir’in Becker Spor Kulübü ile çalışmaya başlamıştım ancak ailevi durumlardan ötürü görevimden ayrılmak durumunda kalmıştım. Bu sene başkanımız Volkan Kebir iyi bir kadro kuralım, Federasyon Kupası’nı almaya çalışalım, Süper Lig’i zorlayalım şeklinde bir niyetle yola çıktı ve biz de tekrar bir araya gelip o doğrultuda bir takım oluşturduk. Hem oyuncularımızın basketbol bilgileri, tecrübeleri; hem de takımdaki birlik beraberlik olgusu bence bu ligin standartlarının üzerinde şekillendi. Gerçi bakmayın, birbirine denk çok takım var TKBL’de. Ben ne bizim takımımız, ne de başka bir takım bir diğerinden üstün şeklinde bir ifade kullanmak istemem. Bu ligde on - on iki tane takım birbirini yenebilecek güçte… Biz gerçekten iyi bir takım olduğumuza inanıyoruz ki bence önemli olan da bu. Ligin geneline baktığınız zaman biz üst lige yükselme ve şampiyonluk favorisiyiz. Ayrıca Federasyon Kupası şampiyonluğu için de favoriyiz… Ben de takımımızın böyle bir gücü olduğuna inanıyorum. Yabancı oyuncumuz daha yeni yeni ekibe adapte olmaya başlıyor. Esra’nın ufak bir sakatlığı vardı, serçe parmağı çatlamıştı. Onun dönüşü bizi bir hayli sevindirdi. Bence şu anda Süper Lig takımlarına karşı da oynayabiliriz, bizim için sıkıntı olmaz. Takımıma çok güveniyorum. Sezon sonunda da herkesin bizden beklediği ve bizim de dilediğimiz yerde, yani şampiyonluk için savaşıyor olacağımıza inanıyorum. 

-Önünüzde haftada tek maç temposu ile geçecek çok uzun bir lig maratonu var. Konsantrasyonunuzu aynı seviyede tutmayı nasıl başarabileceksiniz?
Olcay Orak: 38 normal sezon maçı yapıyoruz. 7- 8 maçlık bir Federasyon Kupası mesaisi de var, artı play off maçları… Gerçekten çok uzun bir dönem ama bu takım bu maraton için kuruldu. Tecrübeli isimler bu yüzden bir araya getirildi. Rakiplere ayak uydurmaya çalışarak geçirmeyeceğiz seneyi, kendi basketbolumuzu oynayarak geçireceğiz. Bu şekilde de motivasyonumuzun çoğunlukla üst seviyede kalacağına inanıyorum. Takımımızda tecrübeli ya da daha az tecrübeli isimler, iki tane genç kızımız, toplam 11 oyuncumuz sahada varlık gösteriyor. En önemli özelliğimiz maç ayırt etmememiz olacak. Bence bu ligi en zor kılan şey konsantrasyonu hep aynı seviyede tutmaya çalışmak. Bunu başarmak için asla rakip küçümsememek gerekiyor, her rakibe eşit derecede saygı duyulmalı ve hazırlanılmalı… Zaman zaman maç içlerinde oyundan kopup rakibe normalde vermeyeceğiniz sayı şansları verebilirsiniz, ama maçın tümünden kopup maçı kaybetmek kabul edilemez. 

“Çok Koşan Ve Sert Müdafaa Yapabilen Bir Takım Kurduk”

-Oyuncularınıza oynatmak istediğiniz, sahada görmek istediğiniz nasıl bir basketbol tarzı var?

Olcay Orak: Ben, en iyi bildiğim oyun biçimini, şartlara en uygun şekilde oyuncularım ile paylaşıyorum. Herkes diyor ki TKBL, Süper Lig’e göre daha sert bir oyuna sahip. Madem öyle, biz de daha sert oynarız... Mümkün olduğunca fazla potaya gitmeye çalışırız, rakiplerimizi yormak için uğraşırız. Çok iyi bir kondisyonerimiz de va; Doğan Çatak. Onunla ile eskiden BOTAŞ’ta beraber çalışmıştık ve kendisi geçen sene Spor Toto Süper Lig’de Royal Halı Gaziantep’te çalışıyordu.  Atletizmimiz, gücümüz olabilecek en verimli seviyede olacak. Zaten yavaş bir oyun, topa basarak oynamak benim çok sevdiğim bir şey de değil açıkçası. Mümkün olduğu kadar tempolu bir mücadelenin, çabuk atışların olduğu bir oyun biçimini benimsediğimi söyleyebilirim. Takım da zaten bu algıda. Çok iyi koşucularımız var, kaliteli ve seri hareket etmeyi seven uzunlarımız var. Çok koşan ve sert müdafaa yapabilen bir takım kurduk. Daha önce de söz ettiğimiz gibi, lig çok uzun ve en çok ihtiyacımız olan şey kuvvet ve dayanıklılık. 

-Haftada tek maç yapacak olmak herhangi bir noktada sizde çekince yaratıyor mu? 
Olcay Orak: Haftada tek maç yapacak olmanın mental bir dezavantajı olabileceğine katılıyorum ama bu sene sıklıkla hafta içi de maçlar oynamamızı gerektirecek bir takvim var. Cumartesi – Çarşamba – Cumartesi maç yapacağımız birçok hafta olacak. Önümüze çıkan şartlar ne olursa olsun takımın birlik beraberlik içinde o şartlara adapte olacağından kuşkum yok. Gerek haftamız antrenmanla geçsin, gerek lig maçı hafta arası da oynansın bizim kadro derinliğimiz her türlü şarta müsait. Takımımızın gençleri Gizem ve Behiye de dâhil olmak üzere tüm oyuncularımız sahada olmak için hazır. 

-Oyuncularınızı seçip kadronuzu oluştururken neleri göz önüne aldınız?
Olcay Orak: Benim bu ekipte daha önce birlikte çalışmış olduğum sadece Bahar Yapar var. Onun dışında beraber çalışmak istediğim oyuncuları titizlikle bir araya getirdim. Basketbol felsefemize uygun reaksiyonlar alabileceğimiz sporcuları kadromuza kattık. İlsu Darıcıoğlu, Esra Kayaoğlu, Nazlı Güler gibi Süper Lig seviyesinde çok tecrübeli isimler var takımımızda. Halime Uykan, Nihal Güngör, Aysun Yararbaş, Gonca Karataş… Bu isimler de geride kalan sezonlarda kendilerini ispat etmiş sporcular. Gerçekten çok değerli bir kadroya sahibiz ve tek tek bütün oyuncularımızdan çok memnunuz. 

“Baskı Altında Daha İyi Oynayan Bir Takımız”

-Sohbetimizin başında takımınızın hedefinin şampiyonluk ve üst lige yükselmek olduğunu zaten söylediniz. Bu yolda yürürken sıkıntılar ile karşılaşırsanız nasıl bir kriz yönetimi yoluna gidersiniz? 

Olcay Orak: Şampiyon olmak ve Bilyoner.com KBL’de yer bulmak bizim için öncelikli hedef. Yalnız bahsettiğin gibi, bu yolda sıkıntılar ile karşılaşabileceğimizin de farkındayız ve çok dikkatliyiz. Maç kaybedeceğiz, bundan kaçış yok. Mağlubiyetin ardından kendini en hızlı toparlayan takım olmalıyız, öyle de olacağız. Çok tecrübeli oyunculara sahibiz. Maç kaybetmenin ne demek olduğunu, kaybettikten sonra ne kadar çabuk moral yenilemek gerektiğini biliyoruz.  Bu ligi hiç mağlubiyet almadan şampiyon tamamlamak gibi bir fikre kimsenin sahip olabileceğine de inanmıyorum. Biz sezon sonuna dek beş – altı mağlubiyeti olası gördük. Çok zor deplasmanlara gideceği; Elazığ, Ordu, Kastamonu, Urla… Buralar kazanmak için çok ter dökeceğimiz maçlara sahne olacak ve daha belki birçok şehir. Kolay geçecek maçımız inan ki çok az. Şampiyon adayı olmanın üzerimizde baskısı da olacak. Tabii ki üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey değil, hatta bizi besleyecek bir durum haline gelecektir bu. Zaten baskı altında daha iyi oynayan bir takımız, hiç tedirgin değiliz. 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250