Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-04-2018 THY EUROLEAGUE

Obradovic: En büyük sorunumuz hücum ribauntlarıydı

THY Euroleague Play-Offs serisinde 1-0 öne geçen Fenerbahçe Doğuş'ta coach Zeljko Obradovic mücadeleyi değerlendirdi.

Obradovic: En büyük sorunumuz hücum ribauntlarıydı

Obradovic'in açıklamaları şöyle: “Kendimizi çok agresif bir basketbol oynayan takıma karşı hazırlamaya çalıştık. Özellikle de çok iyi savunma yapan ve transitiona çok hızlı koşan. Ve ilk yarıda çok iyi oynadık. En büyük sorunumuz hücum ribauntlarıydı. Baskonia, 12 hücum ribaundu aldı. Maçın bu bölümü hariç maçın devamındaki her şey bizim için çok olumluydu. Devre arasında maçın bitmediğini konuştuk, çok karakterli bir takım olduklarını ve mutlaka geri geleceklerini ifade ettik. Nitekim böyle de oldu. Eminim cuma günü de aynı agresiflikle oynamaya devam edecekler. Kendimizi de buna hazırlamamız gerekiyor. Şu anda seri yeni başladı ve kaç sayı farkla yendiğimiz önemli değil. Şu an seride 1-0 önde olmamız önemli. Bugün yapılan her şeyin derin bir analizi yapılacak, yarınki antrenmanda da bunun reaksiyonunu oyuncularım gösterecektir. Bu akşam kontrol bizdeydi ve oyuncularımı iyi oynadıkları bir maç için tebrik ediyorum."

“Atmosfer de harikaydı ve taraftara da çok teşekkür ederim. Cuma akşamı yine randevumuz var. Takıma her zaman destek oluyorlar. Onlarla olan bu bağımız gerçekten çok özel.  Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve sponsorumuz Ferit Bey’e destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bu akşam da yanımızdalardı.”

“En iyi savunmayı yapmaya çalıştık ve onların en iyi yaptığı şeyi de durdurmaya çalıştık. Onların oyununda çok fazla olumlu şey var: Transition oynamayı çok seviyorlar, uzunlar çok iyi koşuyor ve parametre oyuncuları mutlaka topa baskı yapıyor. Şutörler transitionda durup 3 sayılık atışlar atabiliyorlar. Birçok şutör için de setleri var, özellikle de Shengelia için. Bunları hepsi çok önemli, o yüzden  maç içerisinde olabilecek her şeye hazır olmamız gerekiyor. Biz de bu şekilde oynuyoruz.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250