Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Obradovic: Bu sene çok zorlu bir süreç olacak

Fenerbahçe Doğuş'ta coach Zeljko Obradovic "Bu sene çok zorlu bir süreç olacak" dedi.

Obradovic: Bu sene çok zorlu bir süreç olacak

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, 2017-2018 sezonu öncesi medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda organize edilen Medya Günü, teknik heyet ve oyuncuların yer aldığı toplu fotoğraf çekimleriyle başladı. Ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Asbaşkan Ozan Balaban, Başantrenör Zeljko Obradovic ve oyuncular, soruları yanıtladılar.

Avrupa Şampiyonası’ndan dolayı tam takım olarak çalışmaya yeni başladıklarını belirten Zeljko Obradovic, “Eksik 6 oyuncumuz Zadar Turnuvası’na geldi  ve tek antrenmanla oynamaya başladık. 6 günde 6 maç yaptık. Çok zorlu bir programdı ama takım reaksiyonu çok güzeldi. Bu maçlar esnasında birçok dakikayı çok iyi oynadık. Farklı anlarda oldu ve neleri düzeltmemiz gerektiğini gördük. Oyuncuların tavır ve davranışları gerçekten çok güzel. Yeni katılanlar da var. Bir bütün olarak en güzel şekilde çalışmaya başladık” dedi.

Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic’e yapmış oldukları tüm katkılar için teşekkür ettiğini söyleyen ve onlara başarılar dileyen Obradovic, “Yeni oyuncular ve kadromuz var. Yönetim Kurulumuz ve Başkanımızın da desteğiyle çok iyi durumdayız. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Oyuncuların neden Fenerbahçe’yi tercih ettikleriyle ilgili soruya Obradovic, “Fenerbahçe’yi neden tercih ettiklerini oyunculara sorabilirsiniz. Onlarla konuşmanız daha sağlıklı olur” cevabını verdi.

Zorlu bir sezona başladıklarının altını çizen Obradovic, “Bizim planımız ve programımız hazır. Bu sene çok zorlu bir süreç olacak, Euroleague zaten zor. Bir sene öncenin Avrupa Şampiyonuna karşı tüm takımlar farklı bir motivasyonla oynayacağı için işimiz daha da zor olacak. Bunu zaten hazırlık turnuvalarında gördük” diye konuştu.

Takımı Belgrad’da yapılacak Final Four için nasıl motive ettiği sorusunu ise Obradovic, “Onlar çok akıllı insanlar. Kadromuzun ve kalitemizin farkındalar. İyi basketbol için neler yapmamız gerektiğini biliyorlar. Final Four nerede oynanırsa oynansın her zaman bizim hedefimizde olacak. Bu takım herkesle mücadele edecek şekilde hazırlandı. Gittiğimiz her yerde savaşacağız. Tüm taraftarlara da teşekkür ediyorum destekleri için” şeklinde cevaplandırdı.

Asbaşkan Ozan Balaban ise Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu. Tüm takımlara hayırlı, kazasız, sakatlıksız, yüksek mücadelenin olduğu bir lig temenniside bulunarak sözlerine başlayan Asbaşkanımız Ozan Balaban, “Sezona Avrupa şampiyonu olarak başlamak önemli. Bugün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu gibi müthiş bir salonda basketbol oynayabiliyorsak, tesislerimiz konusunda her gelen oyuncu ‘Ben böyle bir şey görmedim’ diyebiliyorsa -ki hepsi iddialı oyuncular- bu 20 yıllık bir yatırımın sonucu. Son 3 yıldır Final Four’dayız. Bir yıl ikinci, bu yı da yıl şampiyon olduk. İnşallah bu sezon da öncelikli hedefimiz Belgrad ve orada da şampiyon olacağız. Gidenler oldu, gelenler oldu. Biz bir sistem takımıyız. Obradovic’i zaten anlatmaya gerek yok. Teknik ekibimizle, ofis ekibimizle, Yönetim Kurulumuzla, Başkanımızla ve muhteşem taraftarımızla gidenlerin aranılacağını düşünmüyorum. Tabii ki Udoh ve Bogdanovic çok önemliydi ama yerlerine çok ciddi oyuncular geldi. Bu vesileyle Sayın Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ciddi fedakarlıklarla çok geniş rotasyonu olan bir takım kuruldu. O yüzden bu sene mücadele gücü çok yüksek bir takım göreceksiniz” dedi.

Euroleague ve FIBA arasındaki diyalogla ilgili de açıklamalar yapan Ozan Balaban, “Biz Euroleague’in katılımcısı değil, diğer 10 takımla birlikte ortağıyız. Dolayısıyla Euroleague’den ortak karar ne çıkarsa bunu uygulamak durumundayız ama bunun yanında bir Türk takımıyız, hepimiz Türk’üz. Özellikle birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan dönemde Milli Takım her zaman önceliğimiz olur. Basketbol Federasyonu’nun FIBA ile birlikte imzaladığı bir anlaşma var. Sayın Hidayet Türkoğlu ile birlikte oturup istişare edeceğiz. Biz işbirliğine hazırız ama bunun yanında Euroleague’den ne karar çıkarsa uygulamak durumundayız. Bunun yanında FIBA sadece Euroleague’le ilgili konuda işbirliği yapmak istediği zaman bu işin diğer iki kısmı eksik kalıyor. Bugün bizden genç oyuncular elini kolunu sallaya sallaya Amerika’daki üniversite ligine gidebiliyorsa ya da WNBA veya NBA gelip bizim oyuncularımızı istediği gibi Amerika’ya götürebiliyorsa FIBA’nın da bu işe ortak olması lazım. ‘Biz sizin oyuncularınızı koruyoruz, sizin altyapı yatırımlarınıza destek veriyoruz’ demesi lazım. Bu, işin birinci kısmı. İkincisi, oyuncularımızı milli takımlara verelim ama her oyuncunun milli takımda oynamaya hakkı var, o zaman FIBA bize şu garantiyi versin; ‘NBA’da oynayan milli oyuncular da milli takımlara gelecek’ desin. Yaptırımı Euroleague’e yapmaya çalışmasın. Üçüncü bir konu; sakatlanan oyuncuların maaşlarının garantisini kim verecek bize. Biz burada ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bobby Dixon ile Nikola Kalinic’in sakatlıkları var. 2 aydır oyuncuların maaşlarını biz veriyoruz ama milli takımlarında sakatlanıyorlar. O yüzden bu görüşmeyi tüm açılarıyla yapmamız lazım. FIBA; sadece Euroleague’i sıkıştırmak için tahkim dayatması değil de, Euroleague takımlarına, nasıl destek verecek bunları tartışmamız lazım” ifadelerine değindi.

Yarışılan her kulvarda şampiyonluk hedeflediklerinin altını çizen Balaban, “Sayın Ferit Şahenk’e ve Doğuş Grubu’na teşekkür ediyorum, sponsor oldular ama taraftarımızda şöyle bir beklenti olmasın; belirli bütçelerle belirli sponsorluk anlaşması yapıldı. Baktığınızda kulübün üzerinde hala ciddi bir yük var. Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz çok ciddi fedakarlıklar yaptılar, bu sene çok geniş rotasyonlu bir takım kurduk. Bir sürü yeni oyuncu geldi ve hepsi çok özel oyuncular. O yüzden bu seneki beklentimiz yarıştığımız her kupada şampiyonluk. Bunu yapacak gücümüz de var” diye konuştu.

Son olarak taraftarlarımıza seslenen Asbaşkan Ozan Balaban, “Ayrı bir parantez de Fenerbahçe taraftarına açmak istiyorum. Onlar olmasaydı biz Final Four’da yer alıp şampiyon olamazdık. Kombinelerini aldılar, salonları doldursunlar. Hep beraber Belgrad’a gideceğiz ve kupayı ikinci kez alıp geleceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Medya Günü organizasyonu, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncuların basın mensuplarına verdiği özel röportajların ve gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinin ardından tamamlandı.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250