Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Nazlı Güler: İzmir dişi bir şehir

Bornova Becker Spor kaptanı, milli basketbolcu Nazlı Güler, meslek hayatının en mutlu ve huzurlu günlerini Bornova Becker’de yaşadığını belirterek, İzmir’i kadın basketbolunda bir marka yapacaklarını söyledi.

Nazlı Güler: İzmir dişi bir şehir

Geçen yıl takıma geldiğinde basketbol camiasındaki pek çok kişinin “2. Lig’de ne işin var” dediğini anımsatan Güler, geçen yıl 1. Lige yükselen takımın, bu yıl Süper Lig’e yükselmesiyle Türk basketbol tarihine geçecek bir başarı öyküsü yazacaklarını vurguladı.

“İZMİR DİŞİ BİR ŞEHİR”

Pınar Karşıyaka’nın, İzmir’in erkek basketbolunda ulusal ölçekte tanınan bir markası olduğunu hatırlatan Nazlı Güler, “Lig çok uzun bir maraton. Yolun sonunda önemli olan güçlü ve lider kalabilmek. Basamakları tek tek çıkıyoruz. Yolun sonunda Süper Ligi göreceğimize inancım tam… Bornova Becker’in Başkanından malzemecisine kadar tüm kadrosu Süper Lig’de olmayı hak ediyor. İzmir’in erkek basketbolunda nasıl Pınar Karşıyaka markası varsa, kadınlarda da Bornova Becker markası olacak. Artan taraftar kitlemiz de bu anlamda bize büyük destek veriyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde gittiğimizde, o kentte oturan İzmirliler’in bize destek vermesi motivasyonumuzu artırıyor. Maçlarımızı Bornova Atatürk Spor Kompleksi’nde oynuyoruz. İzmir dişi bir şehir. Maçlarımıza özellikle İzmir’in birbirinden güzel kadınlarını davet ediyorum.” dedi. 

“SERT” İMAJI YANILTICI

Nazlı Güler ‘sert oyuncu’ algısının kendisini yıpratmaya yönelik eleştirilerin temelini oluşturduğuna dikkat çekti.  23 yıldır basketbolun içinde bir sporcu olarak mücadele azmi ve tutkusunun sertlik olarak algılanmasından rahatsız olmadığını kaydeden Güler, şu değerlendirmeyi yaptı: “Önceleri, kurallar çerçevesindeki bu tutkulu mücadelem yıpratma konusu olduğunda üzülürdüm. Şimdi gülümsüyorum. Sahada çok gülmem, bu doğru. Çünkü sahada gülünecek bir şey yok, rekabet var. Siz iş yaparken güler misiniz? Biz orada iş yapıyoruz. Günlük yaşamımda son derece eğlenceli biriyim.”

YILDIZI FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’TA PARLADI

1982 Ankara doğumlu Nazlı Güler, ilk-orta ve lise öğrenimini Arı Koleji’ nde tamamladıktan sora Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Çankaya Üniversitesi altyapılarda 9 yıl basketbol oynayan Güler, küçük yaşta A takıma çıkarak büyük başarı gösterdi. 19 yaşında İstanbul’ da Migros takımına transfer olan Güler, sonrasında sırasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarına transfer olarak başarı grafiğini sürekli yükseltti. Tarsus, Antakya, Samsun, Kayseri, İstanbul Üniversitesi BGD gibi birçok takımda oynayan Güler, pek çok kez milli oldu.

HAYALİ BALERİN OLMAKTI

“Ortaokuldayken her kız çocuğu gibi baleyle ilgileniyordum ve en büyük idealim balerin olmaktı. Boyum uzun olduğu için sınıfta dikkat çekiyordum. İlkokul biter bitmez beden eğitimi öğretmenim ‘basketbolla ilgilenir misin’ diye sordu. Okulun takımı vardı, birkaç kez antrenmanlarına gittim. İlk gittiğimde basketbol bana çok tutkulu geldi. İnsanların antrenmandaki çabaları, mücadeleleri, ter dökmeleri, başarı hırsı, takım olmak, bir hedef için kenetlenmek… Sonra maçlara gitmeye başladım. Bu atmosfer beni giderek içine aldı ve 11 yaşında basketbol oynamaya başladım.  Benim dezavantajım tek başıma başlamış olmamdı, herhangi bir spor okulunda yetişmedim. Bu yüzden tek başıma ekstra antrenmanlar yapıyordum takımın seviyesine ulaşabilmek için... Zaten başlarda beni takımın antrenmanlarına almadan, bireysel çalıştırıyorlardı. Hiç unutmam, ‘tamam artık takımla antrenman yapacaksın’ dendiğinde heyecandan sabaha kadar uyuyamamıştım.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250