Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Murat Konuk: Bizler gelip geçiciyiz; kalıcı olması gereken BURSASPOR’dur

Bursaspor Durmazlar'da görevine son verilen genel menajer Murat Konuk yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Murat Konuk: Bizler gelip geçiciyiz; kalıcı olması gereken BURSASPOR’dur

"Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı ve hemen akabinde başlayacak olan Kurban Bayramınızı kutluyorum.

Bu özel dönemde bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığım ve Bursaspor camiasını zor durumda bıraktığım için özellikle büyük Bursaspor taraftarından özür dilerim.

Ancak Bursaspor Durmazlar Genel Menajerliği görevime sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala son verilmesi ve akabinde, bu süreç ile ilgili tarafıma bazı suçlamaların yöneltilmesi nedeniyle bu açıklamanın yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu açıklamam, konuyla ilgili son açıklamam olacaktır.

Beni tanıyanlar bilir. Bu kentte Tofaş ve Bursaspor Durmazlar ile çok güzel günler ve başarılar yaşadık. Etik değerler ölçeğinde olmadığı halde görevden alınmama rağmen konuyu uzatmadan kapatmışken, yaşı ve tecrübe eksikliği nedeniyle olduğuna inandığım talihsiz açıklamalarda bulunan Bursaspor Amatör Şubeler Sorumlusu Sezer Sezgin’i hem Allah’a, hem de siz değerli Bursaspor sevdalılarının vicdanlarına havale ediyorum. 

Değerli Bursaspor Sevdalıları;

Bugüne kadar gelinen süreci özellikle şahsıma sahip çıkan ve destek mesajları ile her zaman yanımda olan sizler ile paylaşmak istiyorum.

Göreve başlarken, Bursaspor Durmazlar basketbol takımının tecrübesi ile ilgili içimde en ufacık bir şüphe yoktu ki bunun da sebebi, bana menajerlik teklifini getiren Halil Özyürek’in basketbol sevgisi ve bana olan inancıdır. Özellikle yeniden aktif olarak bu heyecanı yaşamak ve kentime karşı olan sorumluluklarımı yerine getirmek için bu teklifi kabul ettim. 2 yıl boyunca da canla başla çalıştım. Bu konuda da değerlendirmeyi, takımı ve maçları her detayı ile takip eden siz Bursaspor sevdalılarına bırakıyorum.

Sezer Sezgin’in açıklamalarında, tamamen karalama şeklinde yer alan hususlara gelecek olursak; en çok ağrıma giden noktalardan birisini ilk olarak paylaşmak istiyorum. Sezer Sezgin açıklamasında, “Teşekkür ederek ayrıldık’’ derken, kimsenin konu ile ilgili beni hala aramadığını ifade etmek istiyorum. Ben görevden alındığımı Takım Koçundan öğrendim. Hala görev başında olduğum süreçte Nedim Yücel ile anlaşıldığını ve bunun benimle paylaşılmadığını da özellikle ifade etmek istiyorum.

Ben, sezonun başlamasına 1 ay kala takımımı asla yarı yolda bırakmam. Sosyal medyada tarafıma ulaşan ve takımı benim bıraktığım şeklinde algılanan süreçle ilgili de bu bilgiyi paylaşmak isterim.

Diğer ithamlara gelecek olursak; Ben sporcu olarak her zaman doğru yatırımlar yaptım. Bugün de bu nedenle herhangi bir maddi sorun yaşamıyorum. Takımda göreve geldiğim andan itibaren de önceliğim hiçbir zaman para olmadı. Bu nedenle, 3 ay geç ödenen maaşlarda da tamamlanmayan diğer eksikliklerde de hiçbir zaman sesimi çıkartmadım. Bazı süreçlerin çözümünü de kendim buldum. Ancak bu yıl, takımda yapılan iyileştirmelere istinaden, ben de beklentilerimi ilettim. Ancak Sezer Sezgin, her konuda olduğu gibi burada da basiret gösteremeyerek, süreci çözmek yerine uzatmayı ve savsaklamayı seçti. Bu sadece benimle ilgili süreçte değil her süreçte aynı oldu. Sonra da bununla ilgili yaygın medyada çıkan haberleri, değil Sezer Sezgin; kim gelirse gelsin bana mal edemez.

Ben nerede, nasıl konuşulacağını, nasıl davranılacağını daha sporcu iken çok net şekilde öğrendim. Yaşım ve tecrübem, ne takımım ile ne de yöneticim ile ilgili olumsuz konuşmamayı bilecek seviyede. Yöneticiler ile ilgili söylemlerde bulunduğum ithamını da aynen Sezer Sezgin’e geri iade ediyorum. Kendisi tarafından yapılan açıklamalar o kadar seviyesiz ki farklı takım taraftarlığı gibi birçok konu gündeme getirilmiş. Bakın benim Bursa’da kendimi anlatmama hiç gerek yok. Beni Bursa çok yakından tanıyor. Bunu da son günlerdeki sürecimde yanımda olan taraftarımız çok net şekilde gösterdi. Çünkü biliyorlar ki ben her zaman taraftarım ile birlikte hareket ettim.

Bursaspor Basketbol takımının bir ferdi olarak, iki sene boyunca her ne kadar profesyonel idareci olarak çalışsam da her günümde amatör bir ruh ile takımın daha iyi yerlere gelmesi için çalıştım. Bunun içinde fazlası ile görev tanımımın dışına çıktım. Yeri geldi malzemeci, yeri geldi boyacı oldum. Bazen sırf takım olumsuz etkilenmesin diye, kendi imkânlarımı kullanan bir yönetici oldum.

35 yıllık basketbolculuk ve idarecilik yaşantım boyunca, hep doğru bildiğimi söyledim; hiç eğilmedim, hiç yalakalık yapmadım. Bundan dolayı da zaman zaman kaybettim ama hiç pişmanlık duymadım. Profesyonel hayatta bu tip ayrılıklar her zaman olur; yanlış olan, zamanlama ve yapılış şeklidir. Bu süreçte yanımda olan Bursaspor sevdalılarına teşekkürlerimi iletiyor, saygılar sunuyorum.

Bizler gelip geçiciyiz; kalıcı olması gereken BURSASPOR’dur.

Saygılarımla,

Murat KONUK"




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250