Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Melih Mahmutoğlu: ''Benim için özel bir turnuva olacak.''

Melih Mahmutoğlu, 31 Ağustos – 17 Eylül tarihleri arasında evimizde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’ndaki atmosferin muhteşem olacağından şüphesinin olmadığını söyledi.

Melih Mahmutoğlu: ''Benim için özel bir turnuva olacak.''

Bormio’da yoğun ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden A Milli Takımımızın tecrübeli oyuncusu Melih Mahmutoğlu, “Yaklaşık bir haftadır buradayız ve her idmanda istediklerimizi yapabiliyoruz. Herkes de çok istekli. Çünkü Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir derece yapmak için bu kampın önemi çok fazla. Herkes birbirini iyi tanıyor ve saha içerisinde de nasıl oynamamız gerektiğini iyi biliyoruz. Kamp sonrasında daha fazla hazırlık maçı olacak. Bu nedenle Bormio’da daha fazla idman yapma şansımız var. Herkes için çok iyi geçiyor. İnşallah sonuna kadar burada en iyi şekilde hazırlanıp,  Avrupa Şampiyonası’na en hazır şekilde gideriz” dedi.

Ülkemizdeki Turnuvalarda Hep İyi Basketbol Oynadık
Zorlu bir grupta yer aldığımızı kaydeden Melih Mahmutoğlu, en zorlu rakibin ise Sırbistan olacağını söyledi. Tecrübeli oyuncu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Takımımıza inanıyorum. Çünkü iyi durumdayız. Herkes iyi oynuyor. Bazı dezavantajlarımız var. Sezon içerisinde Türk oyuncular fazla süre alamadı. Ama bunların hiç birisi problem değil. Burada süre alan oyuncular her zaman en iyisini yaptı. Avrupa Şampiyonası’nda da devamı olacak. Buradaki oyuncuların bunu devam ettireceğini biliyorum. Ülkemizdeki turnuvalarda hep iyi oynadık. Bunu söylemem gerekiyor; benim için de özel bir turnuva olacak. Fenerbahçe Spor Salonu’nda ilk tur maçları, ondan sonra da final gruplarına kalırsak, inşallah Euroleague kupasını kaldırdığım salonda maçlar olacak. Benim için de inşallah ayrı bir yeri olacak.”

Kadroda çok fazla genç ve yetenekli oyuncunun bulunduğunu belirten başarılı oyuncu, “Özellikle Cedi ve Furkan’ın yanı sıra diğer oyuncular için söylenecek çok şey var. Yetenekli oyunculara sahibiz. Ama tabii bunlar hep sözde kalıyor. Süre alıp oynamak önemli. Ama daha demin de söyledim; tüm oyuncular sahada ellerinden geleni yaptılar. Burası da bizim için sahada her şeyimizi göstermek için bir fırsat. Çok yetenekli ve tecrübeli oyuncularımız var. Avantajlarımızı ve dezavantajlarımızı biliyoruz. Açıklarımızı kapatarak, daha çok savaşarak milli takımımızı en iyi yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

Güzel Bir Turnuva Olacak
Ev sahipliğimizdeki Avrupa Şampiyonası’ndaki atmosferin muhteşem olacağını söyleyen Melih, “Atmosferden hiç şüphem yok. Fenerbahçe Spor Salonu’ndaki atmosferi en iyi bilenlerden birisiyim. Güzel bir atmosfer olacak. Ülkemizde her zaman ev sahibi olduğumuz organizasyonlarda salonlar dolu olmuştur. Bunu hep gördük. Türkiye Milli Takımı her zaman seyircisiyle coşkulu ve daha atak oynayan bir takım. Biz de inşallah oradaki ilk maçta Fenerbahçe Spor Salonu’nda seyircimizle güzel bir turnuva oynarız” dedi.

Son olarak Genç Milli Takım’da oynadığı İsrail karşılaşmasının kendisinde özel bir yeri olduğunu belirten Melih Mahmutoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Genç Milli Takım’da oynadığım İsrail karşılaşmasında son saniye üçlüğümle maçı kazandık. Bitime 2-3 saniye vardı… O şut benim için özeldi. 7’de 0 ile üçlük atmıştım ve 8’de 1 ile maç kazanmıştık. Milli Takımda en unutamadığım maç o karşılaşma…”

Röportaj - Kerem Şahin
Fotoğraflar - Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250