Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-07-2014 NBA

LEBRON JAMES CLEVELAND'A GERİ DÖNDÜ

Miami Heat'den opsiyonunu kullanarak ayrılan LeBron James, Cleveland Cavaliers'e geri döndü.

LEBRON JAMES CLEVELAND'A GERİ DÖNDÜ

Sport Illustrated'a konuşan LeBron James'in açıklaması şöyle:
"Ben her şeyden önce Kuzeydoğu Ohio’nun çocuğuyum. Orası benim yürümeye, koşmaya, ağlamaya başladığım yer. Benim kalbimde ayrı bir yeri var. Oradaki insanlar benim gelişimimi yakından takip etti. Bazen kendimi onların çocuğuymuşum gibi hissediyorum. Onların tutkuları bazen üzerimde baskı yaratıyor fakat bu beni yönlendiriyor. Yapabildiğim zamanlarda onlara umut aşılamak, ilham vermek istiyorum. Benim Kuzeydoğu Ohio ile olan ilişkim basketbolla olandan çok daha büyük. Dört sene önce bunu anlayamamıştım. Şimdi anlıyorum. 

2010’da Boys&Girls Club’da oturduğumu hatırlıyor musunuz? Düşünüyordum da bu gerçekten zordu. Bunu hissedebiliyordum. Bunca yıl sonunda yarattığım şeyi terk ediyordum. Eğer o zamanı baştan yaşama şansım olsaydı kesinlikle farklı şeyler yapardım. Miami benim için bir üniversite gibiydi. Orada geçen dört yıl beni daha da büyüttü. Daha iyi bir oyuncu ve insana dönüştüm. Miami benim her zaman ikinci evim olacak. Eğer orada edindiğim tecrübeler olmasa kesinlikle şu anda yapıyor olduklarımı yapamazdım. 

Miami’ye Dwyane Wade ve Chris Bosh yüzünden gittim. Udonis Haslem’i tutmak için acılar çektik. Mario Chalmers’ın abisi olmayı sevdim. Bir araya geldiğimizde inanılmaz şeyler başaracağımıza inanıyordum. Ve zaten bunu da başardık. Ayrılığın en zor yanı insanlarla kurduğum ilişkilerin sona erecek olması. Bazılarıyla konuşma fırsatı buldum. Onlarla ömür boyu kardeş olarak kalacağım. Ayrıca Micky Arison ve Pat Riley’e bana verdikleri bu dört harika yıl için teşekkür ederim. 

Bu tecrübeyi yaşıyorum çünkü kendimi rahatça ifade etmek istedim. Hiç kimsenin “Erik Spoelstra ile anlaşamadı”, “Riley ile anlaşamadı” ya da “Heat doğru takımı kuramadı” diye düşünmesini istemiyorum. Çünkü bunlar doğru değil.

Herhangi bir basın toplantısı ya da parti yapmayacağım. Artık çalışma zamanı. 

Cleveland’dan ayrıldığımda bir hedefim vardı. Şampiyonluklar kazanmak istiyordum ve iki tane kazandık. Miami bu duyguyu daha önce de tatmıştı. Ama burası uzun uzun zamandır böyle bir şey yaşamadı. Hedefim hiç kuşkusuz kazanabildiğim kadar şampiyonluk kazanmak. Ama her şeyden önemlisi Kuzeydoğu Ohio’ya bir şampiyonluk getirmek. 

Ben her zaman için Cleveland’a dönüp kariyerime burada nokta koyacağıma emindim. Sadece bunun ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyordum. Sezon bittiğinde serbest kalmak aklıma bile gelmemişti. Ama iki oğlum, kızıma hamile bir eşe sahiptim. Hayatımıza kendi evimde devam etme fikrini düşünmeye başladım. Başka takımlara da baktım ama Cleveland’dan başka bir takıma gitmek için Miami’den ayrılamazdım. Zaman geçtikçe bunun ne kadar da doğru olduğunu anladım. Beni en çok mutlu eden de bu oldu. 

Ne kadar zor olduğunu bilsem de karar vermek için eşim ve annemin de desteğine ihtiyaç duyuyordum. Dan Gilbert’ın yazısı, Cleveland taraftarlarının yuhalaması, yakılan formalar—bunları görmek onlar için zordu. Benim duygularım ise daha da karışıktı. Onlarla bir daha uğraşmamayı tercih etmek en kolayıydı. Ama sonra işin öbür boyutunu düşünüyorsunuz. Eğer ben çocukken benim ilham aldığım sporcu takımınızı terk ederse… Nasıl bir tepki verirsiniz? Dan ile bir araya geldim. Bu konuları konuştuk. Herkes hata yapar. Ben de elbette hatalar yaptım. Ben kimim ki kin tutayım?

Şampiyonluk için söz vermiyorum. Bunu elde etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şu an hazır değiliz. Kesinlikle. Tabii ki seneye şampiyon olmak isterim ama gerçekçiyim. Bu çok uzun bir süreç olacak, 2010’dakinden bile uzun. Sabrımı test etme fırsatı bulacağım. Bunu biliyorum. Genç bir takım ve yeni bir koçla bir araya geleceğim. Ama onlara, nerelere gelebileceklerini göstermek için bir fırsatım var. Kendimi lider olarak görüyorum ve yetenekli genç oyunculara liderlik yapacak olmaktan dolayı da çok heyecanlıyım. Kyrie Irving’in ligdeki en iyi oyun kurucu olmasına yardımcı olabilirim. Tristan Thompson ve Dion Waiters’ı daha da geliştirebilirim. En sevdiğim takım arkadaşlarımdan biri olan Anderson Varejao ile de bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum. 

Ama bu kesinlikle kadro ya da organizasyonla alakalı değil. Benim buradaki işimin basketboldan çok daha üstte bir yerlerde olduğunu hissediyorum. Takıma liderlik etme gibi bir görevim var ve bunu da oldukça ciddiye alıyorum. Varlığım Miami’de bir farklılık yaratabilir fakat en önemlisi nereden geldiğim. Sponsoru olduğum Akron’daki üçüncü sınıflar gibi Kuzeydoğu Ohio’daki tüm çocukların büyümek için daha iyi bir yer olmadığını fark etmelerini istiyorum. Belki bazıları üniversiteden sonra buraya gelip bir aile kurar ya da dükkan açar. Bu beni gerçekten mutlu eder. Halkımızın bütün yeteneklere ihtiyacı var.

Kuzeydoğu Ohio’da hiçbir şey verilmez. Her şey kazanılır. Sahip olduğun şey için çalışırsın.

Bu meydan okumayı kabul ediyorum. Eve dönüyorum."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250