Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

04-07-2014 FRANSA

KUNTER: HEDEFİM YENİ OYUNCULAR YETİŞTİRMEK

Le Mans ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Erman Kunter, hedefinin yeni oyuncular yetiştirmek olduğunu söyledi.

KUNTER: HEDEFİM YENİ OYUNCULAR YETİŞTİRMEK

Kunter yaptığı açıklamada, Le Mans ile uzun bir kontrat yaptığını belirterek, "Başka yerlerde bu tür şeyler yok ama Fransa'da bu tür uzun süreli çalışmalar oluyor. Hedefim Fransa'da yeni oyuncular yetiştirmek. Bir yandan yeni oyuncular yetiştirmeyi bir yandan da şampiyonluğa oynamayı hedefliyorum" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, ülkenin en popüler takımlarından birinin başına geçtiğine dikkati çekerek, "Şampiyonluğa oynayacağız. Le Mans geçen sezonu üçüncü sırada bitirdi. Prosedür gereği EuroChallenge Kupası'nda mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki play-off final serisinin son maçına sarı-kırmızılı takımın çıkmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Erman Kunter, "Bir spor adamı olarak bunu doğru bulmuyorum. Bunlar Türk sporunu zedeler. Endişem bunun başka şeylere yol açması" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki en büyük hatanın "kazanmak için her şeyin mübah görülmesi" olduğunu vurgulayan Kunter, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaybetmeye hiç tahammülümüz yok. Böyle olduğu zaman da farklı reaksiyonlar oluyor. Türkiye Basketbol Ligi'nin son maçı oynanmadı. Spor adamı olarak beni şahsen yaraladı. Sahada her şeyin oynanıp bitmesi gerekiyordu. Önümüzdeki sezonlara etkilerinin taşınmamasını umuyorum. İstenmeyen bir şey. Keşke o maç oynansaydı ve bitseydi. Kim kazanırsa kazansın iki takım finali hak etmişti."

"Fenerbahçe veya Galatasaray, onlara suçlu demiyorum" diyen Kunter, "Bir final maçıdır. Ortamı çok geriyoruz. Herkesin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Kışkırtmadan, provoke etmeden bu işleri yapmamız lazım. Milli takımı etkileyeceğini zannetmiyorum. Oyuncuların bunu kavramış olması gerekiyor" diye konuştu.
Beşiktaş Basketbol Takımı'ndaki görevini 1 Temmuz'da tamamlayan Erman Kunter, kulübün çok sıkıntılı döneminde önemli işlere imza attıklarını dile getirdi.

Zor dönemlere rağmen siyah-beyazlı takımla her sezon daha da başarılı performans sergilediklerini kaydeden Kunter, şöyle konuştu: "Belki gelecek sezon daha iyi derece alırız. Beşiktaş'ın yolu açık. Benim geldiğim dönemde daha çok sıkıntı vardı. Önemli yol aldık. Bence bundan sonrası daha rahat olacak. Beşiktaş belli bir çizgiye ulaştı. Ufak sıkıntılar yaşanabilir ama sancılı durumlar benim dönemimde bitti. Artık başarı için çok fazla zaman gerekmiyor. Yönetimle uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik." 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FRANSA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250