Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Korhan Aydanarığ: TBL’de oyuncuların aldığı rakamlar ciddi derecede yükseldi

OGM Ormanspor Başantrenörü Korhan Aydanarığ, geride kalan sezonu TB2L şampiyonu olarak tamamlayıp yoluna TBL’de devam eden takımını değerlendirdi.

Korhan Aydanarığ: TBL’de oyuncuların aldığı rakamlar ciddi derecede yükseldi

-Geçen sene TB2L’de güzel bir sezon geçirdiniz ve şampiyon olarak TBL’ye yükseldiniz. Orada başarıya ulaşana dek sizin gözünüzden neler yaşandı?

Korhan Aydanarığ: Ben geçen sene sezona TED Ankara Koleji’nde yardımcı antrenör olarak başladım. Açıkçası benim için pek de iyi bir başlangıç olmadı; Kolej ile Süper Lig’de çok fazla mağlubiyet alıyorduk. Daha sonra OGM Ormanspor’un teklifiyle buraya geldim. O zamanlar takım psikolojik olarak iyi bir durumda değildi ve bana ilk olarak onların morallerini yüksek tutmaya çalışmak düştü. Gerisi de kendiliğinden geldi; şampiyonluk mücadelesi için son altı takım arasında olduğumuz dönem çok keyifli geçti. Ormanspor’daki oyuncuların çoğunu daha önceden tanıyordum. Bazıları ile A Takım seviyesinde, bazıları ile de altyapılarda beraber çalışmıştık. Zaten onlar da birbirlerine aşina oldukları için aralarında kendiliğinden bir kenetlenme olmuştu.  Moralimizi yüksek tuttukça adım adım ilerleyip şampiyon olarak üst lige çıkmayı başardık.

“TBL’de Oyuncuların Aldığı Rakamlar Ciddi Derecede Yükseldi”

-Birkaç oyuncuyu kadronuzda tuttuğunuzu biliyoruz ancak transferler yaparak yeni de bir kadro kurdunuz. Yaptığınız takviyeleri neleri gözeterek gerçekleştirdiniz?


Korhan Aydanarığ: Aslında bu iş büyük ölçüde bütçe işi. Biz de dış transfer için tekliflerimizi bütçemiz doğrultusunda hazırladık. Ben geçen seneden bazı oyuncuları takımda özellikle tutmak istiyordum. Onlarla tekrar anlaşıp, yeni oyuncularımızı da transfer ettik. Bu arada TBL’de oyuncuların aldığı rakamlar ciddi derecede yükseldi ve bu durum bizim gibi kurum takımlarını zorlamaya başladı. Biz de bütçemize göre doğru tercihleri yapıp elimizden geldiğince kadromuzu istediğimiz kimyada oluşturmak için çaba sarf ettik.

“Oyun Ritmimizi Düşürüp, Pozisyon Sayısını Azaltacağız”

-Yabancı oyuncu tercihleri de takım için oldukça önemli, o noktada seçimlerinizi nasıl yaptınız? 


Korhan Aydanarığ: Yabancılarımıza karar vereceğimiz zaman ilk olarak lige hâkim olan bir oyuncu olması ve istatistiklerinin kuvvetli olmasından ötürü Hasan Rızvic’te karar kıldık. İki numara pozisyonu için ise Amerikalı Yasin Graves ile anlaştık ki kendisi Banvit ve Galatasaray’da oynamış gerçekten çok iyi bir oyuncu… Yasin tercihinde o pozisyon üzerinden daha fazla atak yapmayı düşünmemizin etkisi vardı. Bir numara rotasyonunda Türk oyuncularımız Barış Erlim, Timuçin Yener ve İsmail Yüceer var. Bir numarada sağlam kalıp iki numaradan Yasin’in yaratıcılığı ile hücum gücümüzü artırmak istiyoruz. Genel anlamda oyun ritmimizi de düşük tempoda tutmak istediğimizi ve pozisyon sayısını azaltmayı planladığımızı da ekleyeyim burada, çünkü beş numaralı pozisyonda fazla aktif değiliz.

-Oyun ritminizi düşürme planınız bu sezon için aklınızda var mıydı yoksa kurduğunuz kadrodaki oyuncuların özellikleri doğrultusunda mı şekillendi?

Korhan Aydanarığ: Bir bakıma oyuncu seçimlerimiz ile şekillendi. Ben daha tempolu oynamayı, tempolu basketbolu da seviyorum. Biz geçen sezon TB2L’de de pozisyon sayısını düşürme yoluna gitmiştik. Şu anda oyuncu topluluğumuz yüksek skora gidebilecek gibi durmuyor. Biz de bu sebeple savunmaya odaklanacağız ve iyi savunma yaparak rakibin ritmini düşürmeye çalışacağız.

-İzlediğimiz kadarı ile zaten oyunun savunma yönünde oldukça hevesli bir takımınız var…
 
Korhan Aydanarığ: Kesinlikle, savunmacı karakterde oyuncuların bir arada olduğu bir ekip kurduk. Özellikle iyi bir savunmacı olarak Barış Erlim’i aramızda görmek istedik ki kendisi geçen sezonu çok iyi geçirip takımı ile play off mücadelesi de vermişti. Atakan Denk zaten iyi bir savunmacı, Yasin Graves de dirençli bir defans oyuncusu. Hasan Rızvic de oyunun genelinde ve özellikle potanın altında etkili bir oyuncu.

-Sezon başlamadan mutlaka yönetiminiz ile belli hedefler üzerinde konuşmuşsunuzdur. OGM Ormanspor bu sene neleri hedefleyecek?

Korhan Aydanarığ: Kulübümüzün Bilyoner.com KBL’de bir kadın takımı ve TBL’de bir erkek takımı olmak üzere iki tane A Takımı var. Bu ekiplerin öncelikli hedefi kendi liglerinde kalıcı olmak. Neticede paylaşılan bir bütçe var ve iki takım da kendine düşen bütçenin hakkını vermek istiyor. Alabileceğimiz en fazla galibiyeti alıp, sezon sonuna doğru bulunduğumuz noktaya göre değerlendirmelerimizi yapacağız. Söylediğim gibi, önceliğimiz bu ligde OGM Ormanspor'un devamlılığını sağlayabilmek. Kulübümüz kurumsal bir yapıda hayatına devam etmek istiyor ve bunun için önemli adımları var. Kendi reklam gelirlerimizi elde etmek istiyoruz, salonumuz için ledler de alındı. Hepimiz için bir geçiş sezonu olacak, bu sezonu olabilecek en iyi noktada tamamlayıp önümüzdeki yıl yolumuza daha güçlü devam etmeyi arzu ediyoruz.

“Genç Antrenör Olmanın Avantajı ya da Dezavantajı Olduğuna İnanmıyorum”

-Son sorularımı da sizinle ilgili sormak isterim. 32 yaşında genç bir antrenörsünüz, bunun ne gibi avantajları ve dezavantajları var?


Korhan Aydanarığ: 12 yıldır antrenörlük yapıyorum ve bu işte genç olmayı avantaj ya da dezavantaj olarak görmüyorum. Başarı ne kadar kendinizi işinize adadığınız ile doğru orantılıdır. Oyuncular bana inandıktan ve ben onları doğru yönlendirebildikten sonra yaşın bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Ben çok çalışmanın gerekliliğine inanan bir antrenörüm. Oyuncular da bunu görüyor ve bana güveniyorlar. Şu anda istediğimiz galibiyetleri alamıyoruz ama lig sezonu başladığı zaman hep birlikte başarılı bir yola gireceğimizden şüphem yok.

-Peki, basketbol hayatınızın ne kadarlık bir bölümünü kapsıyor? Başantrenör Korhan Aydanarığ işine ne kadar zaman ayırıyor? 

Korhan Aydanarığ: Eşimin sormak istediği soruyu sormuş olabilirsiniz. Normalde evimiz İstanbul’da ancak kulübümüz Ankara’da olduğu için ben Ankara’da yaşıyorum. Hayatımın yüzde doksanı basketbol diyebilirim. Teknik ekibimizle rakiplerimizi inceliyoruz ve sürekli çalışıyoruz. Sabah erkenden kulübe geliyorum, maçları izliyorum ve antrenmanlara hazırlanıyorum. 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250