Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

13-12-2017 EUROCUP

Kazan'ı geçen Daçka, grup liderliğini garantiledi

Darüşşafaka Basketbol, 7Days EuroCup’ın 8.haftasında Unics Kazan’a konuk oldu. Basket-Hall Arena’da oynanan maçtan galip ayrılan taraf 75-79’LUK skor ile Daçka oldu. Bu galibiyet ile Daçka A grubunda 7.galibiyetini alarak grup liderliğini garantiledi.

Kazan'ı geçen Daçka, grup liderliğini garantiledi

Mücadeleye Darüşşafaka Michael Eric, Howard Sant-Roos, James Bell, Stanton Kidd ve Scottie Wilbekin ilk 5’i ile başlarken Unics Kazan Melvin Ejim, Quino Colom, Stephane Lasme, Jamar Smith ve Trent Lockett ilk 5’i ile sahadaydı. Maça Sant-Roos’un etkili oyunu ile başlayan Daçka’ya cevap Ejim’den geldi. Savunmada istediklerini yapamayan Daçka’ya karşı Unics Kazan, ilk 5’inden çok iyi bir katkı alarak ilk çeyreği 26-16 önde kapattı. 2.çeyreğe uzun forveti Jajuan Johnson’dan gelen 3’lük ile başlayan Darüşşafaka çeyrek bitimine 7 dakika kala farkı 4’e kadar indirerek skoru 28-24’e getirdi. Savunmasını bir nebze toparlayan ancak skor üretmekte zorlanan Daçka soyunma odasına 38-32 geride gitti.

 

Grup liderliği için büyük önem taşıyan maçın 2.yarısına Daçka alan savunması ile başladı ve bu tercihin ardından fark tekrar çift hanelere çıktı. Hemen ardından ise Bell’in önderliğinde 8-0’lık bir seri yakaladı ve farkı kapattı. Son çeyreğe 57-56 gidildi. 4. çeyreğin hemen başında maçta ilk defa öne geçen Daçka son 5 dakikaya 63-67 önde girdi. Maç sonunda 3 maçtır yaşadığı sakatlık nedeniyle takımını yalnız bırakan Scottie Wilbekin ön plana çıktı. Kritik anlarda sorumluluk alan Amerikalı gard attığı 19 sayı ile takımına destek verdi.

 

Darüşşafaka baş antrenörü David Blatt maçtan sonra yaptığı açıklamada grubun tepesindeki iki takımın maçının beklendiği gibi zor geçtiğini söyledi ve “Maçı kazandığımız için mutluyuz. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı." dedi.
 


HABER VİDEOSU





HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EUROCUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250