Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

KASKİ ATTIKÇA ENGELLİLER KAZANDI

Kayseri KASKİ, "Her Basket Engelliler İçin" Projesi kapsamında, attığı her sayı ile engellilere maddi destek sağladı.

KASKİ ATTIKÇA ENGELLİLER KAZANDI

2013-2014 sezonunda, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, Kadınlar Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde mücadele eden Kayseri KASKİ, bu üç kulvarda elde etiği başarı sonuçların yanı sıra engeliler yararına sosyal sorumluluk projesinde de yer aldı.

Mavi-beyazlı ekip ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şubesi arasında yaklaşık 6 ay önce "Her Basket Engelliler İçin" Projesi hayata geçirildi.

Kayseri KASKİ, bu proje kapsamında, ZİÇEV Kayseri Şubesi'ne resmi maçlarda atacağı her basket için 5 liralık destek verme taahhüdünde bulundu.

10 bin 565 liralık yardım
Mavi-beyazlı ekip, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 12 karşılaşmada kaydedilen bin 420 basketle 7 bin 100, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde de 693 sayı karşılığında 3 bin 465 lira ile engellilere yardımda bulundu.

Kayseri KASKİ, 20 resmi maçta atılan 2 bin 113 basketin karşılığında  ZİÇEV Kayseri Şubesine 10 bin 565 liralık maddi destek sağlamış oldu.

Kayseri KASKİ Kulübü Başkanı Ömer Yağmur, kulüp olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirtti.

"Kulübümüz ve ZİÇEV arasında ortak bir proje gerçekleştirdik. Bu projenin diğer kulüplere örnek olacağını düşünüyorum. Kulüp olarak yardım kuruluşlarıyla  çalışmalar yaparak, sosyal projeler yürütüyoruz. Bu kapsamda ZİÇEV ile yaklaşık 6 ay önce bir proje başlatmıştık. Resmi maçlarda attığımız her basket için  ZİÇEV'e 5 lira bağışta bulunma sözü verdik. Sezonun sona ermesinin ardından 10 bin 565 lirayı kuruma teslim ettik. Böyle anlamlı bir projenin içerisinde yer almaktan son derece mutluyuz. Böyle anlamlı bir projenin bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz."

ZİÇEV Kayseri Şube Başkanı Asuman Talaslıoğlu ise projeyle engellilerle destek olan Kayseri KASKİ'ye teşekkür etti. Vakfa yapılan bağışların zihinsel engelli çocuklarının eğitiminde kullanılacağını belirten Talaslıoğlu, "Biz kurum olarak evlatlarımızın sosyal hayata katılmasını sağlıyoruz. Bizlere maddi ve manevi destek olan tüm kurum ve kuruluşlara minnettarız" diye konuştu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250