Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

KARADAĞ'I GEÇEN ÜMİT MİLLİLER 2.TURU GARANTİLEDİ

Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda gruplardaki üçüncü maçında Karadağ ile karşılaşan Ay Yıldızlılar, sahadan 86-83’lük skorla galip ayrılmayı bildi ve ikinci turu garantiledi.

KARADAĞ'I GEÇEN ÜMİT MİLLİLER 2.TURU GARANTİLEDİ

Emircan ve Metin’in sayılarıyla oyuna başlayan Millilerimiz ilk periyodu 30 -21 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Muhsin Yaşar’ın kazandırdığı iki sayıyla farkı iki haneli sayılara çıkaran Ay Yıldızlılar Metecan Birsen’in de etkili oyunuyla bu farkı korumayı bildi ve devreyi 50-33 önde kapattı.

Maçın üçüncü periyodunda hız kesmeyen Ay Yıldızlı oyuncularımız, 3 sayılık atışlardaki yüksek isabet yüzdesiyle farkın 26 sayıya kadar çıkmasını sağladı. Bu periyotta 3 sayı çizgisi arkasından bulduğu 9 sayıyla takımı sırtlayan Metin Türen’e, 6 sayı ile Kartal Özmızrak eşlik etti. Milliler üçüncü periyodu 71-51 üstünlükle tamamladı.

Veselin Kovacevic’in bulduğu üç sayılık basketle başlayan son periyotta Karadağ farkı azaltarak maçın bitimine 2.57 dakika kala tek sayılı hanelere indirdi. Nikola Zizic’in etkili oyunu karşısında Tayfun ve Cedi’nin bulduğu sayılarla skor avantajını korumayı başaran Ümit Milliler, karşılaşmaya 86-83 üstünlükle tamamlamayı bildiler.

Karşılaşmanın en skorer ismi, 18 sayıyla Karadağ’dan Nikola Zizic olurken, milli oyuncu Kartal Özırmak 16 sayılık performansla galibiyete katkı sağladı.

Ümit Milli Takım, ilk tur C Grubu'ndaki son maçını yarın 14.30'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacak ve bu maçı da kazanması halinde ikinci tura namağlup lider olarak yükselecek.

Dört ayrı grupta 20 takımın mücadele verdiği ilk turda, A ve B gruplarında ilk üç sırayı alan altı takım ikinci turda E Grubu'nu, C ve D gruplarında ilk üç sırayı alan altı takım ise ikinci turda F Grubu'nu oluşturacak. E ve F gruplarında ilk dört sırayı alan sekiz takım, çeyrek finale yükselecek. Şampiyona, 20 Temmuz Pazar günü sona erecek.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250