Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kadınlarda İstanbul Derbisi Dostluk’un

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk kovalayan Dostluk Spor Kulübü, ligin 6. haftasında sahasında konuk ettiği Çekmeköy Belediyespor’u 55-38 ile geçerek, İstanbul derbisinden galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Kadınlarda İstanbul Derbisi Dostluk’un

Ligin 2. turunda, 9 günde oynadığı 3 maçı da kazanarak önemli bir ivme yakalayan ve Mayıs ayında Muğla’da düzenlenecek olan finallere göz kırpan İstanbul ekibi, grubunda 30 Mart’ta Antalya deplasmanında Antalya Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kavurgacı’nın da manevi desteği ile Ata Spor karşılaşmasından 82-52 galibiyetle ayrılmıştı. 2 Nisan Cumartesi günü kendi evinde, takviyeler yaparak iyi bir çıkış yakalayan grubun önemli ekiplerinden Kadirli Belediyesi (As Kadirli) ile karşılaşan Dostluk Spor, yaptığı müthiş savunma ile o maçı 93-49 gibi büyük bir farkla kazanmasını bilmişti.

Mücadelede Dostluk Spor adına İrem Naz Topuz 14 sayı, 13 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, Yelda Kavazoğlu 15 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma, Fatma Ata 11 sayı, 10 ribaund ile öne çıkarken, konuk ekipte 11 sayı, 11 ribaund üreten Melek Yusufoğlu, en etkili isim oldu.

ÇALIŞTIĞIMIZ SAVUNMAYI UYGULADIK

8 Nisan’da kendi sahalarında oynayacakları Çekmeköy Belediyesi karşılaşması için istedikleri gibi hazırlık yapamadıklarını söyleyen Dostluk Spor’un başarılı antrenörü Davut Güngör; “Hafta boyunca sporcularımın okul programları ve çifte lisans sporcularımızın kulüp maçlarından dolayı istediğimiz gibi antrenman yapamasak da bu maçın bizim için önemini biliyorduk. Çekmeköy Belediyesi maçı antrenmanını bile eksik oyuncu ile yaptık hatta maçı yine eksik oyuncuyla oynamamıza rağmen tek istediğimiz ve sezon başından bu yana çalıştığımız savunmayı, sahaya iyi yansıtan aslan yürekli sporcularım istediğini aldı. Maçı 55-38 gibi bir skorla kazanacak kadar iyi savunma yapan sporcularımla gurur duyuyorum” diyen Güngör, “Sezon başında koyduğumuz hedeflere ulaşmanın keyfini yaşamayı hak eden sporcularımla, maçın ardından Kulüp Başkanımız Sayın Hikmet Tekiroğlu’nun da katıldığı akşam yemeğinde galibiyeti kutladık” diyerek sözlerini noktaladı.

MAÇTAN SONRA KUTALAMA

Bahçelievler Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Dostluk Spor Kulübü Başkanı Hikmet Tekiroğlu ise, “Bizlere bu güzel galibiyeti yaşatan sporcularımızı kutluyorum. Sporcu ve idari ekibimizin çabası, emekleri, mücadelesiyle kazanılan başarılarla gurur duyuyorum” dedi. Tekiroğlu ayrıca, yakın zamanda Dostluk Spor’un başarılarına ortak olmak isteyen destek ve sponsorlar ile birlikte, kulübün daha da iyi yerlere gelerek, büyük başarılar elde edeceğine inandığını dile getirdi.

Dostluk Spor, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin 7. haftasında, İzmir deplasmanında, ligin güçlü ekiplerinden Ekiz Yumurta Foça karşısına çıkacak.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250