Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Jaka Klobucar: Avrupa’nın en iyi ligi Türkiye’de

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un, Slovenya Milli Takımı oyuncusu Jaka Klobucar, tbf.org.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

Jaka Klobucar: Avrupa’nın en iyi ligi Türkiye’de

-Sloveya Milli Takımının en tecrübeli oyuncularından birisin. Ekibin mevcut özelliklerini nasıl yorumlarsın?

Jaka Klobucar: Kendi adıma, genç oyunculara yardım etmeye çalıştığımı söyleyebilirim. Slovenya Milli Takımımızda birçok genç oyuncumuz ve onlardan beklentilerimiz var. Son iki üç yılda takımımızın çehresi değişti. Bazı tecrübeli oyuncular ekipten ayrıldı. Ben, Zoran Dragic ve Gasper Vidmar gibi kalanlar da adaptasyon sürecinde gençlere destek olmaya çalışıyoruz. Şu anda misyonumuz bu.

-Geçen yaz EuroBasket 2017 elemelerini başarı ile tamamladınız ve iyi bir yaz geçirdiniz. Nasıldı o dönem sizin için?

Jaka Klobucar: Planımız EuroBasket 2017’de olmaktı ve bunu başardık. İki ay boyunca amacımıza ulaşmak için çabaladık. Son yıllarda işler iyice zorlaştı çünkü artık her takım iyi basketbol oynamayı biliyor. EuroBasket elemelerinde başarıyla ulaşmış olmamız da bizim açımızdan çok mutluluk verici oldu. 

“EuroBasket’te Her Takıma Karşı Potansiyelinizin Yüzde Yüzü ile Oynamak Zorundasınız”

-Bu yaz Slovenya Milli Takımı EuroBasket grup aşamalarında A Grubu dâhilinde mücadele verecek. Rakipleriniz (Finlandiya, Fransa, Polonya, Yunanistan, İzlanda) ile ilgili neler düşünüyorsun? 


Jaka Klobucar: Grubumuz tabii ki kolay değil. Kimlere karşı oynadığınızın da pek bir önemi yok. Daha önce de söylediğim gibi her takım sahaya iyi basketbol koymayı biliyor. Örneğin İzlanda ile bu sene bir dostluk maçı yaptık ve gerçekten başarılı bir takımlar. Her maça çok iyi hazırlanmak ve yüzde yüzünüzü ortaya koyarak çıkmak zorundasınız. Düşünmek gereken tek şey bu. 

-EuroBasket 2017’de Slovenya’nın hedefini ne olarak gösterebilirsin?

Jaka Klobucar: Adım adım düşünmek en doğrusu. Neticede her maç önemli ama mutlaka ilk hedefimiz grup aşamalarından başarı ile çıkıp final mücadelesi vermek adına Türkiye’ye gelmek olacak. Sonrasını göreceğiz. 

“Spor Toto Basketbol Süper Ligi, Avrupa’nın En İyisi”

-İstanbul’da forma giydiğin ikinci sezonu geçiriyorsun. Buraya ilk geldiğin zaman adaptasyon sürecini nasıl geçirmiştin?


Jaka Klobucar: İstanbul güzel bir şehir. Ben ve ailem burada olmaktan ötürü mutluyuz. Adaptasyon sürecini kolay geçirdim. İstanbul Büyükşehir Belediye forması taşıyor olmayı seviyorum. Kulübümüz bizim istediğimiz her şeyi yapıyor. Burada olduğum için memnunum.

-Son olarak Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin özellikleri hakkında neler söylemek istersin?

Jaka Klobucar: Burası Avrupa’nın en iyi ligi. İnsanlar İspanya ve Türkiye liglerini kıyaslıyorlar ama düşünürseniz Türkiye’nin Euroleague’de dört takımı var ve Eurocup’ta da Banvit’in başarısı ortada. Bence kesinlikle Avrupa’nın en iyi ligi Türkiye’de. 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250