Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-09-2021 GENEL

İnşaat Asansörü Nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla karşılaştığımız inşaat asansörü, yüksek yük taşıma kapasitesi sayesinde, ağır malzemelerin taşınmasını sağlayan araçlardır.

İnşaat Asansörü Nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla karşılaştığımız inşaat asansörü, yüksek yük taşıma kapasitesi sayesinde, ağır malzemelerin taşınmasını sağlayan araçlardır. Taşınan yükleri dikey olarak taşır. Yüksek katlı binalarda, katlar arasında insan ve malzeme taşınmasını sağlar. İnşaat asansörleri inşaat alanındaki iş yükünü en azamiye indirmek üzere yapılmış araçlardır. 

Yük taşıma kapasiteleri oldukça yüksektir. Ağırlığı çok fazla olan yükleri taşımak için tasarlanmışlardır. Asansörlerde çelik halatlı makaralar bulunur. Yük kabini ve hareketli makaslı bir taşıyıcıdan oluşurlar.

İnşaat Asansör Kurulumu 

İnşaat asansörü kurulumu kesinlikle profesyonel kişiler tarafından yapılması gereken bir iştir. Hata kaldırmaz ve en küçük bir hatada can ve mal kayıplarına neden olabilir. Öncelikle asansörün şasesi, işin yapılacağı inşaatta uygun bir noktaya kurulur. Üstünde bulunan kelepçelerle sabitleme yapılır. Sabitlemenin doğru yapıldığından emin olduktan sonra kat aralarına ya da çatıya konumlandırılma yapılır. 

Asansörün motorunun elektrik tesisat kurulumu mutlaka belgeli bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır. İlk çalıştırmada şalter kolu geriye çekilir, halat yukarı doğru çıkar ve kol otomatik devreye girer. Kol aşağı çekilince halat aşağı doğru inmelidir. Bütün bu kontroller sonunda kanca kovaya bağlanır. Bu aşamadan sonra halatlar aşağı yukarı hareket etmeye başlarlar ve  asansör yük taşımaya hazır hale gelir.

İnşaat Asansörü Seçiminde Nelere Dikkat edilmelidir?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi inşaat sektörü gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir iştir. O yüzden inşaat asansörü seçerken özellikle asansörün kalite standartlarında olup olmadığına bakılması gerekir. Asansörler yapım aşamasında bir dizi teste tabi tutulurlar. Güç, dayanıklılık, taşıma kapasitesi, güvenlik testleri vb. gibi. Alacağınız asansörün mutlaka bu testlerle kontrol edildiğine emin olmalısınız. Bir diğer madde de işinize uygun bir asansör almaktır. Kendi aralarında çeşitlere ayrılan asansörlerin kapasiteleri farklıdır. 

Kabin uzunlukları, taşıma kapasitesi, kaldırma kuvveti mutlaka işinize uygun olmalıdır. Piyasada bu konuda oldukça fazla seçenek bulunmaktadır. Asansör seçerken iyi bir araştırma yapılmalıdır. Asansörün markası, güvenilirliği, işinize uygunluğu gibi özellikleri tek tek incelenmeli, en uygun ve güvenilir asansör alınmalıdır. İnşaat asansörlerini  İnternet üzerinden araştırma yapmak veya satın almak için==https://www.sanayiden.com/asansor-kaldirici-makinalari-sanayi-urunleri adresinden yararlanabilirsiniz.

Tanıtım




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250